Loading...

shahrul hairy : Sitelink on Google! by shahroll

Thursday, August 18, 2011 shahrul hairy 0 Comments


As salam and hello readers,

Syukur. itu je mampu aku taip dan ungkapkan bila aku mencuba nama aku sendiri dalam pencarian Google (search engine). Now, terasa diri seperti diperhatikan seluruh dunia (tak kot?). Itu statement yang sangat perahsantan ye kawan-kawan. Abaikan.
taip 'shahrul hairy" dalam Google...


Inilah dia sitelink yang aku maksudkan. Dalam search engine Google, my blog dah ada sitelink. Apa benda sitelink ni eh?

Google Sitelinks are little sub-listings that sometimes appear under the first listing on the first page in Google search results (ref:HERE)

Dan, tambahan dari Google Webmaster Tools Help:-
some of Google's search results, called sitelinks, are meant to help users navigate your site. Our systems analyze the link structure of your site to find shortcuts that will save users time and allow them to quickly find the information they're looking for (ref: HERE)

Lebih penting yang aku nak highlight disini adalah;
We only show sitelinks for results when we think they'll be useful to the user. If the structure of your site doesn't allow our algorithms to find good sitelinks, or we don't think that the sitelinks for your site are relevant for the user's query, we won't show them.(ref:HERE)

Korang boleh lihat sitelink aku di http://goo.gl/xMx9d yang keluar ada 7 sub-link yang diberi. Alhamdulillah. Semakin rancak aku nak berblogging lepas ni! =D

Untuk blogger yang nak dapatkan sitelink dari Google, sila kunjungi laman Webmaster Tools

Enjoy!

0 comments: