cari artikel blog disini

Loading...

Aug 26, 2014

My great birthday partyyyyyy!! by shahroll




As salam, hello readers...

Syukur Alhamdulillah, dengan izin-Nya aku masih lagi bisa menulis diruangan kecil dalam blog kesayangan ramai. Ecceh! agak lama tak update sebab banyak aktiviti dan kerja perlu aku siapkan. Paling tak sabar nak update pasal program YOK REWANG anjuran Tourism Malaysia Johor tempoh hari. Banyak memori indah bersama rakan-rakan baru disana. Itu aku cerita kemudian eh?

Aku balik dari Johor, pada malam 21hb ogos. Aku park kereta di Kementerian Pelancongan dan masa tu aku tengok jam dah pukul 9.00 malam. Dengan takde duit dalam dompet, gagahkan diri nak cari ATM Maybank dekat Putrajaya. Kalau tak cam ne aku nak bayar toll? huhu, sadis!

Di ringkaskan cerita, aku balik ke rumah lebih kurang jam 11.30 malam. Ada setengah jam lagi untuk masuk 22hb Ogos. Yelah, kebiasaannya birthday aku tak de pape yang special pun. Ucapan dan doa tu adalah. Tetapi berbeza dengan tahun ni (maklum lah, dah tua kot?) hehe...

pelbagai juadah disediakan.. Alhamdulillah...

Terima kasih kepada mak aku yang memahami anaknya yang sedang kelaparan walaupun dah berhenti di RnR untuk makan, perjalanan dari Johor ke Putrajaya memang boleh buat perot lapar balik! Aku disajikan dengan "kek" pulut kuning pada ulangtahun ke 27 kali ini. Syukurlah, masih diberi peluang sehingga kini.. Syukur ya allah...

Thanks juga kepada adik-adik aku & mak yang beri hadiah sebuah henset Nokia yang baru, dan nombor tu aku letak nombor Celcom. Mak aku ada nombor Celcom, so boleh jimat kat situ =)

Terima kasih juga kepada rakan-rakan Facebook yang wish, rakan-rakan Twitter, rakan-rakan WhatsApps. Terima kasih atas ucapan dan ingatan korang!

Sehingga jumpa pada harijadi aku yang akan datang (dengan izin Allah), aminn...

enjoy!


Aug 15, 2014

Booth niaga di event KAKEE BZZR masih dibuka!! by shahroll




As salam, hello readers...

Masih ingat dengan post entry aku pasal KAKEE BZZR tempoh hari? Alhamdulillah, sudah ada vendor-vendor yang menempah booth-booth yang disediakan oleh pihak penganjur dengan pelbagai barangan jualan. Ada yang berniaga makanan, baju, aksesori dan sebagainya (rujuk sini: Kakee Bzzr Insta)

Tak lupa juga, booth artis yang bakal dibuka disana. Nak tahu siapa? Abby Nadzri!! kelas kan? Abby akan menjual barangannya di sana selama 2 hari iaitu pada 11 dan 12 Oktober!

gambar: Google Image

Bagi mereka yang mahukan tempat/booth yang TERHAD ini, boleh hubungi pihak penganjur KAKEE BZZR seperti butiran dibawah;


enjoy!


Aug 12, 2014

Bagaimana nak berjaya menjadi seorang blogger? by shahroll




As salam, hello readers...

Lama dah tak update. Ke-bizi-an melanda diri ini dengan banyak aktiviti yang perlu aku sertai dan membuat kerja selain sekarang tengah hebat promote KAKEE BZZR yang bakal berlangsung pada bulan Oktober. ALhamdulillah, tugasan mempromosikan event tersebut masih lagi aku handle dengan baik.

stage nak berjaya
Image: Google

Walaupun takde orang bertanya pun pasal nak jadi blogger yang berjaya ni kat aku, tapi saja nak share pengalaman aku menjadi seorang blogger. Bagaimana bermula, di pertengahan, kemuncak dan akhirnya merudum. Eh?

Permulaan:
Memula jadi blogger ni, aku rasa tak ada apa yang best. Awal-awal dulu macam "orang gila" je tulis dalam blog. Siapa nak baca? Aku siapa nak orang baca tulisan aku yang boleh hampir sama dengan blog sesampah yang ada dalam Internet. Apa kandungan utama yang orang sanggup orang klik dan stay baca? Haaa, macam tu lah dulu aku...

Pertengahan:
Masa ni dah banyak event aku pergi. Event blogger paling havoc masa aku join Nuffnang punya event. Masa tu, orang-orang Nuffnang memang best. Siap aku pergi ke office dorang tuk chill out dengan staff. Best! banyak aku belajar dari team Nuffnang ni pasal marketing. Inspired for me la =)

Dari event tu jugak kenal dengan pengendali-pengendali blog yang terkenal macam BeautifulNara, Red Mummy, Hanis Zalikha, Cik Epal, tian Chad dan sebagainya. Dan juga, kawan-kawan blogger yang sesama "naik" dalam bidang penulisan kreatif ini.

Kemuncak:
Aku rasa tak sampai kemuncak lagi, sebab apa? Aku belum rasa pencapaian sebagai blogger ni. Bagi aku, kemuncak seorang blogger tu dapat diukur dengan pencapaian kedatangan pelawat blog yang tinggi, rating blog dalam PR rank, Alexa rank dan juga berapa banyak sponsorship yang boleh didapati hasil dari penulisan di blog. Itu bagi aku. Mungkin bagi orang lain berbeza pulak

Aga-agak aku perlu ke nak tulis pasal "merudum" tu? HAHA!

enjoy!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ini adalah blog peribadi Shahrul Shaharuddin. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah hak cipta terpelihara..Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan shahrul hairy shaharuddin. Anda boleh menyiarkan semula artikel atau info di laman blog, di laman forum atau di laman sosial yang lain namun, sila pastikan anda membuat backlink/kredit/citation kepada blog ini sebagai tanda penghargaan dan sokongan.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau pelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut garis panduan undang-undang Malaysia.