T E A S E R custom album POTRAITURE by shahroll

Sunday, January 25, 2009 SHAHRUL HAIRY 0 Comments



Salam & Holla to all viewer, entry kali nie shahroll sambung balik tentang Outdoor Potraiture untuk part #2 nie.Sebenarnya this part untuk show ( teaser lah lebih kurang kot.. hehe..) my editing for custom album result.

Dalam membuat pemilihan gambar, sememangnya mencabar kerana pe?? sebab semua gamba chantik2!! heheh tolak blur image, underexpose sume mmg byk lagi yang chantik2.. so memang mencabar lah dalam pemilihan image ni (kekadang letih gak laaa nak pilih.. ;P ) tapi untuk kepuasan hati pelanggan... YA untuk ANDA!!.. ;)

Lepas itu, barulah senang untuk menyusun gamba2 yang dipilih untuk dijadikan short story or senang kate jalan cerita.. ( cam nak buat short film lak..) and then, editing mmg mengambil masa yanggggggggg panjangggggg untuk disiapkan... (lame kan..? so sabarlah wahai kalian.. eheh)..

So, lebih kurang shahroll buat flow kerja nyer ye... untuk tatapan anda sekalian...

1) RAW image ( part nie korang pi shoot lew, carik material/ shoot client on the day)
2) Pilih gambar ( part nie.. adehhh sakit gak nak pilih the BEST gamba.. heheh)
3) Susunan gambar (part nie lak... korang pikiaq tuk buat jalan cerita.. law aku story dr awal shot sampai habis.. hehe..)
4) EDITING.. (part nie... takkan aku nak ajo kot... wakakkaakak...)

salam ukhwah.... see u`ll NEXT entry..

( Laporan lanjut di web page AkudankamU.Fotopages.com)

Regard
Shahrul Hairy Shaharuddin
Shahroll Photography Founder
Web: http://akudankamu.fotopages.com
Email: shahrollphoto@gmail.com
H/p: 012-343-73-59 ( call jgn sesegan nak book ur BIGDAY!! )

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...