Business Opportunity Talk @ Jaya 33 [Prudential BSN Takaful] by shahroll

Wednesday, June 08, 2011 SHAHRUL HAIRY 3 Comments



Hello readers!


Welcome back to my blog. Pasal semalam. Lepas aku balik kerja, aku ada temujanji dengan Kak Yan (Azian) untuk bawa aku ke Jaya 33. Pada mulanya aku tak sure nak pergi sendiri ke atau dia fetch me, fikir-fikir balik, senang dia amek lah. Lalu, aku tunggu di KFC belakang pintu UiTM.


Tepat jam 8.30 malam, kereta Merz compressor lalu depan aku, dan Kak Yan berada di posisi pemandu. SAH! Kereta dia la tu. Haha, merasa gak aku naik kereta memahal (padahal selalu je naik). Empuk dan selesa.


Dalam jam 9.00 malam, sampai lah aku di Jaya 33. Bangunan komersil dengan pelbagai perniagaan dalam tu. Nak naik ke office Prudential ni, sangat lah secure. Maksud aku, ada pak guard yang kawal naik turun client sebab dia je pegang kad untuk akses ke atas. Cool eh?


gambar ihsan: Google

Office Prudential untuk LTH Group berada di level 7. Persekitaran yang cantik, dinamik dan kondusif sebagai tempat kerja yang mengutamakan keselesaan pekerja. Aku diiring pergi ke bilik seminar untuk mendengar BOP bersama Encik Rahman, seorang trainer di Prudential.

 LTH Group logo

Bawak pen dan kertas untuk menyalin perkara-perkara yang penting dalam slide yang di tunjukkan. Dah macam aku dalam kelas business lah kiranya. Tak ramai sangat, dalam 25 orang dalam bilik seminar tu.

Kronologi BOP seperti berikut:-

Pengenalan pada Insurance
Faktor-faktor anda mengambil Insurance
Business Opportunity
Franchise system

Talk dalam sekejap je, then borak-borak sambil makan di ruangan yang disediakan. Nasi Goreng Cina and Teh O panas. Berborak-borak pasal marketing plan yang dilakukan oleh LTH Group. Dan yang paling best, bila bercerita about profit yang dijana oleh LTH Group saja mencecah jutaan ringgit setahun. AMAZED!

Gambar ihsan: Google


refreshment: After talk BOP

Nice talk. Good speaker. And if you want to be successful, tak payah ikut orang lain. be yourself, sebab yang nak majukan diri you, cuma u boleh bangun dan bioleh juga jatuh. hidup itu punyai pilihan, kan? =D

Enjoice!

3 comments:

G.Luck!!..

thanks.. but for what ya?

Kendra Bing said...

Discover blogs, pics and videos you otherwise wouldn't have at http://kendrabing.com. Or submit your blog postings to be part of the big collection.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...