Bagaimana cara berniaga emas murah dengan modal RM350 bersama Powergold?




Mencari pendapatan tambahan melalui online adalah perkara biasa untuk zaman ini. Medium yang digunakan seperti website. blog, sosial media, affiliate dan beberapa medium lagi yang boleh digunakan untuk meningkatkan jualan di online.

Bercakap mengenai perniagaan online, salah satu bidang bisnes yang boleh anda ceburi adalah menjual emas online. Pelik? Ini bukan lagi omongan kosong apabila anda menjadi ahli powergold bersama Suria Emas Dot Biz!

Siapa Powergold?
POWERGOLD DOT BIZ SDN BHD merupakan sebuah syarikat 100% bumiputera yang telah lama berkecimpungan didalam industri perniagaan emas sejak lebih 10 tahun.syarikat ini terlibat dalam menghasilkan produk barangan emas,jualan runcit dan borong juga membeli barangan emas terpakai. Selari dengan perkembangan dan kenaikan harga emas mendadak sejak 5 tahun kebelakangan ini maka pihak Syarikat merasakan sudah sampai masa untuk membuka peluang kepada masyarakat untuk memanfaatkan keadaan ini dan seterusnya menjadikan ia sebagai suatu perniagaan yang menguntungkan.

POWERGOLD DOT BIZ SDN BHD menghasil dan membekalkan produk dari emas untuk keperluan rakyat Malaysia. Berbekalkan pengalaman bertahun dalam industri ini, syarikat ini menjanjikan produk yang berpiawaian tinggi ketulenan, reka bentuk dan kualitinya. Syarikat ini berurusan terus dengan pelanggan secara dalam talian (online) dan melalui pengedar syarikat yang sah.

Misi dan visi Powergold dan Master Stokis Suria Emas Dot Biz adalah sama dan jelas. Dengan konsep Saving, Trading & Networking, Suria Emas Dot Biz bergerak lebih kehadapan dan maju bersama ahli-ahli mereka yang menginginkan pendapatan tambahan.

Di dalam website Suria Emas Dot Biz, anda boleh membeli emas murah yang berkualiti tinggi dan jika anda ingin untuk memulakan perniagaan emas online serendah RM350 juga boleh bersama Suria Emas Dot Biz untuk dibimbing oleh mentor mereka iaitu Puan Suria dan juga Tuan Hairuden (Cikgu Den)


Mengapa di Suria Emas Dot biz menekankan konsep Saving, Trading dan Networking? Ini disebabkan, ada 3 golongan yang suka pada emas tetapi dengan tujuan yang berbeza. 

Jika golongan Saving, mereka lebih suka beli dan simpan emas. Golongan Trading pula, lebih suka untuk menjual emas dan akhir sekali golongan Networking yang lebih suka mencari ahli baru untuk mengembangkan empayar perniagaan mereka.

Anda golongan yang mana?

BERTINDAK SEGERA BERSAMA SURIA EMAS DOT BIZ!!





Kenapa perlu beli koleksi dari Exclusive by Azie Shaziana?




As salam, hello readers...

Alhamdulillah, update lagi blog shahrulhairydotcom hari ni. Kali ni aku nak story kat korang pasal tudung muslimah bidang 60. Haaaa, mesti kat otak korang fikir design apa yang best untuk bidang 60 ni kan? Selalunya nampak selekeh, tak moden dan yang paling penting bahan yang digunakan.

Aku perkenalkan tudung Exclusive by Azie Shaziana


CANTIK. ANGGUN. SOLEHAH

Best tak tagline tu? itu sebenarnya tagline dari instashop @muslimah_cantik_solehah korang boleh follow dekat Instagram untuk tengok gambar-gambar lain selain tudung yang aku letak kat sini.

FOLLOW LAJU-LAJU!!

Selain cantik dan menawan, paling penting tudung yang dijual menepati ciri seorang muslimah sejati dengan melabuhkan di bahagian hadapan, sesuai dengan ayat Al-Quran berbunyi;
Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi bahagian hadapan dada-dada mereka – Petikan dari (Surah An-Nur Ayat 31) -sumber AkuIslam blog 

Terdapat banyak koleksi yang korang boleh lihat dan tempah dari jurujual online diatas. Respond rate untuk client adalah superb! Laju dan best!!


Happy shopping tudung Exclusive by Azie Shaziana!



Tips penjagaan anjing yang betul by shahroll




Sudah tentu korang ada haiwan peliharaan masing-masing kan? Tak kira lah kucing ke, burung ke, anjing ke yang pastinya, aspek keselamatan dan juga kebersihan perlu dititikberatkan dalam penjagaan seharian.

Bagi mereka yang memelihara anjing, pastinya tercari-cari tips untuk penjagaan anjing kesayangan bukan? Aku senaraikan beberapa tips di bawah ni sumber dari wanista dot com;

Link: Pickapaw website

Bila punya masa, bawa haiwan peliharaan anda berjalan-jalan
Ini merupakan masa yang baik untuk ‘mereka’ ini bersenam di samping mengimarakkan lagi hubungan anda berdua.

Berikan haiwan peliharaan anda mandi sekurang-kurangnya sekali setiap beberapa minggu
Jika anda bawa kesayangan anda ke rawatan doktor haiwan temapatan, anda boleh minta mereka mandikan kesayangan anda – dengan cara itu anda tidak berakhir dengan sejuta calar pada anda. Terdapat juga syampu khas yang anda boleh digunakan pada haiwan kesayangan anda. Kena sentiasa ada tuala kecil bersama.

