" LU pikirlah sendiri " by shahroll

Wednesday, January 27, 2010 shahrul hairy 8 Comments

Salam to all beloved readers /viewers/commentors!! :)


Baru siap segala kerja pada 3.00pagi nie.. kije pe?? haha~ cam bese lah SH akan belek2 FB untuk UP kan my Bengkel Fotograpi yang akan berlangsung pada minggu depan insyaallah jika tiada aral melintang, edit-edit gamba yang akan SH Up kat entry nie jap lagi dan yang penting write-up untuk posting kali nie pon lebih mantop2 lah hendak nyer.. heheh~


Ok, SH nak bagi korang tengok 2 minit nyer montaj okehhh~ jommm..~






Sudah dapat bayang2 pe yang SH nak cerite nieh?? heh~ LU PIKIRLAH SENDIRI.. hahah~ lawok tak?? tak eh?? tak pe, jika tak lawak, u should go to watch THIS FILM!!.. gerenti korang pecah perok dow!!.serius!.. SH telah pergi ke Dewan Sri Budiman di UiTM Shah Alam, actually event nie secara kebetulan SH involve sebab my frendz, Byxura (http://byxura.fotopages.com/) menjadi orang kuat untuk filem nie dan juga merangkap poster designer untuk filem nie jugak.. how cool aite?? heheh~







So, my job untuk malam tu just for snap the pictures, masa tu yang cover ada Qayyum, Lan & SH lah... ada beberapa lagi student dari TEKA ambik gambo.. tak sempat kenal2.. sangat busy aww mlm tu ( cehhss ye ye je..) nak tgu VVVVIP nyer tetamu g kan, so kne alert...Owwhhh!! Siapa ehh pengarah filem nie?? heee~ Fyi, pengarah filem ini adalah lecturer UiTM sendiri iaitu Aminah Rhapor... nak tahu siapakah beliau add di FACEBOOK beliau.. terima kaseeyy~








**SH bersama pengarah filem LU PIKIRLAH SENDIRI de MOVIE






** Bersama rakan photographer : Qayyum



Ok, bercerita pasal artis yang datang pada malam tu adalah MILA AF, PUTERI SARAH LIYANA & beberapa artis yang lain turut memeriahkan suasana pada malam Tayangan Perdana / Amal filem ini. Malam tu MILA membuat persembahan dengan mendendangkan 1 lagu diiringi dengan penari2 yang superb lincah!!.. hadess senak perot owwh tgk doang menari... AGRESSSIFF!! :)





** ONLY @ SH iMAGE.. hehe~ peace MILA!










** Antara aksi MILA semasa perform di pentas utama





** Puteri Sarah Liyana (PSL) in action


Walaupun NABIL tidak dapat menghadirkan diri pada malam itu, namun dengan adanya MILA & PSL tebabowwww la jugak dewan DSB dengan kapasiti 1600 orang memenuhkan tempat!!!.. makk oii! SOLD-OUT babe~ korang tak terangkat ke?? hahah dah dah p booking filem nie kat GSC or TGV k.. hehe~ dan komen2 mereka yang menonton filem ini sangatlah POSITIF!.. bravoOOooO !!





**MC pada malam itu.. HE cool~ yeah!





** Sebahagian dari 1600 orang itu....




** SH in action with crews.. ( im also crew what..??) hahah~



************************OFF CAMERA*************************



Ok, semasa dalam dewan, mane leh shoot gambo, so masa tu job SH bertukar terus dari photographer ke observer a.k.a blogger yang akan meng"review" hasil kerja Tuan Pengarah filem nie... lebih kurang macam pengkritik la.. so kita layannnn~ .....








Stage pertama semasa melayan filem, belum panas2 g fikiran untuk meneliti "out-line" filem nie... SH tak leh tgk secara "in-line" untuk filem nie sebab dah set lam kepala untuk "review" bukan untuk enjoy this filem.. paham eh?? huu~ cam pengkritik hebatt la pulak.. hahha~



oppzz sebelum tu... Sape bikin ini filem?? hehe, meh SH introduce company yang menghasilkan filem yang cute lagi kelako nie.. here we go.....






