Lagi hasil kerja kena curi! by shahroll

Friday, September 07, 2012 Shahrul Hairy 2 Comments




As salam, hello readers...

Semalam aku dapat detect satu laman web yang memberikan informasi tentang perniagaan borong di Malaysia. Memang aku sedang mencari maklumat tentang perniagaan borong sebenarnya. 

Dan, aku agak terkejut juga bila aku pergi ke menu "borong hantaran" aku mendapati satu imej yang terkeluar tu macam pernah ku lihat, tapi di mana ya?

Apa imej tu eh?


nak mention laman web tu ke?

Sorry! tak kan aku nak bagi FREE backlink pulak kan? Aku harap pengendali-pengendali laman web dan juga blog khususnya, pepandailah dah CILOK gambar orang, kredit balik pada yang punya kan? Senang je kot backlink tu. Dari aku dah detect cam ni, tak ke naya kalau aku nak ambil tindakan SAMAN copyright? HAHA!

Ini imej yang asal (ori)


Awal pembabitan aku dalam dunia fotograpi, aku menggunakan nama AkudanKamu sebagai identiti perkhidmatan sebelum menukar nama ke SH iMAGE yang dikenali sekarang. Walaupun gambar ni gambar lama (2008) ianya tetap copyright aku. Sape suruh letak lam web korang ek?

Dulu Ohbulan, now website borong plak. Herm, apa nak kata gih?

2 comments:

JMR said...

gmbr bro cun, tu psl diorg rembat..tp agk2 la kn kalo x bg kredit..ak pnh org curi guna buat poster guna artwork aku, aku direct je hntr email kasi warning..pasti jadi membe lak skng ni..kihkih

JMR:

Thanks atas ucapan tersebut, aku tak email owner laman web tu g.. hehhe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...