About Pagerank Google: Aku PR 7, kau ada? by shahroll

Friday, July 01, 2011 SHAHRUL HAIRY DOT COM 6 Comments



Hello peeps!


Lambat pula aku bercakap pasal Pagerank Google. Pasal, pada awalnya malas nak ambil "port" sangat tentang PR actually, tapi aku rasa PERLU untuk advertisers yang menjenguk alert about this. Ok, my blog PR 7? HAHA! yeah, how can be like that lah?


Sebelum tu, amende PR ni?


PageRank also considers the importance of each page that casts a vote, as votes from some pages are considered to have greater value, thus giving the linked page greater value. [cited: HERE]


Ataupun, korang senang paham dengan visualize punya definisi kan? check out this!
picture credit: HERE 

Makin tinggi kedudukan PR korang, makin popular lah website/weblog itu. Skor dari Below Average sampai ke Elite tu terpampang disitu. Kalau dah tinggi rank, peluang untuk menjana kewangan menerusi website/weblog juga terbuka luas. itu chapter lain lah aku cerita.

So, blog ni ber-PR 7? TAKDE PON!

Secara matematiknya, ketiga-tiga blog aku mempunyai PR yang berbeza. Aku listkan ye;


Bila total kan, dapat lah PR-7 tu. Alamak! terasa kena tipu eh? Kalau betul aku dapat PR 7, aku buat tutorial ok? Keep my words bloggers! =D 

Enjoice!

6 comments:

meletopppp...

JAI said...

Cehh..dush terkena eden..kalo PR7 baik hang bagi DSLR lu kat gua pulak..nak gak rasa dapat PR7..hehe

Kalau gitu.. PR blog bro dah lebih 10 la nie

he..23x

Link Ke Blog Bro Framestone

DD:

Mantoppp noqs! =D

Abam Jai:

Dushh dushh!! huhuhu.. PR 7 mmg letak kamera la bro! hahaha~

Bro:

Asal plak? cer cite cer cite.. ahahah~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...