My idola/mentor: Tan Sri Mokhtar Al-Bukhary by shahroll

Wednesday, January 18, 2012 SHAHRUL HAIRY DOT COM 4 Comments

AWESOME!!

Menjadi orang ke-7 paling kaya di Malaysia bukan satu usaha yang mudah. Aku tahu itu. Sejak dari zaman bangku sekolah lagi aku telah mendengar nama Tan Sri Mohktar Al-Bukhary sebab ada bantuan buku dan tuisyen secara percuma kepada pelajar-pelajar yang kurang berkemampuan untuk bertuisyen diluar.

Sejak dari itu, aku mencari dan membaca profile Tan Sri. Kalau korang pernah baca background Tan Sri, beliau bukan lah datang dari keluarga yang senang dan bukan dikalangan orang yang arif tentang business. Aku lupa aku baca kat buku mana, ni cuma ingat-ingat lupa je ni.

Memiliki DRB-Hicom Bhd memang bagi aku sesuatu yang mustahil tapi bukan pada Tan Sri. Tahniah dan syabas Tan Sri kerana berjaya membeli DRB-Hicom Bhd dan menjadi inspirasi kepada usahawan-usahawan muda (macam aku) untuk lebih berjaya dimasa akan datang, Insyaallah.

Kredit kepada blog Jomo Malaya sebab aku jumpa poster ni dalam blog ini.

Enjoy!

4 comments:

JMR said...

mentor ko sama ngan mentor aku bro..:-)

respek giler kot..akhirat&duniawi, tan sri..

JMR:

Alhamdulillah, sama2 kita jadikan mentor huhuhu~

akuzle ayu said...

ahkak pon ngah wat homework psl beliau n tan sri ali hashim.. yg mengamalkan bisnes waqaf.. nk wat presentation utk budak2 nanti...memoga menjadi idola depa gaks...

Kak Ayu:

Business Waqaf? cam ne business tu kak? huhu leh bentang kat SHBN group nanti =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...