cari artikel blog disini

Loading...

Mar 30, 2012

Jumaat: Banjir sekitar Bayu Perdana, Klang by shahroll


As salam, hello readers...

Hari ini aku terpaksa cuti emergency sebab kawasan rumah aku ditenggelami air. Sejak awal lagi, sekitar jam 3 pagi hujan "mengganas" dengan lebatnya. Aku sedar pon dalam jam 5 pagi cam tu.

Rumah tak aku risaukan, cumanya my Iswara Imprezza aku la masuk air..huhu...


keluarkan air dalam kereta.. sadis dowh... 1st time..



Sekarang ketika artikel ini ditulis, cuaca masih gelap dan renyai-renyai. Tiada unsur pemanasan (Matahari) muncul. Lepas ni kompom aku bawak kereta ke kedai aksesori tuk check mana-mana part yang tak OK. 

Innaa lillaahi wa-innaa ilaihi raa-ji’uuna. Allaahummaajirni fii mushiibatii wakhluf lii khairam minhaa

ertinya: “Sesungguhnya kami adalah milik Allah dan kepada-Nya lah kami akan kembali. Ya Allah, berikanlah aku pahala dalam musibah ini, gantilah musibahku ini dengan sesuatu yang lebih baik dari padanya. (H.R. Abu Daud)”

amenn! 

4 comments:

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

woahh...banjir! first time kot kansss...my sis lived at klang jugak, area telok gadong..

well.. tak jangka kanss... ;)

hazman aka species1980 said...

whoaaa... tinggi gak tue naik airnya....

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Kakuna:
banyak kali sudah, but ini yg terburuk.. =)

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Bro Hazman:
Yup! tinggi bro, abeh kereta berbau air banjir... huhhuhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ini adalah blog peribadi Shahrul Shaharuddin. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah hak cipta terpelihara..Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan shahrul hairy shaharuddin. Anda boleh menyiarkan semula artikel atau info di laman blog, di laman forum atau di laman sosial yang lain namun, sila pastikan anda membuat backlink/kredit/citation kepada blog ini sebagai tanda penghargaan dan sokongan.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau pelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut garis panduan undang-undang Malaysia.