Loading...

Review: Pakej perkahwinan menarik di Orchard Villa @ Gombak




As salam, hello readers...

Alhamdulillah, hari tu aku sempat pergi ke area Gombak untuk melihat sendiri pernikahan dalam lokasi yang unik. Kenapa unik eh? sebab akad nikah yang di langsungkan itu berada di dusun! Tak percaya kan? Aku pun pelik, tapi inilah dia keunikkan yang cuba dibawa oleh Felda D'saji di Orchard Villa @ Gombak

ruang masuk utama

Aku datang awal masa ni. Seawal jam 7 petang. Lampu-lampu yang ada disini belum buka sepenuhnya, So, dapatlah gambaran dimana, jika datang belah pagi Orchard Villa ini nampak lebih "natural" dengan hijauan daun-daun, pokok-pokok yang ada disekitar dan lebih seronok, bunyi deruan air di sebelah menyeronokkan! Macam nak pergi berkelah.

jam 7 petang. Terserlah "keayuan" tempat ni

Jam 8.30 malam. Majlis akad nikah bermula

Actually, majlis akad nikah di sini menawarkan pakej RM5,000 untuk 50 orang makan siap dengan pelamin yang indah, Emcee majlis dan PA system. Macam event ini, yang hadir 250 orang, maka just tambah duit untuk makanan saja.

pelamin untuk pengantin

meja makan sekitar pelamin

Kedudukan untuk akad nikah seperti diatas. Ditengah-tengah tu untuk pengantin di ijab-qabul kan, pelamin dan sekitar meja makan yang disediakan oleh Felda D'saji. 

Susunan yang teratur, bersih dan menawan ini tidak lain tidak bukan adalah hasil dari krew-krew Felda D'saji yang bertungkus-lumus menyiapkan hari bahagia anda!

sebahagian dari krew Felda D'saji

ketika majlis akad nikah berlangsung

Majlis akad nikah berjalan dengan lancar. Ada dayang-dayang dan hulubalang yang segak dan manis-manis belaka. Mereka yang datang ke sini aku perhatikan, seronok bergambar disebabkan suasana yang best untuk ber"selfie" walaupun malam hari. 

Disini terletak peranan lampu-lampu yang dipasang membangkitkan suasana mewah dan exclusive!

pengantin perempuan bersama pengapit

Hulubalang+Dayang

Dayang-dayang siap sedia

Hulubalang yang setia menanti

Oh lupa nak mention, pihak Felda D'saji hanya menawarkan tempat Orchard Villa dan catering (makanan) sahaja ya, majlis tu korang boleh decorate sendiri nak buat macam mana. Tak pun boleh bincang dengan pihak Orchard Villa, apa konsep yang korang nak buat.

Senang kan?





Orchard Villa @ Gombak

Ok lah, bagi mereka yang berminat mahu mengadakan majlis akad nikah ke, sanding ke, bertandang ke, boleh lihat pakej seperti dibawah;

1) Ruang makan berkapasiti 400 pax dalam satu masa
2) Fasiliti seperti surau, bilik persiapan dan tandas yang selesa
3) Ruang parking yang luas dan dikawal oleh pihak RELA bertugas
4) Hanya serendah RM28/pax untuk menikmati majlis idaman dan kenangan sepanjang hayat

FULL PACKAGES: Orchard Villa @ Gombak

Hubungi: Felda D'saji (03-26988302) atau email salesdsaji@felda.net.my

Alamat: ORCHARD VILLA @GOMBAK, Desa Makmur, Batu 10 1/4, Sungai Salak, 53100 Gombak, Selangor.

Kordinat: N: 3.272886 E: 101.728487

enjoy!





#sehatisejiwa by shahroll





SELAMAT HARI KEBANGSAAN MALAYSIA 2015
MERDEKA 58!

Negaraku
Tanah tumpahnya darahku,
Rakyat hidup
bersatu dan maju,

Rahmat bahagia
Tuhan kurniakan,
Raja kita
selamat bertakhta,

Rahmat bahagia
Tuhan kurniakan
Raja kita
selamat bertakhta




Thailand inspire: Tomyam putih bontot ayam by shahroll




As salam, hello readers...

