Buffet Ramadhan: The Venue Shah Alam by shahroll




As salam, hello readers...

Selamat menyambut bulan Ramadhan Kareem 1438H dari blogger shahrulhairydotcom kepada seluruh muslimin dan muslimat di seluruh donia! Alhamdulillah, bertemu lagi kita dengan ramadhan dengan izinNya jua kita sama-sama berada di dalam bulan yang penuh dengan rahmatNya serta pahala-pahala yang berganda yang diberikan oleh Allah SWT.

Ok, cerita pasal Buffet Ramadhan, kat mana selalu korang pergi atau tuju jika nak berbuka di luar bersama rakan dan keluarga? Ada cadangan? Jika tiada, disini aku nak perkenalkan Buffet Ramadhan 2017 di The Venue Shah Alam!


Beberapa hari lepas sebelum tibanya Ramadhan, aku sempat hadir ke majlis Buffet Ramadhan bertempat di seksyen 15 Shah Alam. Agak mudah lokasi The Venue Shah Alam kerana bersebelahan dengan kilang Panasonic yang lama (seksyen 21) yang sekarang dah jadi warehouse Pos Laju.

First impression aku sesampai je kat sini, 'wow! tempat orang have-have ni' HEHE!

tema mereka: Gema Ramadhan 2017

Aku sampai pada jam 8.45 malam dan sebenarnya agak lewat! Sebab ramai yang dah duduk relex kat meja masing-masing, aku dengan isteri duduk di meja nombor 8 bersama tetamu yang lain.

Mujur sempat nampak celoteh Maria Tunku Sabri dengan Zaim!

Maria Tunku Sabri dan Zaim

Tak sampai 15 minit duduk, dah dipelawa ambil makanan yang The Venue Shah Alam sediakan buat tetamu/rakan media yang hadir. Agak ramai yang beratur, so decide ambil lambat sikit makanan. Makanan yang disediakan memang best, sebab lauk-lauk kampung ye, syok!

Daging Salai Masak Lemak

Gambar yang lain, korang boleh follow IG The Venue Shah Alam untuk mencuci mata korang dengan juadah-juadah Buffet Ramadhan yang mereka sediakan sepanjang bulan Ramadhan ini.

Juadah yang sempat aku ambil malam tu

Contact The Venue Shah Alam for more details!

Terima kasih kepada The Venue Shah Alam yang memberikan pengalaman dan menyajikan makanan yang sedap-sedap kepada hadirin yang hadir. Tak lupa juga kepada rakan bloggers yang sudi contact jemput untuk bersama-sama di majlis Buffet Ramadhan 2017.


Selamat berpuasa, semua!


Minda Jutawan Aliff Syukri? by shahroll




As salam hello readers...

Aku beli buku Dato Aliff Syukri di MPH sebab dah lama aku tak beli buku Bahasa Melayu. Untuk menambah pengetahuan perihal dunia business, lagi-lagi dalam bentuk Bahasa Melayu, aku memilih untuk membeli buku coretan yang diterbitkan oleh Onny Mustaffa

[Ads: Defence news]



Bermodalkan RM59.90 aku mendapatkan bahan bacaan yang boleh dihadam dalam kepala dan penulisannya juga agak ringkas. Macam Dato berborak depan aku je rasanya. HAHA! Dan naskah ni juga dapat CD rakaman audio bersama Dato Aliff Syukri.

1 Mei 2017, aku cuba habiskan sampai bab 7 untuk bahagian kedua dalam buku ni. Dari awal bab sehingga ke bab 8, penekanan minda diterapkan oleh Dato bagi orang yang nak berjaya. Tak seperti beliau, malah lebih lagi kalau minda korang tu dah set seperti mana Dato ajarkan dalam buku ni.

Aku akui, buku ni tak membawa apa-apa makna kalau korang setakat baca dan letak buku ni dalam rak buku, tanpa ada apa-apa tindakan susulan selepas korang baca. Dari pengalaman Dato yang luas dan ditambah dengan empayar yang telah dibangunkan oleh Dato, bukan calang-calang orang nak kongsikan secara terperinci apa yang dah dilakukan.

poster sumber: Azhan blog

Aku syorkan kepada korang yang nak memulakan perniagaan atau yang sedang membuat business, boleh beli buku ni dan ambil aura-aura yang positif serap dalam diri korang. Bak kata orang putih, "stand by your though"

Steady Dato!

Happy Public Holiday!!


Ayam Kampung Kacuk: Al Watan sedia menerima tempahan! by shahroll




As salam, hello readers...

Bila sebut ayam kampung je, terus teringat dengan liatnya daging ayam tu, betul tak? Selalunya ayam kampung sesuai dibuat sup kerana manisnya daging ayam tu dan tempoh masak sup tu pun agak lama, bagi melembutkan isi ayam tersebut. Tapi dengan teknologi yang semakin canggih, walaupun ayam kampung, korang dapat menikmati rasa daging ayam kampung dengan rasa yang lembuut!

AYAM KAMPUNG AL-WATAN

Dengan ayam kampung Al-Watan, korang dapat menikmati rasa ayam kampung tapi isi dia lembut. Kenapa jadi macam tu? Ini sebabnya, ayam dia telah di kacukkan dengan baka ayam kampung bersama ayam daging. Pernah dengar ayam hybrid? boleh baca artikel di Sinar Harian


Gambar di atas, aku dapat 1 ekor ayam kacuk yang dibeli melalui seorang kenalan untuk merasa ayam kacuk ni. Berat dia lebih kurang 700gram dan harganya juga berbaloi dengan rasa ayam kampung, manis! Apa yang aku buat dengan ayam tersebut?

Ayam Goreng Berempah Al-Watan

Nasi Goreng Ayam Al-Watan

Ayam yang didatangkan bersih dan bau "darah ayam" juga masih jelas kat hidung aku ni. Maknanya, ayam diberikan tu masih fresh dan kualiti rasa juga terjamin. Terima kasih kat Ayam Kampung Al- Watan yang menyediakan perkhidmatan menjual ayam yang suci lagi halal!

Ayam Kampung Al-Watan membeli dalam skala borong

Oleh kerana permintaan terhadap ayam kacuk dan organik ini tinggi nilainya di pasaran, aku cadangkan kepada mereka yang mahu memborong tu, boleh contact team Ayam Kampung Al-Watan seperti dibawah;




Happy Weekend!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...