Siapa Diandra Arjunaidi? by shahroll

Tuesday, January 17, 2012 SHAHRUL HAIRY DOT COM 4 CommentsAs salam, hello readers...


Terdetik dalam hati, pemilik suara siapakah ini? Sedap betul suaranya. Baik dalam Youtube atau di radio, seringkali telinga ini mendengar lagu Angkasa. Diandra Arjunaidi? Tak pernah kedengaran nama ini sebelum munculnya lagu itu.
Diandra Arjunaidi

Diandra Arjunaidi, cucu kepada lagenda perfileman negara Datuk Rosnani Jamil dan Datuk Jamil Sulong merupakan artis rakaman pertama Yuna Room Records.


Diandra Arjunaidi merupakan nama baru dalam industri muzik Malaysia. Namun, bakat besar yang dimiliki oleh gadis yang cukup pemalu ini mampu bersaing dengan nama-nama besar dalam industri.


Diandara Arjunaidi dilahirkan dan dibesarkan di Kuala Lumpur. Meminati muzik sedari kecil, dia mula menjinak-jinakkan diri dengan bermain gitar pada usia 14 tahun dan menulis lagu. Diandra turut mengikuti kelas vokal sehingga usia 15 tahun. [kredit: BuzzEra blog]Mentor & Protege

Cool & Classic!!


Pendapat aku, suara DA memang bagus. Sebaik dan sehampir Yuna. Aku pasti, kenapa Yuna memilih DA kerana suaranya mempunyai kekuatannya yang tersendiri. Dicampur pula dengan aliran music ala country (music Yuna stylo!) memantapkan lagi bakat DA.

Ok guys, nak berkenalan dengan DA? Jom ikuti perkembangan DA di dalam;


enjoy!

4 comments:

burnkelana said...

errmmmm.. ada potensi..

burn:
big potential bro..

KiD said...

siapa shahrul hairy?? hehehee

kid:

Wakakakk~ aku pulak nak tanya, Siapa Kid? keh3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...