What the tired day... by shahroll

Thursday, February 04, 2010 SHAHRUL HAIRY DOT COM 4 Comments


Salam to all readers....


**breathing**.. fuhhh~ huuu~ tarikkk nafass.. buanggg nafass.. huehue haa tu lah gambaran untuk hari ni.. lelah?asma? bukan2.. agak kepenatan sikit hari nie.. OK, SH cuti CTR ( Cuti Tanpa Rekod) hari nie bcoz sabtu lepas bekerja... tak claim OT (Over time)...



Aite, what im doing today?? ohh yaa, bangun pagi2 lepas subuh, open my PC and melly go round in FB,my beloved blog and also develop / progres my NEW BIZ blog... kat blog sana segala mak nenek perniagaan akan SH damm ke sana... korang leh la tengok2 nanti k! :)



Jam 2 petang, selesai zohor, shoot terus ke seksyen 13 pick up my JUJU and hanta g kerja lah... then pergi pulak ke SSM ( Suruhanjaya Syarikat Malaysia) untuk mendaftarkan syarikat BARU iaitu SH iMAGE ENTERPRISE., detail pasal SH iMAGE akan dibuat posting kemudian ya!



Ok,membuat register nie senang saja, amik borang kat depan pintu masuk then korang kne submit la beberapa nama syarikat yang korang inginkan.. then g kat kaunter yang banyak2 tu, then kne laaa tungguu.. haa time tunggguu nie la yg lame.. so untuk hilangkan boring duduk sorang2 tu, SH pon "menyampuk" perbualan si ayah dengan anaknya... pasal Syarikat Sdn Bhd.




**tadaaa... my certificate for SH iMAGE... **wink**


Si anak bernama Mimi, wanita mengandung membuka syarikat untuk pakaian kanak2.. haa untuk mak mak tu yang mana nak belikan baju, leh berhubung dengan Puan Mimi kita di 013-3269440 ok! :) then rancak juga perbualan kami tentang perihal syarikat, yada yada yada... bla..bla..bla.. sampai lah ke peringkat education.. rupanya student UiTM.. Pelajar Luar Kampus amik subjek Office Management! hahah what daaaa small world... my Super Senior lah...



Then, i give my card (yeahh! Shahroll Photography) then she asked for Convocation shoot... dah terjalin biznez disitu... Alhamdulillah... ooo lupa, UiTM nyer convocation bulan 5 yee! sesapa nak hired me, contect je no kat atas tuu~ 



Habis pasal Puan Mimi, then pasal En.Zam pula.. En.Zam nie seorang peniaga gak la.. SH tanyer2 dia ada biz katering dan juga berkaitan dengan IT.. masa berborak tu, dia tubuhkan company baru, khas untuk pendidikan... mean dia nak buat kursus tu la.. or more accurate, bukak institusi kemahiran untuk professional masakan.. fuhhh~ cam best!.. klw korang nak taw lebih lanjut, nie no dia.. 017-2606855 (Zam).. x sempat borak lama2, bcoz my certificate dah siap, plus ada pulak nak jumpa dengan En.Azahari untuk berbincang pasal nak boh pembahagian untuk my office soon.. ;)




Dengan En Azahari tak banyak kerenah, so simple kerja dengan beliau.. plus dia pon owner lot untuk SH nyer office.. actually meet ngan beliau untuk memasang pembahagian dari depan sampai beam depan office..leh tgk kat SINI.
Then, selesai pasal tu, SH tawarkan kepada beliau satu projek bernilai RM150 ribu untuk penambahbaik masjid di seksyen 7, Alhamdulillah rezeki untuk beliau lah.. :) ada rezeki, jgn tamak kan?? huuu~ barulah maju.. **wink**



tidak terhenti disitu, selepas berjumpa semua2 orang diatas, lepaking bersama bro Jidin (balik awal..) dan juga Kacuk (CS team members) kat Miza Kopitiam... huuu~ tempat selalu Team Shah Alam buat TT (Teh Tarik session) untuk jurugambar2 wannabee like SH... **purfffhh** flashback pulak cerita lama.. huuuhu~
Lepaking bukan ade pape pon, just ade bagi buku untuk Mr.Kacuk kita yang hensom lagi kiut nie.. hee~ peace kacuk!! He talented for modeling, TRUST me!.. 


Itu saja aktiviti hari nie... malam nie tak tido lagi la gamaknya... nie pon dah 4.51 pagi.. huehuh klw tido kompom tak bangun sehhh~.. haha ok wassalam.... :)

4 comments:

kenwooi said...

yeah, many things happened eh.. tiring for you.. =)

kenwooi.com

Kenwooi: yeahh bit tired mehh.. uehuu but im must struggle for what i intrested to do..thanx buddy! :)

JAI said...

wahhh..moga maju kedepan biz tuhh wehh..jangan lak perut kedepan..hehe

Jai: thanx bang Jai!!>. insyaallah berkat dr doa2 kalian semoga berjalan lancarr.. hhehehe ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...