Peluang pelaburan membuka perniagaan dobi layan diri by shahroll

Thursday, May 01, 2014 shahrul hairy 51 Comments




As salam, hello readers...

Membuat pelaburan perniagaan bagi kebanyakkan orang adalah satu perkara yang besar dan terpenting sekali adalah, kepercayaan dengan orang yang kita nak laburkan duit tersebut. Ok, aku bawa satu peluang perniagaan yang anda sendiri kawal dan selia

Business apa?

Buka kedai dobi layan diri. Aku menerima business proposal daripada Ireena Shamsudin (sila ke FB beliau) untuk mencari pelabur-pelabur yang ingin membuka kedai dobi layan diri ini. Dengan beberapa penerangan yang diberikan, aku percaya business ini masih "hijau" dan bagus untuk sesiapa yang mahukan keuntungan untuk masa panjang


antara keratan proposal tersebut...

Berapa modal?

RM250,000 adalah permulaan awal untuk setup perniagaan ni. Kiranya, full set lah. Modal untuk RM150,000 juga boleh dirunding, tetapi peralatan mesin basuh akan dikurangkan

Kalau RM250k, berapa mesin basuh yang ada?

Jika full set, mesin basuhnya ada 10 buah. 8 unit mesin untuk 7kilogram muatan dan 2 unit lagi untuk 10kilogram muatan basuhan. Yang baki duit adalah untuk membuat saluran paip, water pump, signboard dan lain-lain untuk melengkapkan sebuah kedai dobi (boleh berjumpa dengan Irena Samsudin atau call- 0163421815

Untuk perbincangan lanjut, boleh telefon nombor diatas. Nak WhatsApps pon boleh. Tak ada masalah. Cuma kalau jumpa, boleh pegang proposal tu dan baca sendiri tuk difahami =)

enjoy!



51 comments:

boleh post kepada saya proposal dobi layan diri awak..berminat untuk membuka perniagaan ini tapi saya nak baca proposal awak dahulu.. boleh email kepada saya anakdara_94@yahoo.com

Boleh email pada saya juga proposal tu sbb sy skrg tgh mencari pembekal utk perniagaan dobi ni...terima kasih

pakboi said...

Saya berminat. Harap dpt proposal dr tuan.

Boleh email propasal encik/cik ...shahrudinjair@gmail.com

Sujak Hassim said...

boleh tolong email business proposal sujakhassim@gmail.com

m nazh said...

Saya berminat, harap dpt email business proposal ke nazlywf@gmail.com

ibnu naip said...

Saya berminat. Bleyh email ke ahadmalam@gmail.com

boleh email proposal x tuan??..ASAP..

daus8558@gmail.com

Aku Adi said...

Assalammualaikum wbt...bley sahabat email kn pada sy....
akuadi1990@gmail.com
trima kasih sahabat...

Hamba allah

kirfan said...

Assalammualaikum wbt...bley sahabat email kn pada sy....
shuibas@gmail.com
trima kasih sahabat...

Salam.. boleh email juga kepada saya. shirynsyura@gmail.com

Terima kasih

Sy berminat.. email ke sy juga ye.. styleezdesire@gmail.com

Assalamualaikum..mohon share proposal berkenaan..blh email kpd maizuhrahputri@gmail.com..terima kasih

zainon my said...

Assalamualaikum..
Boleh tlg email proposal tuan. Terima kasih.
Zainon_my@hotmail.com

Salam....boleh emailkan propsal tuan? Terima kasih tuan.. xfarhannax@gmail.com

Salam... Mohon emailkn proposal kpd sy jugak... ahmadsyahrul84@gmail.com

Beastbuster2835@gmail.com

Ervinna May said...

ervinna.may85@gmail.com

Anonymous said...

boleh email kepada saya proposal dobi layan diri awak?..sy berminat untuk membuka perniagaan ini..norcahaya95@gmail.com

terima kasih.

Boleh email ke shadasham@gmail.com sy bminat ngn bisnes ni.. tq

Assalamualaikum..

Boleh minta proposal encik? saya nk buat sebagai contoh.. terima kasih

Email ke : vividiris14@gmail.com

Anonymous said...

Assalamulaikum tuan, bleh x emailkan kpd sya mlm ni jga...sye nk tgk proposal kerana sye rse berminat

Emailkan kpd : arm.sku@gmail.com

jbond said...

salam,tuan
saya berminat utk buka self service laundry..boleh tuan tlg email kat saya razif.spg@gmail.com
jasa tuan amatlah dihargai

Nor Hafiz said...

saya berminat boleh emailkan ke norfiz_norhafiz@yahoo.com

Anonymous said...

