Selamat mengundi, Malaysia!




As salam, hello readers...

Tak sampai 24 jam lagi, seluruh rakyat Malaysia akan membuang undi di saluran masing-masing. Selepas 11 hari berkempen oleh parti-parti yang bertanding, maka esok adalah penentu untuk rakyat memilih siapa yang layak menerajui negara yang tercinta, Malaysia.

 PRU14/GE14

Secara peribadi, kali ni aku mengundi untuk kali kedua, ditempat yang sama. Walaupun aku duduk di Parlimen Shah Alam, aku tetap mengundi di parlimen Klang dan DUN Pandamaran. Undi? Rahsia! hehe...

Rata-rata bila aku bersembang, Pilihan Raya 14 (PRU14) ni sengit, banyak penjuru dan sukar untuk diramal. Memang betul, dengan berbagai analisa, kajian dan Prof-Prof bijaksana yang menganalisis kerusi yang bakal dimenangi oleh parti-parti politik, sememangnya bukan tugas yang mudah.

Mana yang dikata kubu kuat sesebuah parti, mungkin kali ini sudah ditembusi oleh parti yang lainnya. Jika di sebelah sana kata begini, disebelah sini juga kata begitu. Itulah politik demokrasi yang terbuka di Malaysia.


Tidak kira apa 'warna' anda, selamat mengundi dan pilihan di tangan anda! The power in your hand!


SELAMAT MENGUNDI, MALAYSIAN!

 




Pembekal satay mentah Klang dan Shah Alam by shahroll




As salam, hello readers...

Alhamdulillah, sempat lagi update dalam blog aku ni. Last update pada 2017, memang busy sungguh 2018. Serba sedikit aku bagitahu, kesibukkan adalah disebabkan kerja-kerja meningkatkan brand-brand company orang lain (Social Media Manager) dalam SH Network Media, dan juga perniagaan yang baru aku ceburkan diri, pembuatan satay!

Mesti korang tak percaya kan? HAHA!


memperkenalkan: SATAY VIP

Alhamdulillah, idea untuk buat satay ni, mungkin Allah SWT yang berikan kekuatan dan aku dan juga isteri walaupun tiada latarbelakang menjual satay, apatah lagi buat satay frozen. Tapi bagi kitorang, passion makanan adalah kuat. 

satay size biasa: RM0.70 sebatang (mentah)

satay size custom: Harga boleh runding dengan team satayvip =)

Percubaan demi percubaan membuat perapan satay dimulakan seawal bulan Februari 2018. Peringkat awal, memang rasa satay tu pun kelaut! Tak rasa la satay yang biasa kita makan tu. Ibaratnya, satay peringkat awal just "try and error" buat kami berdua.

Seterusnya, aku sebagai Lead team satayvip, mula mencari rahasia-rahasia yang ada dalam pembuatan satay. Research and Development (RnD) memang tak pernah berhenti selagi satay tak mencapai standard ke-satay-an Malaysia.
Aku mula adun resepi Malaysia, Indonesia, Brunei dan juga Singapura. Rujukan utama aku haruslah Indonesia, sebab kat sana banyak jenis satay/sate boleh didapati.

SATAY VIP (terbaharu)

Gambar satay yang korang tengok kat atas ni, ini merupakan stage yang terkini. Satay VIP sudah pun mendapat tempahan bagi membekalkan satay-satay premium untuk cafe/restoren/kopitiam mereka. Aku ulang sekali lagi, satay PREMIUM ya, sebab? sataynya size yang BESAR =) *rujuk gambar satay size custom kat atas*

FOOD TESTING @ SUBANG PARADE

Pada 2 April 2018, kami telah pun berjumpa dengan pemilik restoren yang terletak di Subang Parade bagi sesi ujirasa satay VIP. Alhamdulillah, mendapat reaksi positif dan ada beberapa adjustment bagi memenuhi kehendak mereka yang menjual makanan standard kopitiam. Dan mereka juga telah memesan 100 cucuk satay VIP (size custom!) untuk bekalan mereka.

PEMBEKAL SATAY MENTAH @ KLANG/SHAH ALAM

Bagi korang yang mahu berjinak-jinak untuk berniaga satay, tapi tak tahu nak ambil bekalan satay mentah dengan siapa, boleh berunding dengan team SATAYVIP untuk kitorang beri pakej-pakej menarik untuk permulaan biznes korang ya?

InsyaAllah, dari segi kualiti rasa dan kesegaran ayam biar kami yang jaga. Anda keluarkan modal sedikit bagi menyenangkan urusan biznes anda! =)


Boleh wasap: 0123437359 (shahrul) untuk sebarang urusan berkaitan dengan satay. 


