AKASIA: Dia Isteri Luar Biasa by shahroll




As salam, hello readers...

TAK SABAR! Ok tu je aku nak cakap pasal drama terbaru AKASIA di TV3 ni selepas drama sebelumnya GAGAL menarik perhatian aku untuk menontonnya di kaca tv. Selepas Teman Lelaki Upahan (TLU), aku mampu melupakan sekejap pasal drama Melayu.

Analisa kekuatan drama Dia Isteri Luar Biasa (#DILB)

Fathia Latif: Pelakon yang top dengan lakonan mantap dari drama BENCINTA. Score terbaik dari FL 75%

Shukri Yahya: Hero untuk Asam Pedas Untuk Dia (APUD) semakin diminati oleh peminat wanita diluar sana. Tambahan, muka seiras dengan pelakon dari Filipina. Score terbaik SY 70%

Keith Foo: Hero untuk Ariana Rose. Well, KF tak payah aku nak explain panjang-panjang sebab dia memang pelakon bagus! Score 80%

Siti Elizad: Heroin untuk Teman Lelaki Upahan (TLU) yang sehingga kini, nama dalam TLU iaitu Kyra Lydia masih meniti di bibir peminat. WOW!! Score 90%



sisipan minggu pertama #DILB


sumber: Mstar online


Sinopsis:

Mengisahkan kehidupan Dewi Yusra (Lakonan Nur Fathia) yang mencari suami sementara hanya bertujuan untuk mendapatkan anak, walaupun dia beranggap mampu hidup tanpa cinta dari seorang lelaki. Dewi pernah mencuba untuk mendapatkan perkhidmatan kaedah IVF dan GTF dari klinik pakar perbidanan untuk mendapatkan anak sendiri, namun ditolak kerana menyalahi undang-undang. Sahabat baiknya, Kamarul juga pernah menawarkan diri untuk menjadi suami sementara Dewi. Nina anak kawan baiknya Eda sering menjadi peneman dirinya.

Kehadiran Dr. Raden Amzar dalam satu insiden yang tidak disengajakan di Heathrow, ketika penerbangan pulang dari London ke Kuala Lumpur mengikat Dr. Raden Amzar terus disisi Dewi. Dr. Raden Amzar juga pelanggan setia Nasi Ayam Bonda dalam diam mencuri perhatian Dewi. Dewi mewarisi perniagaan Nasi Aya Bonda tersebut. Seterusnya, Dewi merancang sesuatu agar Raden Amzar dapat menjadi Suami semantara. Apa yang dirancang berjalan lancar seperti yang dirancang. Dewi dan Raden Amzar ditangkap Khalwat. Mereka bernikah secara rahsia di Kota London. 


Akhirnya Dewi disahkan mengandung, rancangan awal Dewi yang mahu meninggalkan Raden Amzar setelah mengandung gagal bila Dewi menerima alahan yang teruk. Keadaan lagi buruk bila bayi dalam kandungannya mahukan Raden Amzar sentiasa disisi. Raden Amzar sedar, Dewi masih belum boleh menerima dirinya lagi. Apakah yang terjadi seterusnya?



Official OST: Potret by Akim & Majistret



Happy watching!



SOCIAL MEDIA MANAGER: Online Crash Course





SOCIAL MEDIA MANAGER: ONLINE CRASH COURSE

Satu-satunya program yang dibuat secara ONLINE bagi mereka yang ingin menjadi seorang social media manager yang baik, efisyen dan berdaya saing untuk membangunkan jenama dan perniagaan. 

Kenapa pilih saya?

1) Bahasa yang digunakan bahasa Melayu biasa. Seperti anda baca sekarang. *nak santai pon boleh, dalam kelas online!*

2) Hanya 4 jam saja! Fokus anda untuk mencari ilmu.

3) Pengalaman sendiri dari trainer. Jatuh bangun dalam business dan online marketing

4) Yuran pelaburan tinggi? Percayalah, anda mendapat "sesuatu" dari program ini.

