Ringgit Malaysia terkumpul hasil dari berblogging by shahroll

Thursday, November 17, 2011 SHAHRUL HAIRY DOT COM 10 Comments

As salam, hello readers...


Setiap penulisan yang di post di dalam blog masing-masing mempunyai daya tarikan yang tersendiri dan mampu menarik para pembaca tak kira dimana mereka berada. Dengan kekuatan itu, maka "upah" nya pasti berbaloi jika kena pada tempatnya.


Hamboih, ayat macam skrip TV1 plak. Mencik ah! =p


Berblogging sebab suka-suka. Ayat paling biasa dalam etmosfera blogging world. But bagi aku, Blogging Didahulukan Duit Diutamakan memang cukup sedap ayat ni eh? #kopipesNajibtag

Tak de orang suka buat perkara sia-sia. Begitu jugak dengan blogging. Tak perchaye? Tengok bawah ni...


Untuk baca tutorial pasal Churp-Churp, sila ke:-

Hasil pendapatan dulu-dulu dengan Nuffnang

Aku bukan top bloggers. So, pendapatan suam-suam kuku je. Kalau yang top, lebih daripada aku nyer lah. Korang sure cakap kan "eh, ngan tulis hape-hape lam blog pon leh dapat duit??"

Come on lah weh, bukan sesenang nak generate money ok. Banyak disiplin yang harus korang tempuhi. Paling penting kuncinya sabar dan konsisten.

Diakui, ramai bloggers skang ni. Tak kisah la pure or just copy paste punya blog, still blogger lah tu. Cuba email kat dorang, senang tak nak generate money? Kalau dia kata senang, SAH pentipu!

Kalau tak bersengkang mata nak "hidupkan" blog tu naik, bagi rank yang bagus, orang tahu komitmen kau, sukar lah kalau ko just setakat buat hangat2 tahi ayam. Selalunya cam tu..

Jam 8 Malaysia VS Indonesia kan? Jom tengok bola pulak, leh dapat traffic FREE...


enjoy!

10 comments:

Unknown said...

yang suam2 kuku macam aku lagi sikit hm...

JMR said...

aku suka quote ko ni bro, " Blogging Didahulukan Duit Diutamakan " ..betol2 100%..:-)

Bean:

Kih3~ bro bukan suam lagi dah, hangit sudah! blogger cam bro tetiap bulan cash out.. heeee~

JMR:

Terima kasih kepada Bapa Transformasi, Dato Sri Najib yang aku guna Tagline dia yg aku ubah.. hehehhe~

KiD said...

giler kentang laaa.. masyukkkk!! leh "bukak meja"

Kid:

belom kentang putar lagi bro.. heheh so tak la gila sgt.. =p

Setakat lepas beli LONTONG KLANG ...okey la kan...

bro hazman:

haha, lepas sgt klw lontong tu! heee~

JQ said...

Merasalah duit raya tahun ni...ehem..ehem... *garu tapak tangan kanan

Cik Jajika:

HEHE! ni posting tahun bila neh.. ehhe.. yang skang blom cash out.. hehehhe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...