Terima kasih





Explore the historical part of Singapore



Before Singapore is known as today’s tiny red dot on the world map, it is known as the small island next to the Malaya. It all dated back when Sir Stamford Raffles founded the modern Singapore in 1819 to be the trading port on the island, the rest is history. Staying in Johor Bahru makes the travel time shorter to Singapore with just minutes away from the Second Link Expressway. 

It’s even shorter from Sunway’s new project in Iskandar, with just five minutes away from the Second Link Expressway to visit Singapore’s historical part. 

Over the years, we can always see skyscrapers and new projects taking place one after another in this island, but we must salute Singapore government for taking up the effort to preserve and maintain some of the historical sites. Singapore islanders know best where and what to visit and do with the historical parts. 

Chinatown
In the 19th century, this area is known as “niu che shui”(water bullock cart) animal-powered barrows which is common to see in the streets. Today, you’ll find fascinating Chinese heritage sites like the sacred Buddha Tooth Relic Temple and Hokkien landmark Thian Hock Keng Temple, old-school street markets as well as an assortment of restaurants and bars enclaved in the hidden streets of Chinatown. During the night, there’s marketplace to satisfy your shopping desires.

Civic District 
In 1822, Singapore’s colonial powers had chosen this area to be developed where it seats by the Singapore River which was also the seat of British government by Sir Stamford Raffles. Civic District features museums and memorial such as City Hall that archived documents of Japanese surrender after WWII were signed. There are plentiful of superb photo opportunities with restored landmarks such as Fullerton Hotel (the old General Post Office) and the quays that has shaped the Singapore’s trading port. Not to forget that there’s always new projects around Civic District like Civic District Outdoor Festival.

Dempsey Hill
The uphill mini forest located in Dempsey what used to be a military site for British army barracks during colonial times. This historical place has turned into a serene location for restaurants, cafés, weekend farmers’ markets and art galleries. The conserved black-and-white buildings is now a commercial property that house the restaurants, bars and cafés with an alluring laid-back vibe with the surrounding lush greeneries. 

East Coast
The beachfront area along the stretch from Marina East to Bedok that was opened in 1970s as the government’s effort to serve the neighbourhood. The 15km stretch of coastline is now served as a recreational park for people to relax and unwind. You may find activities such as cycling, jogging, dining, bbq, mini golf, sailing and others in this East Coast Park. There’s plentiful of seafood restaurants that’s been there for the longer time like No Signboard Seafood, Long Beach Seafood Restaurant and Jumbo Seafood by the sea view.
Jalan Besar

A swampland filled with betel nut, nipah palm and fruit trees surrounding in Jalan Besar, which means “big road” in Malay in the 1830s. As years go by, it is then taken over by factories, shophouses, factories and religious sites which also includes the Hily Trinity Church. Now, it is a place for Art Deco and “Chinese baroque” architecture. Besides, the Jalan Besar Stadium is the hosting the football matches. 

Kampong Glam
Kampong Glam, the home for Malay aristocracy in 1819, right before the British settlement in 1822 which is divided into ethnic groups. It is also remain as a stronghold among the Malay-Muslim community. This area is a centre for life and business with Malay-Arab wares like bohemian crafts, rugs and trendy cafés and drinking establishments. This one of a kind place is truly the combination of modern and historic

Little India
Back then, Little India is the distinct from Kampung Chulia where ethnic India’s resided in this area under the Raffles Plan of Singapore. Today’s Little India is known for stunning temples with intricate cravings of Hindu deities facades and 24-hour shopping mall Mustafa Centre. Along this enclave, you will be able to indulge on the Indian eateries and a haven for Indian spices. Plus, you’ll also find this quirky art galleries and boutique hotels. 
Tanjong Pagar

This former center of dock workers pre-WWII between the bay and the city in the south of Chinatown. In the 1980s, Tanjong Pager is the first area in Singapore gazetted for Singapore’’s conservation plan. Many of the old shophouses have been restored to their original appearance, the face lift of the area has turned the area into a lively area. It has became a bustling area with chic restaurants, trendy cafés, sophisticated offices and vintage stores. Getting here is easy from the Sunway Iskandar’s new project via PIE all the way from Tuas Second Link. 

Tiong Bahru
Used to be known as ‘beauty den’ or ‘mei ren wo’ where the rich and powerful kept their mistresses. During the 20s, the British colonial built 2000 units of public housing. Tiong Bahru has an eclectic mix of public housing flats, Art Deco architecture and shophouses. This charming neighbourhood has an attraction of local gastronomy, particularly in the  Tiong Bahru Market and Food Centre. There are plentiful of quaint specialty shops like bookstores, vintage furniture and minimalist art galleries. 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...