Seafood lambak atas meja pengganti nama yang lain? by shahroll




As salam, hello readers...

Selamat berpuasa untuk hari ke-8! Alhamdulillah, dah lebih seminggu kita berpuasa dan masuk minggu ke-2 pula ye. Bagaimana setakat ni? Harapnya masih bertahan! haha. Ok, nothing to story panjang-panjang sebenarnya, cuma aku tertarik satu banner di Emporium Makan Klang, ada banner macam kat bawah ni: Seafood Lambak Atas Meja


kreatif eh?

Ini disebabkan isu penggunaan jenama Shell Out yang telah dipatenkan, makanya paten tersebut tidak boleh lagi la digunakan secara meluas oleh peniaga-peniaga yang lain. Dengan itu, lahirlah nama-nama yang lain jugak.

Nice lah!



Buffet Ramadhan: The Venue Shah Alam by shahroll




As salam, hello readers...

Selamat menyambut bulan Ramadhan Kareem 1438H dari blogger shahrulhairydotcom kepada seluruh muslimin dan muslimat di seluruh donia! Alhamdulillah, bertemu lagi kita dengan ramadhan dengan izinNya jua kita sama-sama berada di dalam bulan yang penuh dengan rahmatNya serta pahala-pahala yang berganda yang diberikan oleh Allah SWT.

Ok, cerita pasal Buffet Ramadhan, kat mana selalu korang pergi atau tuju jika nak berbuka di luar bersama rakan dan keluarga? Ada cadangan? Jika tiada, disini aku nak perkenalkan Buffet Ramadhan 2017 di The Venue Shah Alam!


Beberapa hari lepas sebelum tibanya Ramadhan, aku sempat hadir ke majlis Buffet Ramadhan bertempat di seksyen 15 Shah Alam. Agak mudah lokasi The Venue Shah Alam kerana bersebelahan dengan kilang Panasonic yang lama (seksyen 21) yang sekarang dah jadi warehouse Pos Laju.

First impression aku sesampai je kat sini, 'wow! tempat orang have-have ni' HEHE!

tema mereka: Gema Ramadhan 2017

Aku sampai pada jam 8.45 malam dan sebenarnya agak lewat! Sebab ramai yang dah duduk relex kat meja masing-masing, aku dengan isteri duduk di meja nombor 8 bersama tetamu yang lain.

Mujur sempat nampak celoteh Maria Tunku Sabri dengan Zaim!

Maria Tunku Sabri dan Zaim

Tak sampai 15 minit duduk, dah dipelawa ambil makanan yang The Venue Shah Alam sediakan buat tetamu/rakan media yang hadir. Agak ramai yang beratur, so decide ambil lambat sikit makanan. Makanan yang disediakan memang best, sebab lauk-lauk kampung ye, syok!

Daging Salai Masak Lemak

Gambar yang lain, korang boleh follow IG The Venue Shah Alam untuk mencuci mata korang dengan juadah-juadah Buffet Ramadhan yang mereka sediakan sepanjang bulan Ramadhan ini.

Juadah yang sempat aku ambil malam tu

Contact The Venue Shah Alam for more details!

Terima kasih kepada The Venue Shah Alam yang memberikan pengalaman dan menyajikan makanan yang sedap-sedap kepada hadirin yang hadir. Tak lupa juga kepada rakan bloggers yang sudi contact jemput untuk bersama-sama di majlis Buffet Ramadhan 2017.


Selamat berpuasa, semua!


Minda Jutawan Aliff Syukri? by shahroll




As salam hello readers...

Aku beli buku Dato Aliff Syukri di MPH sebab dah lama aku tak beli buku Bahasa Melayu. Untuk menambah pengetahuan perihal dunia business, lagi-lagi dalam bentuk Bahasa Melayu, aku memilih untuk membeli buku coretan yang diterbitkan oleh Onny Mustaffa

[Ads: Defence news]



Bermodalkan RM59.90 aku mendapatkan bahan bacaan yang boleh dihadam dalam kepala dan penulisannya juga agak ringkas. Macam Dato berborak depan aku je rasanya. HAHA! Dan naskah ni juga dapat CD rakaman audio bersama Dato Aliff Syukri.

1 Mei 2017, aku cuba habiskan sampai bab 7 untuk bahagian kedua dalam buku ni. Dari awal bab sehingga ke bab 8, penekanan minda diterapkan oleh Dato bagi orang yang nak berjaya. Tak seperti beliau, malah lebih lagi kalau minda korang tu dah set seperti mana Dato ajarkan dalam buku ni.

Aku akui, buku ni tak membawa apa-apa makna kalau korang setakat baca dan letak buku ni dalam rak buku, tanpa ada apa-apa tindakan susulan selepas korang baca. Dari pengalaman Dato yang luas dan ditambah dengan empayar yang telah dibangunkan oleh Dato, bukan calang-calang orang nak kongsikan secara terperinci apa yang dah dilakukan.

poster sumber: Azhan blog

Aku syorkan kepada korang yang nak memulakan perniagaan atau yang sedang membuat business, boleh beli buku ni dan ambil aura-aura yang positif serap dalam diri korang. Bak kata orang putih, "stand by your though"

Steady Dato!

Happy Public Holiday!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...