#1 July Update: Aku dan @P14G selama 3 tahun! by shahroll

Friday, July 01, 2011 SHAHRUL HAIRY DOT COM 8 Comments



Hello readers!


Hari pertama dalam bulan Julai. Alhamdulillah, masih boleh meng-update blog macam biasa. Tanpa gangguan broadband yang melampau, kalau tak aku sound tepek je dalam wall FB dorang or twitter sampai lebam. Mujur semua tu dah tak ada. Sebab apa tak ada? lanjutkan pembacaan korang sampai habis.


Aku boleh dikatakan pengguna tegar P1 Wimax but now dipanggil P14G. Aku dah lama pakai broadband ni, sejak dari 2008 lagi. Memula aku cakap kau, service TERUK gila. Selalu sangat tak ada signal. Tak ada internet. Padahal dijanjikan "full bar" ngan promoter kan. Mau tak hangin aku.


Pernah sekali, seminggu aku tak boleh pakai internet. Limited connection katanya. Aku sound-sound careline dorang, last-last dapat bar pakai sebulan FREE. Herm, boleh la amik hati sikit, sebab sebulan free kan, tapi susah gak aku masa tu sebab nak load gambar-gambar kan. Dulu blogging tak se-hardcore sekarang.


Now, P14G dah berubah. Dengan adanya customer-customer mulut "laser" macam aku ni, mereka improve dari masa ke semasa, sampai ke tahap yang sekarang ni. Aku juga dapat FREE gift dari P1 Wimax iaitu WIGGY PREPAID free, nak pakai just topup saja.


Dan, semalam (30/6) aku dapat gift dari dorang lagi. Punyalah besar kau packaging nyer. Aku ingat dapat laptop ke hape, besa bebeno. Tapi ringan jek, tak de rupa laptop pon, sekali..... cer tengok gambo lah yo...


pembalut hitam! Macam hadiah TOP SECRET cam kat cerita
mat salleh tu.. ahaha!

Tadaaaaa!! Penyejuk untuk laptop rupanya, 
sangkaan dah betol cuma tak tepat jek!

Aku pon try la kat PC aku,
NICE lah ade color biru, THANKS P14G! =)

HAHA! i love this ads lah! POTONG!!
Kalau korang ada apa-apa nak tanya, boleh rujuk:-

Twitter P1Wimax: http://twitter.com/#!/P14G

8 comments:

lizz said...

wooo!!!mulut laser wooo.takutnyer SH ni.hehehehee.

Lizz:

Haha! laser bertempat oih! haha.. kalaw semua sapu laser, mau kne banned aku ni.. ahahah~

Unknown said...

P14G bagus? stable?

unknown:

Bagus dan sgt stable, why? nak guna?

Saya guna gak P1 ni. Dah 2 tahun guna dapat 2 gift. satu wiggy dan satu wireless router.. hehehe. Memang bebaloi. tapi sejak basestation area rumah saya ni upgrade, selalu sangat line disconnect. dah complain cuma tunggu masa je nak tukar ke unifi kalau masih macam ni lagi.

Unknown said...

I've been using P14G too. Its stable and fast. No problems whatsoever except when they are doing maintainence. I really recommend using it. Fantastic.

Khairul:

Mengenai basestation tu, memang dulu di Klang pon mengalami keadaan yang sama, bertungkus lumus juga lah mereka buat kerja supaya internet kat area Klang ni menjadi bagus dan selesa untuk digunakan.

Encik Khai boleh berhubung terus sama admin twitter @P14G or @P1careline =)

Unknown:

ohh yeahh! which area you using it? if you from Klang Valley area, no doubt about the line, superb! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...