Dari Klang ke Kuala Selangor ke Sekincan! part #3 by shahroll

Thursday, February 10, 2011 SHAHRUL HAIRY DOT COM 5 Comments

As salam to all,


Cerita bersambung dari part #2 makanya, nie last part untuk kesinambungan story about my journey kat Sekincan. Lepas aku shoot siput mentarang kat Sungai Leman, aku dan Paman Aheri balik ke Kuala Selangor untuk solat, mandi,lepaking dan sebagainya. Rumah di support by Paman lah (rumah mak dia).


Transfer gambar dalam lappy comel Paman, then edit pastu load terus lam Facebook. Best dan tak penat pulak nak edit2 bagai lepas shoot, tu lah kate orang kalau dah minat, setel je, kan?


Dalam jam 4.30 petang camtu, kitorang dah sesiap nak ke Bagan Sekincan. Nak shoot sunset katanya. Awan petang masa tu tak best langsung, agak cloudy. Dalam jangkaan, memang sunset tak cantik lah nak shoot. Tapi Paman ada helo2 kawan dia kat area Sekincan dan bertukar shoot sunset tu dengan sesi "meracooon" ND Filter. hhuhu~ layan slow shutter.


Aku yang agak "high" sebab tiupan angin laut, leka tak shoot pon! Al-maklum lah, lama tak layan laut, i mean ketenangan laut. Ramai orang masa petang tu. Anak-anak bermain air, ayah bawa anak kecil, amoi2 dan leng chai pon ade sebab petang raya cina aku pergi sana, penjual aiskrim (look like Pakistani punya orang) dan lain2.. terlalu banyak pulak aku nak taip satu2.. =P


Original pixel can go to: HERE

Tu je la aku shoot. Pakai Nokia C3 je, event kamera bawak aku shoot lain! bukan sunset pon. Pastu, aku ada buat 3gp sket. Ala-ala Vblog la kan, tapi still ada perasaan nerves2 depan kamera to record! Now aku ngah biasa2 kan diri la nie.. =D

Enjoy!!

Ok, tu je nak share ngan korang. For conclusion, outing kat Sekincan bersama Paman memang syOk! Aku mungkin repeat lagi outing nie, but akhir bulan 3 lah sebab tunggu sawah padi naek cantik punya. Boleh bawak model sekali, =D. Ok lah, see ya.. as salam...

5 comments:

phreak-id said...

Eh bro. Apesal tak cakap trademark "I'm Gay I'm Ok" dalam video tuh? Tak meletup la macam ni. Hahaha

Jgn Marah bro..


Terbaru >Blog Best : Roq's Blog > Drama Bersiri TV3 - Gemilang > Sahabat Blogger Dah Macam Twitter?

Slay:

HAHA! ".. im Handsome im OK.." tu baru betol dowh.. hahahhaaa~

JAI said...

Ehh..betul ker bro phreak-id yang kawan kita gay...wakakaka..jap-jap apa pendapat gua buat entri ok tak..hehe..jangan mare..gurau jerr.

Nanti kalau sawah padi tuh nak masak hang amiklah gua jadi model tak berbayar ek..gua ingat nak gujling-guling tepi sawah tuhh..heh..

Gua rasa view pantai remis tak kurang hebatnya kalo time sunset..tak sabar nak tengok gambo padi bro..compom lawa punyer

JAI said...

Ehh..betul ker bro phreak-id yang kawan kita gay...wakakaka..jap-jap apa pendapat gua buat entri ok tak..hehe..jangan mare..gurau jerr.

Nanti kalau sawah padi tuh nak masak hang amiklah gua jadi model tak berbayar ek..gua ingat nak gujling-guling tepi sawah tuhh..heh..

Gua rasa view pantai remis tak kurang hebatnya kalo time sunset..tak sabar nak tengok gambo padi bro..compom lawa punyer

Jai:

Aku gay? habes la nanti menangis awek2 yang ngah kejar aku tu.. hahah! (perasan!)

Mau guling2 kat sawah padi ok je.. bulan 4 baru segar padi tu (baru naik) hehe.. bawak family la bro.. baru siyokkk.. =D

Pantai Remis pon ok.. tapi tu kat area Jeram.. hehheh~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...