5) Selepas habis sesi, kita akan follow-up dengan anda selama 1 bulan secara PERCUMA!

Apa yang WAJIB anda lakukan? TINDAKAN!! Dail 0123437359 atau WhatsApps juga boleh. Email: shahrollphoto@gmail.com




Buat duit dengan FIVERR lagi! by shahroll




As salam, hello readers...

2 hari lepas, aku dapat tempahan dari akaun FIVERR. Kali ni dari China. Dah 2 kali juga Tanah Besar China guna khidmat aku untuk beri blog mention (links) dan juga post entry. Dan tak lama lepas tu, kalau mereka berpuas hati dengan hasil kerja yang diberikan, duit pun akan masuk dalam akaun FIVERR korang. 

Contoh order seperti berikut;

dalam dashboard tempahan dari pelanggan

Inilah details yang ada dalam ordering dari pelanggan. Korang ada masa lebih kurang 2 hari nak setelkan kerja tu. Masa nak siapkan tu, bergantung pada penawaran awal dalam GiG korang tu. Kalau korang deliver lagi awal, lagi bagus! Client luar negara suka pada kerja yang cepat dan bagus.

Dalam gambar tu juga, di paparkan jumlah pendapatan (earning) yang BAKAL korang terima. Belum masuk lagi duit tu, kalau korang dah deliver baru client release payment

Mudah kan buat duit?


Home decor: Bagaimana nak menceriakan ruang rumah anda dengan MYWALLDECALS?




Aku ada pergi ke IKEA Malaysia di Damansara Ahad lepas. Macam biasa, aku pergi bersama my little princess untuk menikmati idea-idea baru untuk menghiasi rumah dan terutama sekali, ruang tamu! Ruang tamu dan ruang pejabat di rumah aku rasakan part paling kritikal untuk aku berikan perhatian khusus.

I love this space!

Selain itu, aku juga memikirkan untuk hias ruang tamu dengan decal stickers. Nak cat balik satu rumah, macam tak perlu sebab cat putih masih elok. So, kalau aku pasang decal stickers dari MYWALLDECALS dari Canada ini, lebih bagus rasanya?

antara idea yang aku suka

Aku ada baca dalam website mereka, decal stickers yang digunakan adalah selamat dan tidak menjejaskan dinding rumah pun! Boleh baca di ruangan "About Us" bagi pemahaman yang lebih jelas. Menggunakan decal stickers begini lebih baik daripada korang menggunakan cat bagi melukis mural atau latarbelakang yang diidamkan

Untuk decal stickers diatas, boleh lihat di SINI

Selain itu, ada macam-macam kategori yang boleh dipilih mengikut citarasa yang korang suka. Macam contoh, ada kategori NEW ARRIVAL, FEATURED & BEST SELLER. 3 kategori ini boleh dibuat perbandingan semasa pemilihan decal stickers nanti.

Bagi mereka yang menjadikan dapur sebagai elemen penting dalam ruangan yang ada, boleh mencuba lihat di menu kitchen di laman web mereka.

nice one!

Suka dengan decal stickers yang aku tunjuk diatas? Layari laman web MYWALLDECALS untuk korang pilih, bayar dan pasang decal stickers dirumah!

enjoy!




FURENO DESIGN: Your Home Kitchen choice! by shahroll




As salam, hello readers...

9 May lepas, aku ada post dalam Facebook aku pasal "kitchen" dari Fureno Design. Kebetulan masa tu aku pergi melawat rumah baru business partner di seksyen 32, Shah Alam. Cantik sebab simple dan tak serabut sangat.

keadaan sebenar di rumah rakan aku, cantik kan?

Warna korang boleh pilih nanti kepada Fureno Design. Kalau macam ni harga lebih kurang RM3,000 tidak termasuk hood dapur tu. Kalau termasuk sekali, sampai RM4,500 jugak lah. Material untuk kabinet dapur ni adalah Melamine

Bagi korang yang berminat nak tahu harga, boleh rujuk Facebook Pages business dorang seperti dibawah;