Cerita pasal perniagaan kerepek keluaran Laila Crispy Chips & Taste by shahroll

Thursday, September 22, 2011 shahrul hairy 2 Comments



As salam, hello readers...


Sejak balik dari UniSZA, aku tak sempat nak update apa-apa dalam blog kesayangan ramai ni (ewwah!!) yelah, dengan kerja tetap di office+ study malam, memang waktu aku rasa "singkat" walaupun semua orang ada masa 24 jam!


Untuk post ini, aku nak cerita aktiviti terbaru aku bersama family. YA! Kerepek ini keluaran family aku. Tulang belakang dia isteri kepada abah aku. HEHE! Mak aku la yang jadi master-mind nyer. Sebab tu company dinamakan LAILA CRISPY CHIPS & TASTE


Buat masa sekarang, pengeluaran dilakukan setiap hujung minggu. Sabtu dan Ahad. Untuk minggu pertama, sambutan agak memberangsangkan dengan tempahan packing 500gram. Alhamdulillah. Packing yang kecik-kecik tu selalu orang office je yang beli (100gram)


contoh gambar Kerepek keluaran
Laila Crispy Chips & Taste

Untuk permulaan ini, hanya ada 3 jenis kerepek yang dikeluarkan iaitu KEREPEK PISANG TANDUK, KEREPEK PISANG NANGKA dan KEREPEK SUKUN. Aku akan perluaskan lagi jenis kerepek ini dengan cara bergilir-gilir pengeluaran (jika ada permintaan). Kerepek ubi, kerepek keledek, kerepek berperisa semua ada di dalam market sekarang, aku cuba untuk membawa kelainan tuk rasa kerepek yang mak aku buat. Kiranya memeriahkan lagi industri kerepek Malaysia!

Bahan-bahan utama dalam memproses kerepek:-
Pisang Tanduk
Pisang Nangka
Sukun
Minyak Sawit
Bawang Putih
Garam

Untuk mereka yang tinggal di sekitar Klang/ Shah Alam, khidmat penghantaran boleh dilakukan dengan syarat tempahan melebihi 5 kilogram (apa-apa jenis kerepek). Jika mahu ambil sendiri, boleh datang ke Seri Bayu.


Boleh juga melihat kerepek-keepek yang ada di SH iMAGE facebook pages!

enjoy! =)

2 comments:

ochs widdle said...

bilenye tah nak kasi admin rasa kerepek nih

Ochs:

Ko la insan paling banyak beli kerepek dengan aku.. hahahaha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...