[EndNotes] My speech is FAIL! by shahroll

Thursday, September 30, 2010 SHAHRUL HAIRY DOT COM 6 Comments

Salam all,


Last night i have Public Speaking for round 2. It's about "persuasive speech". Sebelum tu, aku dah pilih tajuk "movie" untuk aku bentangkan, but aku fikirkan balik, apa guna aku nak persuade bebudak dalam kelas tu untuk tengok movie, baik persuade benda yang berfaedah, dapat gak pahala =D


So, aku bagitaw kat lecturer yang aku ubah tajuk. Last minute lak tu! naseb baik Puan Hjh Shahnum cool, dia kata "Yes, u can".. arghh.. lega.. Aku sebelum present tu sempat touch-up slide..hehee~


Aku bentang pasal EndNotes X3. Pasal software dan untuk bagi doang nie interest ngan speech aku, aku bawak 2 prizes yang berkaitan dengan EndNotes. Sebenarnya kalau nak ikutkan, cara deliver semasa aku bentang, memang "duplicate" habis dari pegawai-pegawai jabatan aku yang selalu tengok doang bagi tunjuk ajar yang mana yang diajar tu pulak dari kalangan lecturer dan student Master dan PhD. Maknanya, malam tadi doang aku dah angkat sebagai Master or PhD students.. haaa best?


** Memang kena tagline EndNotes ni.. best!!!



Lepas aku bagi speech tu, ramai yang berminat nak ambil installer EndNotes nie lah. Mean what? aku dah BERJAYA persuade doang untuk pakai EndNotes nie.. yehaaa...!! =D dumm dumm~ happy, but tak tahulah berapa mark yang aku dapat untuk second speech nie, sebab aku ada sikit "slack" pada awal pembentangan.. huhu~


Tak pelah, janji aku dah sebarkan ilmu yang berguna untuk kawan-kawan kelas aku.. tehee.. you roxx guys!! thanks gave the attention last night k..


Salam!

6 comments:

aurikelsan said...

shahrol, nak juga end notes nie..mana nk cari?

Suria:

Nak ke? aku ada installer nyer.. nanti jumpe aku bawak laptop k! =D

Unknown said...

tiru gaya librarian tak paa...aaih, practice make perfect..then u will better then depa.

Encik Rashid:

=D hehe, tiru sikit2.. mana taw ada rezeki jadi librarian.. hehehe.. thank you Mr. Rashid..

Anonymous said...

I just signed up to your blogs rss feed. Will you post more on this subject?

Anon:

u can visit this blog for more details. thank you =)

http://researchjsp.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...