Ada Apa Dengan Takuma Ueda dari Jepun? by shahroll

Monday, June 02, 2014 SHAHRUL HAIRY DOT COM 0 Comments




As salam, hello readers...

2-3 hari ni aku asyik membuka Youtube dan suka bukak channel BWF dan beberapa channel lain berkaitan dengan sukan badminton terutamanya pemain dari Jepun, Takuma Ueda!

Apa kes aku skodeng mamat Jepun ni?

Disebabkan dia lah Malaysia tumpas mendapatkan Piala Thomas 2014 yang lalu di New Delhi, India. Mungkin bukan sebab dia jugak kot, pemilihan Liew Darren kurang tepat bagi Malaysia dan BAM khasnya (bagi aku lah kan...)



Sumber: Google Image

Ueda bermain macam biasa je aku tengok, semangat "banzai" dan semangat kejepunan yang kita biasa dengar. Orang Jepun kan, apa yang dorang buat mesti 100% all out hatta perkara kecil pun dorang fokus gila-gila, lagi kan pula piala seperti ini kan?

Aku akan sambung pasal teknik Ueda ni bermain pulak, check it out link badminton player kat SINI

enjoy!


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...