(Blog contest) Sempena 600 follower di www.shahrulhairy.com by shahroll

Saturday, February 25, 2012 shahrul hairy 4 Comments



*Posting lekat sehingga 26-Feb-2012*


As salam, hello readers...


Sabtu berlalu dengan agak pantas. Kerja aku dalam bilik ni pon baru je settle. Syukur. Dan apa yang lebih menggembirakan aku, followers blog aku hari ini mencapai 600 bloggers! WOW! bestnya rasa.


Walaupun aku berblogging sejak 2007 (aktif 2010) memang memula tu aku harapkan ramai yang akan follow blog aku. Sangat-sangat mintak cam tu. Then, ada seorang kawan beritahu, just keep your writing and keep posting. Followers will come to you bila kita deliver dalam setiap posting yang berguna dan berinfo.






Makanya aku bilang, ada apa dengan followers?


Dia berkata lagi, followers hanya tinggalan jejak nombor pada Google Connection untuk memberitahu bloggers lain bahawasanya blog ini dibaca oleh ramai orang. Ramai bloggers. Tapi malangnya, situasi itu bukan yang digambarkan.


Banyak faktor lain katanya. Paling aku ingat dia kata "Kalau u tak letak widget tu, orang tahu ke ko punya followers ada 45 ribu?" YES! that just widget je!


Ok lah, berbalik pada contest yang aku nak buat. Senang je. Untuk menyertai blog contest, korang perlu buat posting mengenai blog ini. Korang boleh review blog ni ke, penulis blog ni ke atau apa-apa saja yang boleh menarik minat aku tuk aku dan orang lain baca. Senang je kan? =D


Informasi boleh didapati di SHBN page dan juga SH iMAGE pages (Facebook)


Dan, letakkan (wajib ni) gambar kat bawah ni dalam blogpost korang...



Hadiah-hadiah yang aku sediakan para pemenang dengan post paling best,sempoi dan pecoh perot adalah;

Tempat #1- Makan malam bersama shahroll di MONROD Restoren (Shah Alam) untuk 2 orang (blogger yang menang+seorang lagi teman) & Cash bernilai RM100

Tempat #2- Cash bernilai RM50 dan saguhati ebook (an introduction to business blogging)

Tempat #3- Topup RM10 dan e-book (an introduction to business blogging)

Syarat & Peraturan:
1) Boleh hanta 1 post sahaja.
2) Postkan posting anda di dalam Facebook & Twitter (emailkan printscreen)
3) Tarikh akhir pada 26 Feb 2012

Hantarkan posting korang di ruangan di bawah:

Selamat berblogging! =)

4 comments:

akuzle ayu said...

hmmm..hmmmm..hmmmm...ihihihihi

Myvitrd said...

insyaallah boleh cuba nanti untuk memeriahkan dunia blogging ni..

Anonymous said...

bila la nk umumkan pmnang ya.. :)

Anon:

Hujung bulan 3 ini. terima kasih =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...