Tron Legacy: Premier screening @ TGV Cinema by shahroll

Friday, December 17, 2010 SHAHRUL HAIRY DOT COM 12 Comments

As salam to all,

Aku dijemput oleh pihak Nuffnang datang ke Sunway Pyramid untuk menyaksikan Premier screening  cerita Tron Legacy.Thanks so much for Nuffnang for invited me. 1st aku nak komen, kenapa nak letak henpon or kamera bagai kat satu kaunter, kalau masa screening tu ada "pengawal" dok kat tepi sebelah aku? OH! Annoying ok.. feel nak deep the film FAIL! ok, tu je..

Walaupun begitu, aku enjoy dengan cerita TL nie. Banyak part yang best, scene yang mantap, plot cerita? ok ok je. Pelakon laki dia ok, hensem dan yang perempuan nyer pulak cun. HAHA!

Gambar sebelum nak masuk wayang, aku the botak one.. =_-

**photo courtesy: Che Armster Official Blog**

Sebelah kanan aku (yang berbaju kuning) tu adalah hubby Cik Lily Putih (yang hujung tu). Yang buat sign bagus ala-ala DDR nie pulak, kawan Che Armster, Phreak-Id namenyer (dalam blogging).

**Pencipta bersama Clu (orange circle)**

Antara synopsis yang telah ditulis oleh Walt Disney Pictures:-

Sam Flynn (Hedlund), a rebellious 27-year-old, is haunted by the mysterious disappearance of his father Kevin Flynn (Bridges), a man once known as the world's leading video-game developer. When Sam investigates a strange signal sent from the old Flynn's Arcade -- a signal that could only come from his father-- he finds himself pulled into a digital world where Kevin has been trapped for 20 years. With the help of the fearless warrior Quorra (Wilde), father and son embark on a life-or-death journey across a cyber universe -- a universe created by Kevin himself that has become far more advanced with vehicles, weapons, landscapes and a ruthless villain who will stop at nothing to prevent their escape. Written by Walt Disney Pictures.

Aku ada 2 tiket, dan 1 tiket tu aku dah reserve untuk blogger hangat masa kini, Hamzah Ian. But then, dia ada sedikit masalah teknikal (kot?), dan tak leh datang. So, seat sebelah aku kosong, tapi diisi dengan Phreak-ID.

Banyak scene yang aku cacimakisajadirimu. I mean, scene tu best gile sampai aku tercakap, "godddemm.." ".. wooo..mann!".. haa lebih kurang gitu la (menghayati katenyer..) nak taw lebih tepat, tanyer ngan Phreak! HAHA!


That my review. Aku bagi 4 star untuk cerita nie. Cool sehh... see ya next! as salam..

12 comments:

Tn.Punya said...

wah ..bestnya.. dah lama tak dapat tiket wayang ni.. huhu

hamzah ian said...

sori byk2 bro.. rase bersalah lak ni..

CikLilyPutih said...

ooo korang pi melepak ek pas show..

selamat bro x duduk sebelah mu kan he..23x

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

meo188 said...

gile gempak grafik die! :D

Tn.Punya:

Uik! lama tak dapat? huhu, tak masuk kontes kot? hehe =D, saya naseb2 je dapat..

hamzah ian:

HAHA! tak de hal.. wa taw lu sebok bro.. =D chill2..

CikLilyPutih:

HAHA! tu lah, melepak sambil berasap makan otak2 lagi, Bean lanje! hehe tq bean! =D

Bro Framestone:

Tu lah, naseb bek gak aku tak dok sebelah mung.. HAHA!

meo188:

Salam Meo188, yeahh grafik superb! huhu, masa masuk ke Dunia Digital tu, memang cool grafik dia.. totally awesome! =D u should go..

phreak-id said...

Hamzah! Sian sharul dowh. Gaduh ngan awek pastu taknak datang. Tak gentle langsung..

phreak-id:

muahahaha.. chill jek, seb bek ade ko bro.. wakakak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...