cari artikel blog disini

Loading...

Nov 18, 2014

(B2B) Bagaimana nak review produk perniagaan dalam blog? by shahroll




As salam, hello readers...

Mempunyai produk perniagaan yang bagus amat penting bagi setiap peniaga. Ini kerana, produk yang dipasarkan mestilah yang menarik golongan sasar, mempunyai packaging menarik beserta dengan harga mampu beli. Tapi jangan lupa dengan rangka promosi anda!

Tanpa promosi yang baik dan bagus, produk anda tak kemana! Rugi kan?

Selain dari kaedah konvensional, cara altenatif yang boleh dipraktikkan adalah dengan menggunakan khidmat social media expert untuk membantu meningkatkan kesedaran (awareness) kepada bakal pelanggan dengan kaedah-kaedah yang tertentu dalam mengembangkan perniagaan dan produk anda

Saluran seperti blog, Facebook pages, twitter, Instagram dan Youtube cukup terkenal sebagai "lubuk" pemasaran sekarang. Walaupun anda boleh membayar Facebook Ads untuk mendapatkan "reach" yang dikehendaki, anda juga boleh menyalurkan lagi awareness perniagaan anda di tempat-tempat strategi yang lain dalam kepelbagaian golongan sasar.

Ya! Saya boleh membantu anda dengan beberapa kaedah yang telah terbukti keberkesanannya dalam beberapa bidang perniagaan seperti perkhidmatan video/photo, Kerepek Pisang Tanduk dan lain-lain perniagaan mereka yang memerlukan khidmat saya untuk membantu meningkatkan awareness dan jualan.

Berminat untuk mengetahuinya? boleh direct whatsapps kepada Shahroll di talian 012-3437359 atau email shahrollphoto@gmail.com

enjoy!


Nov 16, 2014

Latest project: Convography untuk sekolah rendah! by shahroll




As salam. hello readers...

Alhamdulillah, pagi Ahad yang nyaman dapat aku update blog aku lagi. Jarang-jarang aku dapat update, bukan direct publish. Selalunya lama pending je, dah siap baru publish. Kali ni fresh dari "oven" okeh!


Aku tak dapat update hari-hari sebab sedang sibuk menyiapkan projek convography untuk sekolah kebangsaan area Klang ni. Darjah 6 sekarang dah ada Majlis Graduasi kau tahu? Kelassss toqq!

Murid seramai 109 pelajar dan ada 3 kelas semuanya. Now dah siap edit gambar full, untuk gambar half je lagi untuk aku cropping.

Almost done!

Printing samada hari Isnin atau Selasa sebab aku nak deliver pada 20hb (khamis) camtu, sebab bebudak sekolah pun cuti pun dalam minggu tu jugak rasanya. InsyaAllah semuanya akan siap ikut jadual yang ditetapkan (macam kontraktor pulak!)

Happy Sunday!!


Nov 7, 2014

Mana nak cari Roti Sarang Lebah yang sedap? Jom beli #Geboost dengan Julidz Layer Cake! by shahroll




As salam, hello readers...

Alhamdulillah, syukur dapat update blog aku ni. Bersarang sudah! Mau taknya, ada tinggal 1 bulan lebih lagi nak masuk ke 2015, so kerja pun bertambah banyak. Dengan kerja yang lain-lainnya lagi, memang "tak dan" nak update blog la kan? HEHE!!

Malam ni aku berkesempatan nak cerita kat korang pasal roti. Haah, roti yang aku beli dari kawan aku, untuk aku rasa macam mana sedapnya roti tu. Tengok dalam WhatsApps cam sedap jek. Dorang panggil "Roti Sarang Lebah"

Roti Sarang Lebah+Butterscotch!!
yummmehh baq ang....

RM9/kotak akan dapat 10 ketul roti bersama dengan sos kuning (baca: butterscotch) yang di-packing cantik oleh Julidz Layer Cake. Dapat je bekalan dari dorang, telan 4 ketul jugak lah. LEMBUT & SEDAP rotinya!

Hasil air-tangan dari crew Julidz Layer Cake tak dapat dinafikan berbaloi untuk korang cuba roti #geboost (hastag untuk Insta, FB & Twitter) aku jamin mesti repeat order punyalah!


Bagi mereka sekitar PANDAMARAN/BUKIT TINGGI Klang, kalau nak beli ROTI SARANG LEBAH by Julidz Layer Cake boleh order dengan aku, sebab lepas makan roti ni je, aku rasa boleh pergi lebih jauh dengan menjual roti ni sebagai dealer mereka. 

WhatsApps Shahroll 012-3437359 kalau nak beli k?

enjoy!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ini adalah blog peribadi Shahrul Shaharuddin. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah hak cipta terpelihara..Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan shahrul hairy shaharuddin. Anda boleh menyiarkan semula artikel atau info di laman blog, di laman forum atau di laman sosial yang lain namun, sila pastikan anda membuat backlink/kredit/citation kepada blog ini sebagai tanda penghargaan dan sokongan.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau pelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut garis panduan undang-undang Malaysia.