Nona Manis Shah Alam yang terbaik! by shahroll




As salam, hello readers...

Bila sebut je Nona Manis, semua dah terbayang-bayang kemanisan dia kan? Yelah, nama pun Nona Manis, kalau rasa masam, tak kena dengan nama la pulak kan? HEHE! Aku pun tak sure, bila kuih ni viral, tapi sekarang dah ramai pengusaha kuih buat Nona Manis ni termasuk lah Hanis Pastry

Nona Manis by Hanis Pastry

Kalau korang nak tahu, warna hijau itu adalah warna ORIGINAL dari pandan yang di blender dan ditapis untuk mendapatkan bau pandan dan warna sebenar bersama sedikit pewarna pandan.



Harga untuk sebekas adalah RM35/72 biji kuih Nona Manis dan yang bestnya, Hanis Pastry berikan FREE bekas tu! Lepas habis kuih, korang boleh buat isi benda lain pulak, kan?

Mereka yang sekitar Shah Alam, Klang penghantaran kuih Nona Manis adalah pada hari Sabtu dan Ahad sahaja. Untuk hari lain, boleh self-pickup di Alam Impian.

Untuk tempahan, boleh whatsapp Hanis Pastry di 013-250 9055 ya! Isnin hingga Jumaat dibuka untuk tempahan pada hari Sabtu dan Ahad.


enjoy!





Lemonex: Kurus tanpa sengaja dalam masa 14 hari yang awesome! by shahroll




As salam, hello readers...

Alhamdulillah dah sampai Syawal ke-2 hari ni dan pastinya untuk 1 Syawal semalam, memahat memori indah untuk kita semua. Aidilfitri disambut sederhana tetapi meriah seperti kelazimannya di Malaysia. Syukur kepada Allah SWT dengan kemenangan yang di berikan kepada hambaNya yang sebulan menunaikan perintahNya.

Berbalik kepada tajuk post, aku akan bercerita mengenai satu produk minuman kesihatan yang baik untuk kesihatan, khusus untuk mereka yang menjaga penampilan diri.

Terima kasih kepada LEMONEX MALAYSIA di atas artikel yang telah ditulis di laman web mereka (lemonex Malaysia) dan di kongsikan di dalam blog ini untuk tujuan hebahan.

KENALI LEMONEX

Apa tu LEMONEX? Ok, secara ringkas, LEMONEX adalah minuman campuran botani lemon (Premix Lemon Drink) yang sangat berkesan dalam membantu anda menjadi lebih kurus dan sihat. Lemonex sangat berkhasiat dalam melancarkan Pencernaan , menstabilkan tekanan darah tinggi, detoksifikasi racun dalam tubuh, Vitamin C yang membantu dalam menyingkirkan lemak dan sekaligus menurunkan berat badan.

LEMONEX mengandungi ‘grapefruit’ iaitu buah limau gedang salah satu buah yang mampu mengurangkan berat badan dengan efektif. LEMONEX membantu anda untuk lebih bertenaga,singkirkan lemak dengan mudah dan membuatkan anda terkurus tanpa sengaja.

LEMONEX: KURUS TANPA SENGAJA!

Mesti korang nak tahu, apa kandungan yang terdapat dalam 1 sachet LEMONEX ni kan? Oh, sebelum aku lupa, sebotol LEMONEX ada 30 sachet yang boleh diamalkan setiap hari selama 1 bulan penggunaan.


4 Bahan utama yang terkandung dalam Lemonex

GRAPE FRUITS (Buah limau Gedang)
Grapefruits atau buah limau gedang ini sangat dalam menyingkirkan berat badan yang tidak diperlukan oleh badan. Komponen dalam grapefruits ini membantu untuk mengaktifkan enzim AMPK yang menggalakkan pembakaran lemak dengan meningkatkan kadar metabolisme badan.

LEMON
Lemon membantu membakar kalori dalam badan melalui peningkatan metabolisme badan. Ia meningkatkan kadar percernaan karbohidrat dalam badan dan seimbangkan kadar gula dalam darah. Dengan itu, ia mencegah insulin dihasilkan dan mengurangkan penyimpanan lemak dalam badan.

CITRIC ACID
Citric acid/Vitamin C adalah antioksida yang meningkatkan kadar metabolisma dan membakar lemak tahap maksimum. Menurut hasil kajian,semakin tinggi Vitamin C dalam badan,semakin besar peluang untuk membakar lemak ketika
bersenam.

NANO SUGAR
Nano sugar adalah partikel halus sucralose. Ia pengganti terbaik untuk gula biasa. Nano sugar mengadungi nilai kalori dan karbohidrat yang rendah. Jadi ia mengurangkan jumlah gula yang bakal ditukarkan kepada lemak dalam badan.

Antara mereka yang telah berjaya menurunkan berat badan bersama LEMONEX



CARA MINUM LEMONEX
1. Minum lemonex 1 sachet 15 minit sebelum sarapan
2. Minum air 2-3L sehari
3. Selepas 7 malam jangan minum manis atau bergula




Bagi korang yang berminat nak menurunkan berat badan secara TIDAK SENGAJA ni, boleh hubungi team LEMONEX seperti dibawah;

Whatsapp: 012-343 7359 (YEOP)

atau di Facebook page






Seafood lambak atas meja pengganti nama yang lain? by shahroll




As salam, hello readers...

Selamat berpuasa untuk hari ke-8! Alhamdulillah, dah lebih seminggu kita berpuasa dan masuk minggu ke-2 pula ye. Bagaimana setakat ni? Harapnya masih bertahan! haha. Ok, nothing to story panjang-panjang sebenarnya, cuma aku tertarik satu banner di Emporium Makan Klang, ada banner macam kat bawah ni: Seafood Lambak Atas Meja


kreatif eh?

Ini disebabkan isu penggunaan jenama Shell Out yang telah dipatenkan, makanya paten tersebut tidak boleh lagi la digunakan secara meluas oleh peniaga-peniaga yang lain. Dengan itu, lahirlah nama-nama yang lain jugak.

Nice lah!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...