Email.sham_stargazers@yahoo.com

Anonymous said...

Assalamualaikum... sy pun berminat... mohon bantuan... syukron.. :)

liyaieza@gmail.com

Anonymous said...

saya berminat...emel sya bond_asmidar@yahoo.com

Anonymous said...

saya berminat faridklang@gmail.com

peflore said...

mengharap jasa baik tuan untuk berkongsi proposal bisnes dobi... pet2vee@gmail.com

leanna288 said...

Assalamualaikum..mohon share proposal berkenaan..blh email kepada sy leanna288@gmail.com.. Terima kasih

Hi, saya berminat untuk buat bisnes and tgh buat research pasal ROI but not very sure on the market condition. Boleh tolong send your proposal to me at ayinkaran.ss@gmail.com

Thanks

Regards,
Sree

Unknown said...

As'salam Tuan,

Saya berminat,boleh e-mail saya detail untuk buat persiapan modal dsb. E-mail sy faizal.ameran@gmail.com

Anonymous said...

Assalam,

Saya juga berminat untuk menceburkan diri dalam perniagaan ini. Boleh bantu saya dengan contoh proposal sebagai rujukan.. email saya : amira_izzatie100@yahoo.com

Salam

Saya berminat menceburi perniagaan ini. Diharap dapat bantuan contoh proposal. Terima kasih.

sharilhamid0717@gmail.com
017-6193123

Anonymous said...

Salam...
saya berminat denga perniagaan ini.boleh emailkan contoh proposal kepada saya di alamat email export_em2@cfa.com.my
Terima kasih.

saleh tik said...

Salam tuan saya nak tahu tentang perniagaan ni..harga permulaan dan sebagainya..di harap tuan dapat memberitahu saya dengan lebih lanjut..

Saleh bin tik
Sahtik2u@gmail.com
0186670349

Anonymous said...

Salam tuan..saya pun berminat nk buka dobi layan diri..boleh tuan email proposal. Tq
Hasmiza.jemain@gmail.com

Hi, saya berminat dengan business ini, blh email business plan ke subra0587@gmail.com

pearl said...

Assalaamualaikum, sy berminat utk mengetahui lbh lanjut mengenai perniagaan ini. Blh share kan proposal tu? Mohon emel kpd sy apaapaaje10@yahoo.com.my. Tq

Anonymous said...

as salam..sy berminat utk thu lebih lanjut tentang perniagaan self svc dobi ni..bole anta proposal n maklumat tentang perkara ni..email pada sy dolce_yeen@yahoo.com.my

As salam,

plz emailkan saya proposal dobi layan diri tu

aln5524@yahoo.com

Thank you

DZAF-MySRI said...

Salam...saya dari dulu lagi plan nak buka biz ni..minta izin utk emailkn saya kertas kerja adzuriana@gmail.com

Terima kasih.

Nisa Latif said...

Assalam

Saya berminat dengan perniagaan dobi layan diri dan bercadang untuk menjalankan operasi tersebut dalam waktu terdekat ini. Sangat dialu-alukan kiranya saudara dapat berkongsi kertas kerja berkenaan ke alamat e-mel saya nisa.latif25@gmail.com.

Terima kasih.

Rika Arman said...

Mohon emaikan ke sy juga.rika.arman86@gmail.com
Terima kasih.

liyaris said...

boleh post kepada saya proposal dobi layan diri awak..KOPERASI saya berminat untuk membuka perniagaan ini, boleh tak saya nak baca proposal awak dahulu.. boleh email kepada saya liyaris@gmail.com

Sila hubungi 0163421815 utk maklumat lanjut. Terima kasih

UK Mail said...

Amat berminat. Tolong emailakan kepada saya ukmailmy@gmail.com
Terima kasih

UK Mail said...

Minta emailkan saya. ukmailmy@gmail.com
terima kasih

ardjunaputra said...

Assalam, saya Arif berminat dengan proposal tu. Mohon emel draft tu ke mabas8924@gmail.com

Anonymous said...

Asalam. Boleh emel pada saya contoh RP tu ke mohdamin_ismail92@yahoo.com

sy berminat boleh email sy firdaus.edris@tnb.com.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...