Pengalaman #1: Program rancangan TV secara langsung! by shahroll

Sunday, February 12, 2012 Shahrul Hairy 3 Comments



As salam, hello readers...


Mata masih segar. Mungkin disebabkan terlalu happy dengan keputusan EPL malam tadi dimana Manchester United menewaskan Liverpool. AWESOME ok? keputusan Man United (2) Liverpool (1)


Dengan tak boleh nak tidur (plus aku hentam Nescafe!) memang waktu terbaek lah aku nak posting. Macam bawak kereta slow-slow kat jalanraya. No rushing. just relax! aharkz!


Bila sebut pasal program tv, aku nak share lah dengan korang pengalaman pertama aku pergi membuat liputan mengenai program realiti pilih kasih 3 yang di pentaskan di RTM Senawang.


sebelum nak ke udara (on air live!) di TV2 jam 9 malam (Ahad)

Aku masuk awal. Dalam jam 8.25 malam cam tu. Seat barisan media aku duduk. Kiranya aku mewakili untuk golongan sosial media lah (bukan secara rasmi). Segala peralatan fotograpi aku bawak untuk memastikan aku dapat shoot yang cun-cun! (aku duduk center)

with other blogger, NienaShah!

Tempat duduk yang diberi betul-betul depan table judges. Malam minggu pertama pilih kasih 3 judges dia Fauziah Nawi dan Prof. Dr. Abdul Hassan. Tapi kamera tak shoot muka kitorang kan? ish!

sebelum on-air memang kosong =p

Bila sesi mengkritik, tapi dok gelak-gelak je sebab serius betul muka Prof marah artis-artis pilih kasih. Ada yang macam baldi lah, biskut lemau cam rendam dalam air lah dan macam-macam lagi yang aku pun dah lupa. Tang baldi tu je lah aku ingat. Pedas tak henggat komen! Azabbbbb...

Cuma, ada 1 je "artis" yang Prof tak "berani" nak komen!! heh~

PKUNDI lah saya!! hahaha!!

Korang jangan PKUNDI aku pulak! naya ja.. kalau nak PKUNDI tengok posting-posting aku dekat link atas tu (PK3 list update) ya?

enjoy!

3 comments:

akuzle ayu said...

ahahahahahahahhahahahahhahahahahhahahahahhahahahaha... bos, jom kita bikin duet g odisen raja lawak 7? sy suker entri neh. nk 'click' LIKE byk2 kali....(sambung gelak)

Kak Ayu:

LIKE2!! hahaaha.. share byk kali =p. Saya tak reti melawak kat pentas, mau jadi Denzel Washington kat pentas tuh... LOL

akuzle ayu said...

hihiihihihhii.. masih x abeh gelak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...