** SDAF Pictures Sdn Bhd


SH dah buat siasatan terhadap Production House nie... dan jangan risau, just bit research untuk mengetahui betul ke SDAF nie WUJUD?? so. nie lah jawapan nyer : click- SINEMA MALAYSIA ok aah?? sudah percaya kaa??.. heee~ dan untuk membaca BLOG Aminah Rhapor sila click SINI



Ok, bebalik pada topik,cerita nie ada Nabil, Mila & PSL watak utama. Lain-lain pelakon seperti Hisham Ahmad Tajuddin, Liza Othman, Meet Uncle Hussain (MUH), Zizan Raja Lawak, Vanida Imran, Faizal Tahir, Aziz M. Osman, Amy Search, Harun Salim Bachik dan Ummi Nazeera. Cukup lengkap "adunan" ini dengan muka2 baru dan orang yang berpengalaman di dalam filem ini.



Apa yang penting dalam sesebuah filem??.. Yeahhhh!! Runut bunyi or bahase senangnya OST lah eh.. OST untuk filem nie adalah dari band Indie yang FIRST dapat Anugerah Juara lagu iaitu MUH ( Meet Uncle Hussin) dengan lagunya MULA....










Enjoy eh lagunya?? kerenn banget donggg!! hahah~ Ok, nie memang strategi Aminah Rhapor untuk filem ini. Beliau mengatakan ".....Ini memang merupakan salah satu daripada strategi kami, kami berbincang dan sama-sama berfikir bagaimana hendak melakukan filem ini,” kata Aminah pada sidang media yang berlangsung di Istana Budaya, Kuala Lumpur baru-baru ini. Enam buah lagu yang digubah ialah Mula (MUH feat Azlan), Tandus (MUH), Bulan (Mila) dan tiga lagu nyanyian kumpulan baru L. Danielle iaitu Harapan Palsu, Tak Keseorangan dan Plastik Retorik..... " sumber di SINI



Oraite, dalam cerita nie, Nabil dilihat sebagai anak yang baik,abg yang baik kepada Mila,cuma yang slacknya abg sulong die.. fuuuh~ Then,kerja plak tak menentu sampailah dia dapat kerja yg tetap di salah sebuah company sebagai "pion".. Mila nie pulak, watak die jadi budak sekolah..


Yada yada .. bla..bla.bla.. Ok sambung balek, Nabil ade bertekak dengan Si Puteri Sarah Liyana (PSL) dalam satu insiden yang tidak disengajakan.... insiden ape?? korang nak taw korang pegi tgk itu cerita laaa.. heee~ SH bg bayang2 ja... yang bestnya, setiap babak / scene ada lagu2 yang tepat or kena dengan babak tu... datz cool babe!! :) BravooOoO~ 



Secara OVERALL, cerita nie memang melepasi piawaian SH dengan mengatakan, that`s WORTH IT for paying several RM for this FILM!! hermm susah tu nak SH cakap gini.. hahah~ dari 5 bintang, filem nie mendapat 4 BINTANG ok... syabas for all crews, director,script writer and all lah ye... satu projek filem yang bertepatan dengan tema semasa sekarang. SYABAS! :)


***************************************************************************


Foto yang sempat dirakam sekitar malam itu... cheerz!! :)





** sambil buat kije, sambil tu posing lew.. hahah~ ( credit to Qayyum)










** Dari kiri : Byxura, Puteri Sarah Liyana & SH





** Tuan Pengarah sedang di temubual oleh RTM




** Orang-orang kuat untuk filem ini. THUMBS UP!!





** SEE...~tak menang tangan adik nie nak handle.. heheheh~ PANASsss~





** Sebahagian MERCHANDISE yang boleh dibeli




Pastikan korang free2 kan masa pada 11-02-2010 nie untuk pergi ke panggung wayang menonton filem nie... TAK RUGI dek! see you ol laterss.. wassalam...

8 comments:

Mila xbest~

iEz: Mila x best? y bro? :)

myfuzzyworld said...

Salam,

Jangan lepaskan peluang utk memenangi 4GB Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

Sila layari:
http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

myfuzzworld: wow... hadiah BEST! thanx babe! :)

wa..ni yang wat kat dwan sri budiman tu ke??sib baik x bli tiket..ada mila..eeeuuuwwww.. :) **sory ye pminat mila** :p **cantik bju putri farah!!**

miss norafizan: haah, ini yang kat dewan DSB tu.. uhuhu mmg ade Mila.. y eh?? tak suka dia ekk? hehehe~

PSL mmg debamm malam tu.. mmg lawa orgnya. .. :)

xsuka..sbb bob suka dia..hahahaha.. :) **just joking..**

miss norafizan: hah! Bob suka Mila?? bhoahahha.. minat jek tu.. p die sayang gilek sama u! hueheuheue~ :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...