(info) Blogger menaik-taraf paparan muka pengguna tegar platform blogspot by shahroll

Tuesday, September 04, 2012 Shahrul Hairy 0 Comments



As salam, hello readers...

Berita slowpoke dari blogger cap penguin. Dah lama blogger melalui official blognya mengatakan akan menukar wajah dashboard mereka kepada yang lebih elegen dan dinamik. Tak le elegen pon, biasa je. Kalau pengguna baru, susah sikit nak paham. Aku yang dah lama ni pun terkial-kial lagi.

Ada dapat 'amaran' ni tak dalam dash korang?

klik gambar untuk pembesaran

Sebenarnya dah lama blogger suruh tukar, aku buat tak tahu je. Sebab aku LEBIH selesa dengan papan muka yang lama. Tetapi adatlah, benda "free" hosting memang cam ni. Lain lah korang pakai self-host. Maka dengan itu, aku yang fleksibel dengan perubahan yang mendatang, menukar papan muka blog aku yang baru.

papan muka yang baru

tapi aku musykil satu perkara, kalau papan muka yang lama ada tab menu untuk "monetize" tapi yang baru ni tak de pon? Duit USD yang ada lam tu burn ke pe? Kalau letak yang baru, takut burn je duit yang lama. Arghh, tension plak pasal duit tu, baru je ade 5 dollar kot? HAHA!

Walaupun begitu, aku tetap sayang produk Google ni. Ko sayang aku tak google oi!? HUHU!

enjoy!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...