Pengajian OMT114 bersambung! by shahroll

Wednesday, July 14, 2010 SHAHRUL HAIRY DOT COM 4 Comments

Salam all!


Minggu nie adalah minggu ke-2 untuk pengajian aku di Fakulti OM ( Office Management). Sepatutnya aku dah masuk semester 4, tapi disebabkan aku extend semester lepas, so this semester aku jadi Junior lah! huhu~ nasib baik kawan2 dalam kelas tu menerima "budak tua" dalam kelas mereka.. hahaha~


Tapi sebagai pelajar, nak-nak lagi pelajar luar kampus (PLK) macam kitorang nie, tak kire la semester ape pon yang masuk, yang penting kerjasama yang erat tu penting. Sebab ape aku cakap macam nie? sebab ada akak dalam kelas tu datang dari Kuala Selangor.. yes!!! Kuala Selangor ok~... datang tiap2 hari ke kelas di Shah Alam nie..


So, kalau tak de kerjasama yang baik, lets say lah kelas dibatalkan dan sorang pon tak de yang bagitaw kat akak nie, tak ke naya?.. Lebih kurang la contoh aku bagi nie kan... Dan satu perkara penting yang aku nak cakap, sesetengah orang beranggapan mode PLK nie adalah senang.. opppz! ape yang senang nyer? belajar sama je macam budak2 fulltime, cumanya kitorang belaja belah malam.. huauahu~


Semester nie aku dah register course untuk 5 paper berjumlah 13 kredit hours. Muahahah~ banyak tuh! kalau tak aku nak amik 1 paper yang aku "repeat" tu, but memandangkan dah ade 5 paper, aku akan amek hujung2 semester lah.. ( Sem-7!).. =P.. kelas aku untuk masa nie..:-



BEL311 English for Academic Purposes
OMT172 Document processing ll 

CTU151 Kemasyarakatan dan Kenegaraan Islam

OMT240 Public Speaking for Office Professional
OMT155 Interpersonal Communication

Total credit : 13

Semester nie akan berusaha menaikkan CGPA aku yang agak "cantikkkk" nyer pointer!.. huhu~ insyaallah dengan kecekalan dan ketabahan yang aku brainwash lam kepala aku nie, boleh mencapai target this sem! ayoooh! salam =D
** Apeeee yang penting? Duittt Kerjaaa samaaa.. heheh~


4 comments:

redriben said...

eh?? ade ke kos OM nih? pjj nyer ye? tak tau lak kewujudan die. sye pon igt nak sambung kos nih. bes tak? or susah tak? sila jawab ye. hee

Redriben:

Salam Red! ade kos nie kat Shah Alam, untuk mode PLK la, PJJ nyer kos untuk Ijazah Muda, macam saya Diploma..

tak pun Red leh call Pusat Pengajian ( INED UiTM) untuk keterangan lanjut

http://www.ined.uitm.edu.my/index.php/pusat-pendidikan/jarak-jauh-ppjj

LyNn HaMzAh said...

amek course om yer...saya pun amek gak...tp dah grad 2003...bljr rajin2 yer kasi naik cgpa this semester...

Lynn:

thanx lynn! =D yup, amik OM sebab leh jadi Exec! ahahah.. =P nway itu bukan niat asal, janji di dada ada ilmu, tak banyak pon mesti kne ade kan? =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...