(video) PSY mempersembahkan Gangnam Style sempena Chinese New Year di Penang! by shahroll

Monday, February 11, 2013 shahrul hairy 4 Comments




As salam, hello readers...

Seperti yang aku tulis pasal PSY yang lalu, maka hari ini Korean Youtube sensasi telah pun melakukan persembahan "super-power" nya di Penang untuk menghiburkan hadirin yang aku baca dalam 100 ribu pengunjung. Tuddiiiaaa.. apa cheq nak habaq kat ang? hebat tuh! Walaupun dikhabarkan hanya satu lagu, itu cukup memuaskan hati semua yang hadir dapat melihat PSY secara dekat.


Walau apa pun, ketepikan pasal harga dia yang RM2.3juta tu. Dah ada organizer yang sanggup bayar, so we can't talk much la kan? Maka, aku list kan beberapa impak yang mungkin kita boleh bincang bersama;

#1- Pelancongan
Dari segi pelancongan, ini sangat baik. Kerana PSY secara tidak langsung mempromosikan Penang (Malaysia) di dalam laman Facebook dan Twitternya (walaupun di update oleh manager nya) namun, sedikit sebanyak orang seluruh dunia kenal akan Malaysia (walaupun Tun. M dah bawa Malaysia ke level paling tinggi)

#2- Business
Yang ini korang tak kan nampak lah untungnya pada korang secara direct. Tetapi lebih kepada penganjurannya. Modal yang besar mempunyai pulangan yang besar juga? betul tak? ini basic perniagaan. Tiada modal sebesar itu untuk pulangan yang sedikit yakni rugi. TIDAK!

#3- Media Massa
Pasal ini, aku tak berapa pasti lah kalau akhbar arus perdana buat liputan ni. Belum update lagi nampaknya. Dengan adanya konsert MEGA sebegini, pasti editor-editor di Malaysia UP kan story ni dalam paper dorang. Maka, paper akan terjual lebih 4.2juta naskah! nampak tak permainan di situ? HAHA!

#4- Blogger
HAHA! tang ni nak aku ulas lebih ke? perlu ke? wajib ke? HAHA! adess, gelak je. Sakit perut aku. Ok lah, yang ini aku SETUJU 100% akan hal blogger ambil peluang sepenuhnya menggunakan SEO "PSY" come to Penang or Malaysia. Seminggu lah korang tak perlu update sebab traffik tengah laju masuk kan? Dengan lajunya traffik yang korang dapat (walaupun konon-konon membantah!) dapatlah RM30-RM40 hengget masuk lam akaun iklan korang, tak gitu?

Itu je lah yang aku mampu tulis, sebelum aku lupa. Sebelum aku habiskan ayat terakhir, jom layan video PSY live @ Penang!! enjoy!

PSY touch down to Penang by private jet!

OPPA GANGNAM STYLE bebehhh!!

UPDATE:
Melalui twitter @psy_oppa berapa banyak Re-Tweet dan Favorite diperolehi!
SINI

4 comments:

amirnawawi said...

haha3. Yang trafikk melambung tinggi tu xleh blah.. memang kot ramai yg update pasal nih..hehe

AN:

Kan? hahaha aku dok perati je korang neh... wakkakaka~

biasa la .... blog pun medium perkongsian isu hangat dan sensasi kan.... sabtu nie ada sambutan RAYA CINA kat puchong....tapi tak tau la saper retis yang dipanggil....

Bro Hazman:

YA BETOL!!! hahaha~ lagi hangat dari biasa.. LOL... sape artisnya? ada bayar RM2 juta tak? HEEHHEHE~