Kelas Blogging dan Pengurusan Media Sosial oleh SH Network Media by shahroll




As salam, hello readers....

Alhamdulillah, kelas blogging dan pengurusan media sosial mendapat respon yang baik dari rakyat Facebook yang rata-rata mahu mendapatkan perkhidmatan SH Network Media sebagai mentor mereka dalam berbisnes online. tak lupa juga kepada rakan-rakan blogger yang promote di wall masing-masing tentang adanya kelas ini.

Terima kasih juga mereka yang sudi share dan like post-post aku di wall FB.

i'm your branding partner!

Kenapa business owner kena tahu part marketing?
1) pemilik perniagaan perlu tahu selok-belok taktikal marketing yang relevan pada masa sekarang. Cukupkah dengan publish di newspaper atau iklan di TV sudah mencukupi? itu yang ada modal besar, tetapi kalau modal yang kecil atau sederhana, mungkin berbeza cara marketingnya.

2) kena tahu semua channel marketing yang ada dalam online selain dari facebook, Instagram dan juga twitter?

3) bila semua part marketing diterokai, baru boleh lihat medium yang mana memberikan ROI yang tinggi (Return Of investment) untuk perniagaan anda.


4) Bajet marketing mesti 50% belanja dari keuntungan perniagaan dan konsisten!

Untuk itu, aku sememangnya membuka kelas private coaching untuk business owner membuat langkah membina jenama di online!

Details adalah seperti dibawah;
KELAS BLOGGINGKelas blogging yang dianjurkan oleh SH Network Media meliputi pengajaran untuk modul-modul seperti dibawah:- 
1) Website & blog, apakah perbezaannya?2) Kegunaan Blog dalam jualan online?3) Theme atau layout yang sesuai untuk bisnes4) Apa itu SEO dan juga Google Index?
WA: 012-3437359 (SH)
"take action now!!"




Jubah Dress Wanita (JDW) pusat setempat membeli baju koleksi raya by shahroll




As salam, hello readers...

Alhamdulillah, tak sampai sebulan lagi, umat Islam di seluruh dunia menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak. Walaupun bulan puasa belum menerjah masuk, nampak gayanya pelbagai promosi kuih-muih raya, baju raya dan semua berkaitan dengan "raya" sudah pun menerpa dinding-dinding Facebook mahupun Instagram.

*web services,book covers,logos- Niteskape*

Aku juga tak ketinggalan!

Kalau korang inginkan baju raya yang cantik lagi menawan, boleh berkunjung di Facebook page Jubah Dress Wanita (JDW) seperti dibawah;


Menjual pelbagai pakaian wanita seperti jubah, dress dan juga shawl. Perlu diingatkan, tiada penghantaran secara COD (Cash On Delivery) tetapi dihantar melalui postage. Senang dan menjimatkan masa.

Antara jenama pakaian yang terdapat di gedung online JDW adalah, Damya Amy Couture, Ollies Wardrobe dan beberapa jenama yang lain.

Beberapa customer yang telah membeli dengan JDW memberikan maklumbalas seperti berikut;



maklumbalas pelanggan

Sekiranya korang mahu membeli pelbagai jenis pakaian yang ada di Jubah Dress Wanita, sila simpan number ini untuk membeli: 013-250.9055 (JDW) atau private message di JDW fb page


enjoy!




Khidmat blogger itu berkesan? apa buktinya? by shahroll




As salam, hello readers...

Pelbagai cara digunakan untuk membina reputasi dan juga jenama yang diketengahkan oleh peniaga-peniaga atau pengusaha perniagaan samada makanan mahupun perkhidmatan. 

Platform seperti Facebook dan juga Instagram, mendominasi sumber pemasaran bagi mereka yang baru bejinak-jinak dalam perniagaan.

Bagaimana dengan blog?

Sebagai trainer di SH Network Media dan salah satu tugas aku adalah memberikan tunjuk ajar dan nasihat pada peniaga baru yang mahu menggunakan secara total dalam online. Maksudnya, 100% online.

Aku TAK GALAKKAN peniaga baru tembus pasaran menggunakan platform blogger. Aku lebih sarankan mereka gunakan Facebook Page (untuk business) dan juga Instagram. Memadai dengan 2 sumber platform tersebut untuk membuat awareness business.

Itu adalah untuk peringkat awal.

Seterusnya, jika kedua-dua platform berkenaan sudah mencapai target yang diingini, barulah boleh memikirkan cara lain untuk perniagaan, iaitu "Blogging Review"

contoh menggunakan khidmat blogger

Diakui, terlalu ramai blogger yang ada sekarang tetapi harus diingat, tidak semua memiliki standard yang diperlukan oleh pengusaha. Ada beberapa kriteria yang perlu ada untuk mencapai standard berikut.

Banyak faktor mendorong keupayaan blog yang ingin di laburkan untuk review. Jika anda perlukan khidmat nasihat, jangan segan bertanyakan di SH Network Media, ok?



enjoy!





Salmon soup: Masakan ringkas untuk para suami! by shahroll




As salam, hello readers...

Alhamdulillah, ber-update lagi abam shahroll dalam blog ni. Sekarang update tak boleh selalu ya, al-maklum lah sekarang berbeza situasinya sebelum abam shahroll kawin. Maka, mana yang ber-update ni, bersyukur lah kalian, dapat membaca dan stalker blog abam. HAHA!

Terima kasih kat wife abam shahroll, yang paham pasal life seorang blogger (part time cam abam). Muahciked!

ok, kali ni abam shahroll nak bagi resepi mudah, cepat dan pantas untuk para suami kat luar sana. Sekali-sekala memasak untuk isteri, mesti best kan?

salmon soup by SH

Memasak ni bukan susak pun. Orang kata campak-campak je jadi. Cuma rasa masin tak masin tu je lah menjadi indikator masakan ko sedap ke tidak. Chef kat luar sana bil abaca blog aku ni, tolong jangan nak kecam sangat eh sebab aku bukan chef pun! haha...