Memasak memang faveret aku. Aku suka masak, tapi ikut mood aku dan cara masak aku pun main campak-campak je pun. Janji kena dengan selera tekak aku, sudah. Malam ni aku teringin nak makan tomyam putih macam kat kedai aku makan tempoh hari. Bahan-bahan pun aku pakai mana yang ada dan ada sikit adjusting dari segi bahan.

Bontot dan punggung sama je...


Bahan:
1) Bawang merah separuh
2) Bawang putih 2 ulas
3) Daun limau purut+halia
4) Kiub Knorr 1 ketul
5) Limau nipis 3 biji (diperah airnya)
6) Punggung ayam 6 ketul

Cara memasak:
1) Masukkan bawang merah+putih+daun limau+halia. Tumis sampai naik bau

2) Masukkan air masak 1 mangkuk. Reneh dan masukkan kiub knorr

3) Masukkan punggung ayam, kecilkan api. Reneh 10 minit bagi punggung ayam empok

selamat mencuba, ya!


enjoy!




Running shoes dari Adidas by shahroll




As salam, hello readers...

Alhamdulillah, selesai buat kerja berbayar. Kerja apa eh? kerja pakai Microsoft Publisher untuk buat mock-up e-magazine. Biasanya produk Microsoft aku cuma guna Words dengan Powerpoint, tapi untuk publisher aku jarang guna, tapi boleh la setakat nak buat kerja tu kan.

Kasut lari baru!

Yup, aku ada beli kasut lari baru @ running shoes Adidas dari Al-Ikhsan. Harga promosi RM159 sahaja. Ringan dan cantik!

masih "dara" belum rasmi nak pakai

Kasut sebelum ni yang warna oren tu masih ada, tapi tapak dia dah tak best. So aku beli yang baru ni lah. Actually aku beli kasut ni dan buat untuk hantaran tunang aku yang lepas. Sweet kan? HAHA!!

Aku tak masuk gym UiTM lagi ni. Banyak main kat track je. Malas pulak rasanya nak pergi gym UiTM sebab kalau sekali masuk RM4/entry. HEHE! Dah nak jimat-jimat duit sekarang ni.



enjoy!




Penting ke kumpul follower dalam Instagram? by shahroll




As salam, hello readers...

Mempunyai akaun Instagram, tak semua ada. Yang ada pun mungkin untuk kegunaan perniagaan korang, kan? Begitu jugak dengan aku. Aku ada 2 akaun IG ni. Satu personal dan satu lagi khas utnuk menjual. Alhamdulillah, dah cecah 2.5k followers untuk IG @kedaiinstash

Untuk @shahrollphoto punya IG, syukur dah capai 3.1k followers. Maka, kalau dicampurkan semua followers yang ada, 5.6k followers telah berjaya aku kumpulkan untuk kedua akaun ni.

personal akaun IG

Berbalik pada tajuk, penting ke kumpul followers? Bagi aku secara peribadi, memang lah penting. Sebab tanpa followers yang ada dalam akaun Instagram korang, macam mana nak buat awareness atau penghebahan pasal produk ko tu kan? Siapa yang nampak? 

Begitu juga dengan aku yang nak jual slot iklan. Followers yang ramai membuatkan demand lebih tinggi untuk aku caj pada client. Selalunya review atau paid review dalam IG tak mahal, unless kalau korang punya followers tu macam Nora Danish! Update apa je, sure LIKERS banyak gila dapat. Komen pon boleh tahan jugak.

2 indikator dalam IG. LIKE dan KOMEN. Like kita akan tengok juga berapa banyak yang dapat dikumpul dalam satu-satu update. Kalau seminit dapat 3ribu like, lagi tinggi caj korang!

Komen selalunya jarang dalam IG. Kalau dapat pun, spamming. biasalah tu "visit my IG, visit my IG" kan? Sekali IG tendang akaun korang tu baru taw!

Ok lah, korang kalau rajin boleh baca post aku pasal IG biz kat link bawah ni k? 


enjoy!