Flat house decorating ideas: Thank you Google Image! by shahroll

Sunday, June 08, 2014 SHAHRUL HAIRY DOT COM 0 Comments




As salam, hello readers...

Sejak dua menjak ni memang excited gila nak cari ilham atau idea untuk rumah aku di Alam Impian. Ala, rumah pangsa atau kerap dipanggil 'rumah flat' tu kan. HEHE! 

Malam ni aku cuba cari dalam Google Image, tapi rata-rata semua decor bagi size rumah yang agak besar. Size rumah flat aku tu tak lah sebesar dalam gambar idea yang diberikan. Jom layan jap...




design yang ni antara aku minat.. light & simple
(Rumah kos rendah DBKL)



juga minat yang ini.. 



Nak rumah yang cantik, memerlukan kos yang tinggi. Jika pandai mencari bahan-bahan sendiri dan upah kepada orang lain, juga boleh. Cuma kos upah sekarang yang mahal sebenarnya... hehe~

Untuk permulaan, hanya part-part yang penting dulu. Nak touch-up, mungkin selepas beberapa bulan/tahun duduk, boleh lah buat. Sikit-sikit lah buat kan? nak duduk bukan sekejap, lama gak tu.

Next, layan channel Eric Bersama Decor lam Youtube! haha.. enjoy!


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...