Ayam Kampung Kacuk: Al Watan sedia menerima tempahan! by shahroll




As salam, hello readers...

Bila sebut ayam kampung je, terus teringat dengan liatnya daging ayam tu, betul tak? Selalunya ayam kampung sesuai dibuat sup kerana manisnya daging ayam tu dan tempoh masak sup tu pun agak lama, bagi melembutkan isi ayam tersebut. Tapi dengan teknologi yang semakin canggih, walaupun ayam kampung, korang dapat menikmati rasa daging ayam kampung dengan rasa yang lembuut!

AYAM KAMPUNG AL-WATAN

Dengan ayam kampung Al-Watan, korang dapat menikmati rasa ayam kampung tapi isi dia lembut. Kenapa jadi macam tu? Ini sebabnya, ayam dia telah di kacukkan dengan baka ayam kampung bersama ayam daging. Pernah dengar ayam hybrid? boleh baca artikel di Sinar Harian


Gambar di atas, aku dapat 1 ekor ayam kacuk yang dibeli melalui seorang kenalan untuk merasa ayam kacuk ni. Berat dia lebih kurang 700gram dan harganya juga berbaloi dengan rasa ayam kampung, manis! Apa yang aku buat dengan ayam tersebut?

Ayam Goreng Berempah Al-Watan

Nasi Goreng Ayam Al-Watan

Ayam yang didatangkan bersih dan bau "darah ayam" juga masih jelas kat hidung aku ni. Maknanya, ayam diberikan tu masih fresh dan kualiti rasa juga terjamin. Terima kasih kat Ayam Kampung Al- Watan yang menyediakan perkhidmatan menjual ayam yang suci lagi halal!

Ayam Kampung Al-Watan membeli dalam skala borong

Oleh kerana permintaan terhadap ayam kacuk dan organik ini tinggi nilainya di pasaran, aku cadangkan kepada mereka yang mahu memborong tu, boleh contact team Ayam Kampung Al-Watan seperti dibawah;




Happy Weekend!!


Pandan Cendol: Serve with soul! by shahroll




As salam, hello readers...

Alhamdulillah, sempat juga aku update blog kesayangan ramai shahrulhairydotcom awal pagi ni. Jam menunjukkan 12.07 pagi dan aku masih depan PC? Oh maii! HAHA! Pagi-pagi camni aku tulis pasal cendol, agak-agak sesuai tak? mesti lapar kan lepas tu? HEHE!

Pernah dengar Pandan Cendol?


Pandan Cendol

Aku baru jugak dengar Pandan Cendol ni dalam online. Kalau melihat pada facebook page nya, konsep foodtruck yang tengah 'IN' sekarang ni menjadi taruhan. Dengan mengangkat 'pandan cendol' sebagai brand utama, pelbagai menu-menu lain juga disediakan oleh mereka.


Mee goreng mamak, Mee rebus, Rojak, Cendol, ABC dan Pasembor adalah menu-menu jualan mereka di foodtruck. Pandan Cendol juga bergerak aktif dengan event event yang dianjurkan oleh pihak berwajib.

menjadi tumpuan peminat cendol!

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Pandan Cendol ni, korang boleh follow link kat bawah ni;

Instagram: Pandan Cendol
Facebook Page: Pandan Cendol


Part #1 Pulau Langkawi: 4 hari 3 malam #familytrip by shahroll




As salam, hello readers...

Alhamdulillah, setel part hantar invoice dan task Facebook Manager. Ada beberapa tasks yang tak sempat nak hadap, rest jap dengan update blog shahrulhairydotcom ni. HAHA! Blogging for release tension, right?

Aku ke Pulau Langkawi minggu lepas bersama keluarga belah isteri aku. Kali ke-2 sebenarnya ke Langkawi, tapi ini lebih menyeronokkan sebab bercuti 4 hari bersama family. Ada seramai 12 orang members dalam trip kali ni.

Dataran Lang

1) Aku ambil cuti sejak bulan Januari. So tak ada masalah sebab dah approve awal (2 bulan sebelum tahu!) haha. Pergi masa cuti sekolah pulak, semua homestay, transport ada sedikit mahal. Pepandai la korang nego

2) Aku stay di area Bukit Temin, Kendawang. Aku pun tak sure, tapi bila cuti sekolah sekali dengan ada event LIMA, kebanyakkan homestay pun penuh. Mana yang ada kita rembat. By the way, yang uruskan hal-hal penggangkutan, rumah ni kakak-kakak ipar aku. Baguih depa ni!

3) Aku bawak van besar kat sini. Tak sangka aku pandai bawak van diesel 3.0 punya van tu. Urvan ke hape tah, lupa. Sedap bawak jenjalan. Naik bukit bila kitorang ke Skycab cable car tu, selamba je. 80km/j pun dah cun bila bawak-bawak family jalan. hehe!

4) 1st day tak ada apa sangat. Sampai airport, cari van yang owner park area airport lepas tu pergi makan tengahari berdekatan dengan homestay. Beli barang-barang kering sket untuk bekalan kat rumah. Alah, beli beras sket, telur, sardin. Boleh jimat ye dak?

5) Langkawi banyak homestay best-best! Lelagi area Pantai Chenang. hehe!

Aku buat overview dulu la ye. Esok-esok aku sambung beberapa part lagi. HAHA! saja la kasi korang baca blog aku banyak kali. HAHA!

enjoy!

Tokey van nanti di Langkawi! Aminn.. haha!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...