cari artikel blog disini

Loading...

Sep 16, 2014

Fitness bersama shahroll!




As salam, hello readers...

Alhamdulillah, sempat aku update lagi untuk kali ni. Story entry aku nak cerita balik pasal aku pernah buat training selama 3 minggu di gym UiTM sebelum aku disahkan sakit denggi. Agak kecewa, tapi pasti ada hikmah kan? Kita ulang semula main di gym!

Kali ni aku tak keseorangan. Ada officemate yang berminat untuk turut serta ke gym seminggu 3 kali bermula pada hari Isnin, Rabu & Jumaat. Aku cuma nak kembalikan stamina yang dulu. Kenapa? Sebab tak cepat penat, otak rasa fresh dan yang lebih penting, dapat memelihara jantung daripada lemah.

Dan, makanan yang baik dan seimbang juga perlu korang jaga okeh?

 My Officemate: Syazwan!

Try angkat bar besi 5kilo

Antara benda wajib yang kitorang akan buat adalah;

1) Berbasikal sejauh yang mungkin (cecah 200 kalori cukup dah..)
2) Main treadmil sejauh yang mungkin jugak
3) Angkat besi untuk pump tangan
4) Dumbell

Lain-lain peralatan tak sentuh sangat. Bak kata student Sport Rec yag ada kat dalam ni, berlatih biar spesifik. Kalau nak buat kaki, more to mesin yang buat otot kaki kuat. So, tak yah main dumbell. Gitu lah ceritanya...

 Lama tak angkat dumbell, rasa sket 20kg

setting RunKeeper untuk record larian aku sepanjang bulan/tahun/hari

Majulah Sukan Untuk Negara!
#fitmalaysia


enjoy!


Sep 14, 2014

Program Cuti-Cuti 1Malaysia Road Tour "Yok Rewang" Homestay Negeri Johor 2014! part #2 by shahroll




As salam, hello readers...

Kita sambung balik cerita aku di negeri Johor, sambungan dari part #1. Lepas je kitorang bermain parit dan tangguk udang kara dihujung kampung, kami balik ke rumah ibubapa angkat untuk mandi dan bersiap-sedia untuk acara Wayang Kulit style Parit Tengah pula. Apa style dorang neh? tengok gambar kat bawah ni..

 Wayang Kulit Kampung Parit Tengah, Batu Pahat

Suara abang DJ ni superb sedap! Lemak berkrim disukai ramai... hehe

Inilah keunikkan yang aku cakap tu. Selalunya wayang kulit mengadap hadapan layar putih tu, dan Tok Dalang dengan anak buahnya disebalik layar putih. Tapi ni terbalik pulak. Mungkin disebabkan nak memperkenalkan gamelan, gong dan lain-lain peralatan kepada media rasanya, tapi itulah yang mereka nak tonjolkan dengan penceritaan wayang kulit yang mengambil masa selama 2 jam!

 para peserta Yok Rewang 2014

penulis bersama Abang Shamrin Tan & Syazwan

Masing-masing sibuk dengan gadget mengambil gambar masa acara berlangsung. Reporter dengan tablet+buku nota dan aku pulak, dengan handphone yang dah tak berapa nak smart sebab "hang" je manjang! grrrr... naseb Samsung baru dah nak keluar kan! huhuh...

Lebih kurang pukul 11.45 malam, pulang lah kami ke rumah mak angkat masing-masing. Keesokkan harinya aktiviti lebih meriah dah syok!!

Kita bersambung ke part #3...

enjoy!


Sep 11, 2014

Intermediate editing video: Using Sony Vegas PRO 12! by shahroll




As salam, hello readers...

Setelah 2 hari ber-suntingan video, hari ni siap jugak. Alhamdulillah, kesihatan pun bagus, kerja kena jalan sebab dateline dah sampai. Video ni sebenarnya bukan keperluan utama mereka sebab dorang request gamba untuk mereka siapkan laporan dalam course Event Management, macam aku buat dulu (klik sini)

Aku akan deliver hari ni (Khamis) tapi hanya softcopy dulu. Album kemudian. Walaupun gambar event, kena lah edit serba sikit ye dak? Nampak kemas sikit hasil kerja SH iMAGE Production, ehehhe!!


powered by: Sony Vegas 12!

Walaupun video ni bukan keperluan dorang, aku tetap shoot video betul-betul. Ada story. Kalau main hentam, tak cantik lah video nya nanti. Aku selang-seli kan dengan beberapa keping gambar sekitar event berlangsung dan touch dengan music background yang "happy and joy" gitu. Konsep sama, cari music yang "kena" dengan mood video


Dan,

singgah ke channel aku di,

enjoy!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ini adalah blog peribadi Shahrul Shaharuddin. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah hak cipta terpelihara..Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan shahrul hairy shaharuddin. Anda boleh menyiarkan semula artikel atau info di laman blog, di laman forum atau di laman sosial yang lain namun, sila pastikan anda membuat backlink/kredit/citation kepada blog ini sebagai tanda penghargaan dan sokongan.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau pelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut garis panduan undang-undang Malaysia.