cari artikel blog disini

Loading...

Mar 11, 2011

Apa best kat Kuala Pilah tu hah? by shahroll

As salam to all,


Lewat malam punya update. Malam keliwon. Eh! bukan.. malam jumaat! Selalu gak tengok kat status kawan2 (yang berumah tangga) berunsurkan "kenakalan" untuk malam yang satu nie. HAHA~ apa pon, enjoy your life lah k?


Semalam, aku pergi bersama pegawai aku ke UiTM Kuala Pilah atas urusan kerja. Then, sampai di sana dalam jam 1 petang dan sesi pembelajaran untukmengajar lecturer2 muda sana dalam jam 2 petang. Molek bonar la tu, time makan tengahari kan? so lepak lah kami kat satu warung nie;


Kak Lang D'Rimba kedai makan..

Cool kan warung makan nie? Dia nyer tempat tepi jalan je. Orang punya lah ramai berator nak makan kat sini, padahal kedai cam nie banyak kat sekitar kawasan kat sana. Muuussti de sesuatu yang "memikat" hati dorang nak makan sini eh?

Kacau la pulak tangan tu...

Warung nie berdepan dengan pejabat RISDA Kuala Pilah. Betol2 mengadap, bertentangan lah. Dalam kad business dorang pon, dibagi landmark "berdepan dengan Pejabat Risda Kuala Pilah", baek punya point kan? senang sket orang nak carik;
Pejabat Risda..

Apa yang aku makan kat situ? Aku makan sayur2 je! Aku amik cendawan (banyak!), kentang masak lada hitam dan sikit ulam-ulaman. Tak tinggal sambal belacan. Ade gak aku tuang kuah ikan keli masak lemak cili api, perghhh terangkat kauu!! pedas campo ngan sambal belacan, 2+1 kepedasan!

haha.. sikit je nie.. kan? =_=~

Time nie senyap. Makan penuh khusuk. Aku layan kepedasan, pegawai aku pon same. Abg Zul (pemandu kami) pon senyap, sampai lah ke stage 2 (dah dekat2 nak habes) baru bukak mulut bercakap! Haaa.. betol2 "menghayati" masakan orang Kuala Pilah nie! heheh~

finishing yang tak menghampakan...

Ada sesi ke Kuala Pilah lagi nanti. Perghh.. harus lah aku ikut kan? leh merasa makanan kat warung ni lagi. Sesapa yang dekat2 area sini, leh try masakan kedai nie. Berbaloi2!! sebab kami makan 3 orang siap air baru RM 13 hengget lebih! So worth it lah.. 

Terasa lapor dah? haha.. aku tak tanggung la eh! malam2 buta punya posting, pasal makanan! huhu~ see ya next! As salam...

2 comments:

hamzah ian said...

tak pernah aku g. sob2..

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Hamzah:

Dengan membaca blog aku, ko dah pergi sebona eh.. ehhhee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ini adalah blog peribadi Shahrul Shaharuddin. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah hak cipta terpelihara..Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan shahrul hairy shaharuddin. Anda boleh menyiarkan semula artikel atau info di laman blog, di laman forum atau di laman sosial yang lain namun, sila pastikan anda membuat backlink/kredit/citation kepada blog ini sebagai tanda penghargaan dan sokongan.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau pelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut garis panduan undang-undang Malaysia.