(food) Macam mana nak masak Lamb Chop? by shahroll

Friday, February 22, 2013 SHAHRUL HAIRY DOT COM 0 Comments




As salam, hello readers...

Aku memang suka makan daging kambing. Tak kira lah dimasak secara sup ke, goreng ke, panggang ke memang "aroma" bau kambing tu menusuk-nusuk ke hidung aku tuk ratah-ratah! yummmmeh!

Aku kalau makan kat luar terutama sekali chill kedai western suka dan kerap jugak la memesan "Lamb Chop" dan kedai kesukaan aku ada di Bukit Raja AEON. HUHU! oleh sebab dah banyak kali makan kambing chop neh ditempat lain, kedai kat AEON tu jugak yang sedap.

Teringin punya pasal nak makan kambing chop, aku try lah buat sendiri. Konon lah nak bukak kedai western kalau-kalau aku masak sedap kan? HEHE! Aku beli bahan mentah di Ramly Product Outlet kat Botanic dan start buat.

Resepi aku Google. senang.

Aku failed gila bahagian buat kuah dia. Kalau kat kedai, aku rasa lemak-lemak manis sket dan pekat. Tengok kat resepi tak de pulak mention letak tepung jagung, tapi kawan dalam Facebook aku tulis, "you letak sikit tepung jagung kasi pekat" ferghhh.. thanks la sahabat!

Hasilnya? let's see how to be...

Original link: shahrollphoto instagram

Ada sesiapa nak makan kambing chop aku tak? HAHA!
enjoy!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...