FULL coverage: Astro B.yond Bloggers Night @ Modesto`s by shahroll

Thursday, January 14, 2010 SHAHRUL HAIRY DOT COM 17 Comments





Salam to all readers,





Apa yang lebih menyeronokkan jika dibandingkan hanya berblogging di depan PC tanpa bertemu dan menjalinkan jaringan sosial di luar talian??hah! terjekut ke SH cakap cam nie.. hahaha.. OK, actually SH baru balik dari Majlis Nuffnang iaitu Astro B.yond Bloggers Night yang bertempat di restoren Modesto`s, Desa Sri Hartamas, Damansara. SH pergi bersama Jiji...














This Jiji... hahaha! 





SH datang agak lewat, kesesakan lalu lintas yang melampau. Dalam hati nak je batalkan pergi ke sana, tapi nekad gak nak pergi, because this my 1st time invitation by Nuffnang to me! Really appreciate this event, thanx Nuffnang! So, dengan menyusup perlahan2, sampai gak la SH ke tempat yang dinyatakan.















Sesampai ke restoren tu, lihat parking kereta.. fuhhh~ semangat! Agak la sesak gak..naseb baek de joki yang macho member perkhidmatan parking kat belah belakang. Nway, it`s not free… haha caj RM 10 jek!

Masuk2 terus ke kaunter Modestos tu untuk membuat registration.





“ Excuse me sir, what your email”


“what??pardon please…”


“ email.. what your email?”


“ ohh.. initial from S..Shahroll”


“Ok, that it, just sign this sir”


















Haha, agak jadi “pekak” sekejap disitu sebab dalam tu dah meriah kan.. tapi ok lah, baru2 gak mulanya tu ( suresh said , baru mula event..) ok la tu.. hehe.. nice to meet you Suresh! Jalan2 sekitar club tu amik2 gambar keadaan sekeliling,berjumpa pula dengan blogger Eriqazz. Borak2 dengan beliau yang sungguh sempoi dan sporting,maka kami berdua pon melayan makanan yang ada di dalam tu. Sedap ooo makanan yang ade.. heheh rosak diet SH mlm nie..















 **sila abaikan mata sepet SH tu ye... nak jadi ala2 Hanis Zalikha kunun~ hahaha~







Selepas itu, berjumpa pula dengan Beautiful Nara yang tebaboww popular ooo~ SH ingatkan BN nie dak pompuan,rupanya lelaki… nice to meet you bro! Then, the famous 1 blogger @ Top Blogger in Nuffnang is RedMummy (RM) yang ramah melayan blogger baru cam SH nie.. tapi sekejap je coz RM ade kije.. seem like bz je,so beralih tempat pulak ke tempat lain…..







With Beautiful Nara







With RedMummy





Then, berjumpa dengan Baizura Razali ( my Fan in Facebook), Foxy Farah dan juga Zaraa..  nice to meet u all guys! So friendly lah.. heheh.. Hajat dihati nak bergambor dengan founder Nuffnang, tapi kelibat nyer tah kemana daaa.. tak pe, hari sabtu nie leh repeat!..









With Baizura & Farah






With Zaraa



Next, I saw Jojo tgh ditemuramah oleh pihak Astro. Tataw la dorang ngah cakap pasal pe coz SH dok perati dari jauh jaa.. Ada sikit la ala2 muka Fauziah Gaos si Jojo nie… huhu.. ke mata SH yang rabun kot.. almaklum speck mata bawak tapi tak guna.. tak selesa! :P











Ok, habis pasal mencari blogger2 yang feymes dan mahsyurr,now focus pada aktiviti yang telah dijalankan malam tadi. Untuk memenangi tv LCD 32 inci dan set New Astro B.yond tu bukan lah mudah, ade kije sikit la nak menang itu hadiah meh! So, aktiviti nie berkaitan dengan mencari info/bahan berkenaan dengan Astro itu sendiri.. yelah dah Astro selaku sponsor besar kan malam tu.. hehehe..










**searching information.. wooooh~




Pemilihan Cuma siapa nak datang ke hadapan dan Cuma 100 peserta saja.. haaaa mudah kan! Tapi SH masa tu ngah menikmati makanan kan, so malas la nak layan.. hahaha! Gile keji perangai.. biler dah setel2 semua, dorang g hanta untuk judgement dan result is… Blogger bernama Eric yang memenangi hadiah TV LCD 32 inci itu bersama-sama dengan New Astro B.yond, remote control and Smart Card plus with New Astro B.yond Dish and HDMI cable. Menang mende nie korang tak payah bayar sesen pon untuk tahun pertama.. heh!~ gile best… :P







** bukan gambar pemenang.. ini blogger yang ditemuramah... :)







**sekadar hiasan.. hahahah~ SH ska lilin nie disusun gitu.. :P





Astro B.yond.. hope i get the best posting.. hopefully! heh~







Sebelum pulang sempat berposing sesama blogger... :)






Dan juga bersama orang-orang kuat Nuffnang!!.. see you again!! :)










Thanks you so much Nuffnang!! Happy come to your Event.. to all nangers, keep in touch k.. :)










...............................................................................................................






Lampiran section:









Letter from Astro about this Event...










Astro broshure


17 comments:

Mohd Zaid said...

salam ziarah.. nice entry.. rasanya kita bertembung masa balik tu kan..

Eric said...

hehehe letak link mar untuk blog saya... hehehe

ericyong77.com

Mohd Zaid: salam kembali.. yeah i think so.. nice meet u zaid! :)

Eric: hello Eric!! waaahh big thanx ya drop comment here.. nway, congratz u won the LCD! :)..

Niniekartini said...

ruginye la tak dapat invi.. kurang semangat join contest sbb masa limited..*alassann..

Syioknye dapat pose dgn redmummy!!jeles lagik..huhu

Ninie Fairuz: salam Ninie.. hehe yeah u rite, no more xcuse if u want something aite?? go go go.. u can do it! :)

zilasapri said...

waahh..i feel like i'm one in there last nite..nice try babe..:)

hi shahrul.. this zaraa from last nite.. ehehehe...

Jard: oooh ic.. thats u lah Zaraa.. hahah.. ok then thanx drop comment aite.. i will link u! :)

Zilasapri: thanx dear! i feel u behind me everywhere i go.. thanx support me! :)

Unknown said...

salam shahrul..akak cilok 2 keping gambar ek..best jumpa kamu semalam.

Kak ina KL: Salam kak ina! haha, amik lah, terima kasih sudi letak gambo saya lam blog akak ye..

nice to meet u kak! :)

JAI said...

knock..knock..knock..anybody home??hehehe..next time our turn bro menang pertandingan..

Jai: salam bang!.. hehehe silap posting nie.. yang Samsung Corby belah atas nun.. heuhue..

dah dunload gambaq x?? amek la letaklam blog ye.. :) nice meet u bro!!

hi shahrul! sungguh pantas mengupdate....

Byzura: hehhe thanx By!.. dah terbiasa akan update 4 jam selepas event.. :)

Anonymous said...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...