#tshirtSMM tu apa? by shahroll




As salam, hello readers...

Menjual tshirt pula ke kita ye! Aha, bukan apa, aku nak try untuk business online dalam bidnag jualan baju tshirt. Semakin ramai supplier yang boleh beri harga berpatutan, so aku pun ambil kesempatan ini untuk meneroka menjual tshirt dnegan brand sendiri.

Brand sendiri?

Cam mana tu eh? Ok design tu baru ada 1 je sekarang ni, yang bebetul aku push untuk jual. Dan tshirt tu pulak aku letak channel Youtube aku sebagai sandaran (landing page)

Dijual di page shahrulhairy dot com 


Info:

OPEN PRE-ORDER!!
Tshirt WATCH ME by www.youtube.com/shahrulhairy
===============================
Tshirt details:
160gsm weight
Cotton (best!)
Add-On RM7 for Gildan
===============================
Delivery method: POSTAGE (RM6)
Tshirt price: RM29
TOTAL: RM35 sahaja!

WhatsApps: 012-3437359 (ery)



Video content untuk 2017? by shahroll




As salam, hello readers...

Sejak adanya akaun youtube yang aku create 2007, tak banyak video personal aku masuk. Ada pun cuma slideshow yang aku syok sendiri then post dalam tu. Nothing special, tapi tahun 2017 (dah 10 tahun kot!!) baru lah aku rasa nak upload daily atau special event masuk dalam youtube.

Ads-klik sini: Klang Blog

Now bukan Youtube saja boleh rekod video, Instagram dan Facebook (live lagi!) serba sedikit menggugat channel Youtube. Tapi perlu la aku ingat kan kat korang, Youtube ada lebih 3 billion viewer seluruh dunia!


edit dalam youtube aje! pakai Asus smartphone

Nak tengok hasil? tengok kat bawah

Kambing Golek Kaw G aku punya review

Prediction Internet Marketer luar negara, memang tahun 2017 sampai 2019 adalah video contents. So, korang yang boleh bercakap dengan baik depan kamera, boleh buat channel kornag sendiri then make broadcaster yourself!

enjoy!




Bolasepak Selangor: Apa dah jadi dengan FAS? by shahroll




As salam, hello readers...

Masa aku tengah santai-santai tengok tv kat rumah, dan buka Buletin Utama, di paparkan berita mengenai kemelut yang melanda FAS iaitu persatuan bolasepak Selangor yang mana, mendapat perhatian serius dari Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah ibni Sultan Sharafuddin Idris Shah


serius la?

Ini menunjukkan apa? kalau dah sampai tahap macam ni, elok la orang-orang yang ada dalam FAS tu, pergi secara "terhormat" kerana, korang masih lagi "di hormati" bagi pencinta bolasepak Selangor (eh, yeke? HAHA!!)


penyokong bolasepak Selangor yang minta campur-tangan pihak Istana

Apa yang Raja Muda Selangor komen? Meh aku copy-paste balik ye! (serius panjang gila Tengku Amir tulis!) baca perlahan-lahan.


Perkembangan dan berita terkini berkaitan Persatuan Bolasepak Selangor (FAS) amat MEMBIMBANGKAN. Beta juga telah secara peribadi membaca keluhan daripada para penyokong Red Giants di dalam platform media sosial beta di mana kesemuanya meluahkan keresahan yang juga dikongsi di hati sanubari. 
Beta menyarankan agar ROMBAKAN yang DRASTIK dilaksanakan oleh FAS sendiri. Berleluasanya politik, cara pengendalian yang lapuk, wujudnya mentaliti terlalu mengharapkan subsidi sama sekali harus DIHAPUSKAN. Perubahan ini memerlukan rombakan keseluruhan struktur organisasi FAS; daripada mengemaskinikan perlembagaan supaya ianya lebih relevan dan sesuai pada masa sekarang, mengorak strategi bukan sahaja untuk pasukan utama malah juga meletakkan penekanan yang lebih menyeluruh terhadap pembangunan bola sepak akar umbi, mempertingkatkan mutu infrastruktur di serata negeri, dan juga melaksanakan aspek pemasaran sukan ‘sports marketing’ yang komprehensif untuk memperoleh pendapatan yang mampan bagi FAS. 
Kita PERLUKAN suntikan nafas yang BAHARU. Pasukan Red Giants yang kaya dengan sejarah harus kita kekalkan martabatnya dan sangat penting untuk kita semua perjuangkan. Masa tidak menyebelahi mana-mana pihak. Maka pada itu sekiranya barisan Exco sedia ada tidak dapat memperbaiki situasi dalam masa yang terdekat, beta cadangkan agar mereka berundur secara terhormat supaya pasukan berkebolehan yang baharu dapat memulihkan organisasi yang tenat ini. 
Lantasan itu, beta sarankan agar Presiden FAS memperkenalkan barisan baharu yang bebas daripada unsur-unsur politik, berdasarkan merit, bertenaga dan paling penting dapat membuahkan hasil yang positif terhadap pasukan bola sepak kesayangan rakyat negeri Selangor. 
Kita sebagai penyokong harus percaya dan berpegang teguh bersama pemain-pemain yang sedia ada kerana kita harus mengakui bahawa kita terpaksa mengharungi kesukaran, onak dan duri selama beberapa tahun oleh kerana tindakan beberapa pihak yang TIDAK BERTANGGUNGJAWAB sebelum Gergasi Merah bangkit semula. 
Kita juga harus beristikamah dan percaya bahawa akan terdapat sinar disebalik kegelapan yang sedang kita harungi. 
Akan tetapi untuk kembali kepada zaman kegemilangan kita, nafas baharu harus dihembus maka orang-orang LAMA yang dihormati perlu BERUNDUR diri. 
DYTM Tengku Amir Shah Ibni Sultan Sharafuddin Idris Shah

Sorotan dari ini, Menteri Besar Selangor, Azmin Ali juga menegaskan "sekapal" dengan Raja Muda Selangor, agar FAS dirombak dan mengembalikan skuad Red Giant, gah seperti mana kegemilangan Selangor dahulu.

Boleh baca di SelangorKini kat link dibawah:







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...