Google Adsense: Berbaloi ke letak dalam blog Bahasa Melayu? by shahroll

Monday, August 01, 2011 shahrul hairy 4 Comments



As salam and hello readers,


Done my work. Actually hari ini aku rombak kembali susun-atur dalam blog department aku. Widget yang berat-berat aku letak dalam. Sebolehnya aku nak blog itu ringan dan senang diakses melalui apa juga medium. Aku tak buat lagi Ovi Store untuk blog itu.


Lupakan pasal kerja. Suka cerita pasal duit? HAHA, siapa yang tak suka kan? Blog korang ada letak Google Adsense? berapa banyak income korang? selebat letak ads Nuffnang ke? Adverlets? Ok, aku ada cerita.


Aku dah lama apply dengan GA ni. Sepanjang aku berblogging, langsung tak pernah nak tengok akaun GA aku. Pepetang yang sesejuk cam ni aku baru terrrrbukak (tak sengaja la tu) dan hasilnya korang leh tengok sendiri kat bawah;


3 tahun punya income? hehe~

Persoalannya sekarang, bagi pendapat aku penjanaan wang dari GA untuk blog Bahasa Melayu (rojak style/rempit style or so forth) memungkin kan income korang tak menarik. Macam aku punya. Dan untuk mencapai USD100 agak sukar tetapi tak mustahil ye kawan-kawan.

Korang ada cerita pasal GA? kongsikan dengan aku dan rakan-rakan online yang lain. Kurang sangat orang bercerita pasal GA.

Kan?

4 comments:

Hans said...

tak pernah plak guna g.adsense
nuffnang je ku guna
:-)

Ahh tak letak lagi.. Nak letak pun tak tahu.. Bahaha

Hans:
Kebanyakkan blogger Malaysia pakai Nuff kan? =D thanks singgah ke sini.. =)

Bella:
Aiyoo.. your blog dalam English kan? better letak cepat! hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...