Al Barakah

cari artikel blog disini

Loading...

Aug 18, 2011

shahrul hairy : Sitelink on Google! by shahroll


As salam and hello readers,

Syukur. itu je mampu aku taip dan ungkapkan bila aku mencuba nama aku sendiri dalam pencarian Google (search engine). Now, terasa diri seperti diperhatikan seluruh dunia (tak kot?). Itu statement yang sangat perahsantan ye kawan-kawan. Abaikan.
taip 'shahrul hairy" dalam Google...


Inilah dia sitelink yang aku maksudkan. Dalam search engine Google, my blog dah ada sitelink. Apa benda sitelink ni eh?

Google Sitelinks are little sub-listings that sometimes appear under the first listing on the first page in Google search results (ref:HERE)

Dan, tambahan dari Google Webmaster Tools Help:-
some of Google's search results, called sitelinks, are meant to help users navigate your site. Our systems analyze the link structure of your site to find shortcuts that will save users time and allow them to quickly find the information they're looking for (ref: HERE)

Lebih penting yang aku nak highlight disini adalah;
We only show sitelinks for results when we think they'll be useful to the user. If the structure of your site doesn't allow our algorithms to find good sitelinks, or we don't think that the sitelinks for your site are relevant for the user's query, we won't show them.(ref:HERE)

Korang boleh lihat sitelink aku di http://goo.gl/xMx9d yang keluar ada 7 sub-link yang diberi. Alhamdulillah. Semakin rancak aku nak berblogging lepas ni! =D

Untuk blogger yang nak dapatkan sitelink dari Google, sila kunjungi laman Webmaster Tools

Enjoy!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ini adalah blog peribadi Shahrul Shaharuddin. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah hak cipta terpelihara..Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan shahrul hairy shaharuddin. Anda boleh menyiarkan semula artikel atau info di laman blog, di laman forum atau di laman sosial yang lain namun, sila pastikan anda membuat backlink/kredit/citation kepada blog ini sebagai tanda penghargaan dan sokongan.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau pelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut garis panduan undang-undang Malaysia.