"We help people to connect to the best responsible and professional cat and dog breeders in their region and find healthy purebred animals."- Pickapaw


Jika anda punya anjing, pastikan untuk memotong kuku setiap dua bulan atau lebih
Supaya tiada sebarang cakaran di dalam rumah, anda boleh laburkan wang ringgit untuk proses penjagaan malahan juga anda juga boleh mengajar ‘mereka’ untuk tidak rosakkan segala barang di dalam rumah. Ajar ‘mereka’ apa yang boleh dan tidak boleh lakukan ketika di dalam rumah. Dengan itu, anda tidak dengar lagi bebelan ibu anda dengan keadaan di rumah. Mudah!


Sama seperti anda perlu pergi berjumpa doktor untuk rawatan atau sebarang pemeriksaan bagi pastikan diri sihat, lakukan perkara yang sama pada kesayangan anda. Bawa jumpa doktor haiwan untuk pemeriksaan lanjutan. Oleh kerana ‘mereka’ tidak boleh bercakap, kadang-kadang memerlukan orang untuk mengetahui jika ‘mereka’ dalam keadaan baik atau sebaliknya.

Harap dapat manfaat!

enjoy



Ada masalah dengan brand? Jom ke OneKliks Solution Sdn Bhd




As salam, hello readers...

Menjalankan sesebuah perniagaan sangat mudah. Aku akui akan hal itu tetapi untuk memperkenalkan produk yang kita niagakan itu, bukan lah semudah ABC yang kita sangka. Aku dulu pun berfikiran macam tu jugak. Develop biz arini, esok dah boleh jual produk? NO!!

Sebab tu aku nak introduce kat korang dengan company OneKliks Solution Sdn Bhd. Mereka adalah pakar dalam bidang penjenamaan (branding) meliputi aspek produk design, membuat website dan fotograpi & cinematograpi

OneKliks Solution Sdn Bhd

Siapa orang kuat di belakang OneKliks ni?

Nak kenal owner dia? Ok, aku telah mendapat jemputan semasa pembukaan pejabat (office warming) di Kota Kemuning, Shah Alam. Alamat pejabat urusan aku letak kat bawah post entry ni k? Orang yang bertanggungjawab menjalankan OneKliks adalah;


Boleh klik nama beliau untuk stalker post-post ilmiah beliau. Masa aku datang ke sana, memang ramai orang yang datang. Tak kurang juga mereka yang datang untuk mendapatkan perkhidmatan yang mereka sediakan. Gambar diatas Puan Wanda sedang mendengar untuk revamp kembali produk mereka iaitu susu kambing.

Mereka nak tukar packaging dan juga susun atur (layout) design pada kotak produk mereka. Inilah yang aku katakan tadi, mereka memang pakar dalam part packaging dan branding ni.

Dan, mereka nak pasarkan produk tu ke China! WOHOOO...

Azri Ibnu Mohamad (photographer)

Aku pernah lihat behind the scene untuk shoot brownies bersama Azri. Dia seorang fotograper yang murah dengan senyuman dan juga saranan untuk menghasilkan foto-foto yang berkualiti untuk business korang. Andaikata korang nak shoot produk, aku memang syorkan buat dengan OneKliks sebab adanya saudara Azri.

Stalker FB beliau untuk tengok aktiviti-aktiviti di belakang tabir penghasilan sesuatu gambar untuk kegunaan business.

OneKliks Solution your onestop center for business!!

Kalau korang rasa perlu untuk mendapatkan khidmat nasihat (PERCUMA je!) dan juga perkhidmatan (yang ni kena la bayar!) yang disediakan oleh mereka, boleh berkunjung di pejabat urusan OneKliks Solution seperti alamat dibawah;

No 8-1, Jalan Anggerik Aranda BH 31/BH, Seksyen 31, Kota Kemuning, 40460 Shah Alam, Malaysia


enjoy!




3 hari lepas kahwin, buat apa? by shahroll




As salam, hello readers...

Alhamdulillah, baru sempat nak update blog shahrulhairydotcom. ku dah cerita pasal pernikahan aku kan? Now aku cerita sikit lepas kahwin aritu. Aku stay kat rumah mak mertua aku di Serendah untuk 1 minggu. Aku suka dengan persekitaran baru dan keluarga baru aku kat sana. Klang ke Serendah pun ambil masa 1 jam setengah sahaja menggunakan laluan NKVE highway.

Ke rumah kawan-kawan isteri

Ada ramai kawan isteri yang selamat melahirkan anak pertama, Alhamdulillah dan tahniah diucapkan. aku pun tak melepaskan peluang untuk chakk chakk dengan anak dorang. 1st sekali ke rumah Afif, then kedua ke rumah Lala. Sorang lagi tu tak sempat disebabkan masalah tertentu.

aku agak kekok, nampak sangat eh??

Disebabkan aku tak berapa pandai pegang baby, aku pun suruh isteri aku je yang pegang. Aku chakk chakk dari tepi je (sedehh!) tapi takpe lah, nanti kalau jadi apa-apa susah pulak kan. Nanti aku belajar teknik pegang baby dengan betul. HEHE!!

Aku lupa la nama baby yang pakai baju merah ni. Tersama pulak dengan aku pakai kaler sama, HAHA!. Tapi ni baby perempuan.


enjoy!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...