Apa yang perlu ada nak buat salmon soup ni?
1) Kepala ikan salmon
2) Tomato
3) Bawang putih+merah
4) Daun sup
5) Halia

Cara masak:
1) ambil periuk dan penuhkan dengan air. Masukkan kepala ikan Salmon tu.
2) Lepas dah berwap sikit, masukkan bawang merah dan putih yang korang kena potong. Tak payah tumbuk pun takpe.
3) Masukkan sikit garam+serbuk perasa
4) Minyak ikan salmon semula jadi mula keluar. Biarkan dan masukkan tomato
5) Hidangkan bersama nasi panas, yummeh!

Aku dah cakap, senang je. Praktis kan masakan ni bila isteri atau wife korang tengah berpantang atau outstation. Cepat, mudah dan menyelerakan!

selamat mencuba.

enjoy!




Review: Pakej perkahwinan terbaik di D'saji Kajang Perdana Avenue @ Kajang




As salam, hello readers...

Sejak aku berkahwin 4 bulan lepas, belum pernah aku bawa isteri jalan-jalan area Kajang. Maka dengan itu, pada Sabtu lepas (23 April) aku ke D'saji Kajang Perdana Avenue bersama isteri untuk merasai makan malam yang serba indah, menarik dan semestinya terbaik kerana di situ ada majlis perkahwinan yang bakal berlangsung.


D'saji Kajang Perdana Avenue

Luaran saja dah serba cantik, apatah lagi yang di dalam? sure korang tak sabar nak meninjau dekorasi dalaman dia kan? Jom!!

1 meja tetamu muat untuk 10 orang

konsep "open air" untuk mereka yang suka kawasan terbuka

meja tetamu yang ada aircond (sebelah dalam)

meja VIP disediakan di hadapan pelamin


pelayan yang sentiasa cekap mengemas! aku suka service yang cekap dan cepat 

pandangan sebelah luar. Boleh nampak kat dalam pengantin =)

Untuk pengetahuan korang, meja yang disediakan adalah sebanyak 40 buah meja di sebelah luar (open air) dan 20 buah meja di sebelah dalam. so dalam satu-satu masa membolehkan 600 tetamu memenuhi ruang dewan kat sini. Semua kerusi adalah kerusi chiavari.

Kemudahan-kemudahan lain yang terdapat di Kajang Perdana Avenue;
1) Menyediakan "Public Address" (Sistem P.A) & Rostrum untuk kegunaan juruacara majlis perkahwinan bersama-sama lagu pengantin baru dimainkan melalui CD.
2) Menyediakan pramusaji D'Saji yang lengkap dengan beruniform agar dapat menguruskan dan memastikan kebersihan pada setiap meja. 
3) Mempunyai tempat letak kereta yang luas dan ianya percuma bagi para tetamu.
4) Menyediakan Unit Keselamatan (RELA) disana agar memastikan keadaan lalu lintas berjalan dengan lancar




Bagaimana dengan makanan D'saji?

D'saji merupakan katering lejen yang tak perlu korang khuatir. Makanan set paling asas pun sudah memikat perut! apatah lagi kalau korang ambil set yang up skit, kan?

pemanis mulut ada banyak pilihan. Pilih jangan tak pilih...

Nasi minyak dan juga Nasi putih

Daging Salai Masak Lemak

Ulam-ulaman dan sambal belacan. Tak tinggal keropok ikan!

Ayam Goreng Berempah Daun Kari

Isi Ikan Goreng Berlada

Sayur Goreng Jawa (dalam buffet bulat)

Pelayan beruniform turut disediakan oleh D'saji

yummy! jemput makan ye....





Fasiliti-fasiliti yang terdapat kat sini adalah Surau, Bilik persalinan, Bilik perbincangan, Tandas awam & OKU. Selain itu, parking juga tidak menjadi masalah kerana lebih dari 250 buah kereta boleh di parking disini.

Laluan atau akses yang mudah untuk ke sini dengan Lebuhraya LEKAS, Lebuhraya SILK, Persiaran Kajang-Semenyih. Aku datang ke sini menggunakan jalan dari Puchong (HICOM) terus menuju ke Kajang Perdana.

Susah-susah, boleh WAZE sahaja menggunakan kata kunci: D'saji Kajang Perdana Avenue, setel.

Pelamin yang telah disediakan oleh pihak D'saji tidak mengecewakan. Anggun, elegan dan memikat sesiapa yang memandang. 5 star rating!

pelamin untuk raja sehari 

Meja makan pengantin (makan beradab



staf D'saji yang sentiasa ada untuk membantu dalam perjalanan majlis 

Pengantin dah sampai! 


Doa untuk pasangan baru. Aminn!

Amacam korang, teruja tak? aha! kalau dah teruja tu, boleh sangat call terus person in-charge yang sedia menerima tempahan korang! Kat bawah aku sediakan details nya;

atau korang boleh dapatkan details (PDF) secara penuh kat sini:




KAJANG PERDANA AVENUE
Lot PT 15788
Jalan Kajang Perdana 2/2
Taman Kajang Perdana
43000 Kajang
Selangor 


Untuk sebarang pertanyaan, sebut harga dan tempahan sila hubungi :-

Nor Syaiful Nazlan Norsham - 013-386 0453
Nurul Nadia Abdul Ghafar - 019-295 6232
Jabatan Jualan Putrajaya - 03-8881 1311
Jabatan Jualan Kuala Lumpur - 03-2698 8302


enjoy!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...