Hanis Pastry: Disebalik tabir gambar untuk iklan online by shahroll




As salam, hello readers...

Penjual online yang menjual produk, tak sah kalau takde gambar yang cantik kan? semua gambar cantik-cantik belaka dengan deco-deco yang menghiasi produk yang nak di ambil gambarnya. Begitu juga dengan Hanis Pastry, yang menjual brownies terbaik di Shah Alam ni. Mahukan gambar yang terbaik untuk tatapan korang.

Bukan gambar aje yang terbaik, rasa dia pun meletop! (sedap weh!)

abam dari SH Network Media tengah shoot brownies

Deco-deco di sediakan oleh Hanis Pastry dari segi rumput yang cantik tu, sudu teddy bear yang comel dan pasu bunga yang cecomel. Potongan brownies disusun-atur cantik-cantik di dalam bekas rotan yang dibeli kat Daiso (barang-barang Jepun tu) dan akhirnya seperti yang korang nampak kat atas ni.

Abaikan muka abam yang sangat serius yang tengah check gambar yang dah beberapa kali snap. (nak pastikan gambar sharp, takde blur)

antara gambar-gambar yang diambil

Mesti korang tak sabar nak tengok hasil kerja akhir kan? HEHE! Sabar jap, aku belum habis nak cerita lagi ni. Kalau korang perhatikan gambar aku tengah shoot tu, aku menggunakan cahaya yang sedia ada ataupun "available light" yang support pencahayaan untuk gambar brownies tadi. Walaupun boleh setting untuk Creative Light System (CLS) tapi aku memilih untuk guna cahaya semulajadi.

So, apa yang korang tengok adalah apa yang korang akan dapat (what you see is what you get!)

Dibawah gambar akhir untuk diterbitkan di dalam promosi Hanis Pastry di Facebook page dan Instagram.

Brownies by Hanis Pastry

Aku nasihatkan kepada usahawan/peniaga/dropshipper yang menjalankan perniagaan online, tolong usahakan gambar-gamabr yang cantik untuk jualan korang. Lebih-lebih lagi untuk yang menjual di Instagram, gambar kena stand-out boss! Kalau gambar setakat ambil cincai, lepas tu tak de sale masuk, jangan salahkan orang lain ye? Salahkan diri sendiri dulu sebab tak mahu invest sikit untuk gambar yang padu, macam Hanis Pastry!

happy weekend =)




Mencari Wordpress Hosting yang terbaik?




Sebagai seorang blogger dan juga seorang usahawan online, pastinya aku menggunakan pelbagai medium untuk memastikan perniagaan online berjalan dengan lancar. Setiap perniagaan online, memerlukan sokongan yang padu dari pihak penyedia hosting.

Jika platform untuk membina website atau blog menggunakan based Wordpress+Hosting dari pihak LittleBizzy, pelbagai faedah yang dapati dari mereka.


tentang LittleBizzy

Mereka memfokuskan terhadap fast loading website yang menggunakan platform Wordpress/Woocommerce yang mana, memberikan pengalaman yang baik kepada pelanggan dan bakal pelanggan yang melayari website perniagaan yang dijalankan. Selain itu, ianya juga memberikan best result untuk Google ranking (Search Engine Optimization: SEO)

Perkhidmatan LittleBizzy juga memfokuskan terhadap kualiti server yang terbaik yang mana, data center berdekatan dengan targeted audience untuk memastikan fast loading bagi setiap website yang menggunakan perkhidmatan mereka. Bagi kelancaran itu, mereka menggunakan NginX, CloudFlare, dan versi terbaru dari PHP dan juga MYSQL.

COUPON: "shahrulhairy" = $20 off SSL setup

perkhidmatan LittleBizzy

Untuk mereka yang menjalankan perniagaan online secara kecil-kecilan atau sederhana, boleh menggunakan perkhidmatan mereka dan jika ada sebarang pertanyaan mengenai capaian website pantas, boleh meminta khidmat nasihat mereka secara PERCUMA!

Jika memerlukan website yang ada SSL, kupon diatas boleh anda tebus dengan mereka dan dapat $20 diskaun!

Post entry ini ditaja sepenuhnya oleh LittleBizzy, penyedia hosting terbaik dunia.

What you waiting for? =)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...