This is STORY about... part#1 by shahroll

Monday, January 04, 2010 SHAHRUL HAIRY DOT COM 0 Comments




  

** Antara ruang yang ada di sini.. luas adalah 22 x 30 squarefeat!



** Owner this lot kedai, En.Azahari

  

** kemasan bilik yang dah dibikin oleh En.Azahari




** air-cond ade 2 beb! :)



Salam to all readers....


AHAD,3 Jan 2010 - Pada jam 9.00 pagi lagi, SH dah bergegas ke Taman Tun Dr.Ismail di Shah Alam yang dekat2 ngan Politeknik Shah Alam tu.. tak pon klw korang taw restoren Nasi Lemak Antarabangsa, dekat situ la area TTDI jaya.. uhuhu~




Ok, what i have done today?.. aite, SH berjumpa dengan En. Azahari, insan berumur lebih kurang dalam 40-an, seorang yang sporting,easy going dan berpengalaman luas dalam projek-projek dan kontrakter. Apa kaitan En.Azahari nie ngan entry SH kali nie?? this is the story nyer lah~...






En. Azahari nie adalah owner kepada bangunan lot kedai yang SH usha2 dalam www.mudah.my di mana SH mencari2 tapak/ ruang untuk SH pindahkan barang2 yang ada didalam rumah SH nie ke tempat lain. So, maka dengan itu, bermulalah proses mencari tempat2 yang best2 skit dan kadar sewa nya ok2 juga lah.. ;)






Kedai nie actually 1 lot kedai yang disewa oleh En.Azahari untuk menempatkan ruang pejabat beliau. Bilik yang ada di depan tu pulak disewakan sebab beliau tidak memerlukan ruang itu untuk menjalankan perniagaan beliau. Senang cerita space depan tu dia x mo la.. hehe~ maka dengan itu, beliau pon mengiklankan kepada orang ramai untuk mengisi kekosongan ruang tu.... ok?






Sewa untuk ruang ini pulak adalah RM 550 sebulan include eletrik dan air. Wahh!! peluang yang tidak boleh dilepaskan, maka dengan itu, SH pon menyuarakan kepada En.Azahari untuk "KIV" tempat tu untuk SH book! hehhe~ hajat dihati ingin mempelawa seorang member,Fahmi adik kepada kawan awek SH bersama-sama dengan saya untuk menjalankan 2 bisnes serentak. Dia bercadang untuk membuka kedai photostat dan saya membuka pejabat. So, keluasan tempat tu kne bagi dua lah..huheue~






Tapi, selepas berbincang dengan Hafiz dan juga Din, kedua-dua mereka nie jagoan photographer ok! seriusly!aite,berbincang punya bincang, maka secara rasminya kami bertiga akan berganding bahu/ bersama2 dalam membuka 1 biznez yang akan dibuka untuk beberapa purnama lagi.... apa dia?? hehe TUNGGUUUU~.. wassalam... 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...