Rahsia bayi sihat tanpa ruam dengan Habibi Oil




As salam, hello readers...

Beberapa hari lepas, aku ada buat satu survey dalam Facebook personal aku pasal gatal. Bukan aku yang gatal, tapi just bertanya kalau baby ada ruam kan gatal, kan? apa yang selalu dorang letak kat bayi dorang. So, pelbagai komentar yang dorang bagi untuk aku simpan untuk rujukan masa depan.


Antara tips dan saranan dari rakan FB, terima kasih!!

Dalam banyak-banyak komentar, memang ramai yang tak bagi guna bedak. Aku dulu pun ada guna bedak botol warna merah tu, tapi kesan dia memang tak hilangkan ruam kat celah-celah kaki aku pun. Kadang tu sampai naik merah-merah kat area celahan tu sebab pakai bedak pastu berpeluh! Ewwwww~

sila baca ayat last sekali...

Alhamdulillah aku dipertemukan dengan produk yang boleh mengatasi masalah ruam yang bukan sahaja kegunaan untuk bayi korang, tapi orang dewasa juga boleh! 

Apa produknya tu?
Memperkenalkan: Habibi Oil -Dry Skin Treatment 
(Rawatan untuk Kulit Kering)

Habibi Oil ni dapat membantu mengatasi masalah kulit kering yang biasanya kena pada kulit-kulit yang sensitif macam bayi. Ada juga orang dewasa yang kulitnya sensitif terhadap panas yang melampau kat luar rumah. Selain itu kandungan Habibi Oil adalah selamat digunakan.

Bahan-bahan yang terkandung di dalam Habibi Oil

masalah kulit kering? NO MORE!

kulit kering di celah leher

Antara lain, Habibi Oil dapat merawat masalah seperti berikut;
1) Merawat kulit kering , kulit kusam, kegatalan serta kulit pecah pecah. 
2) Sesuai digunakan untuk urutan badan keseluruhannya serta mampu bertindak melegakan urat saraf 
3) Boleh merawat  masalah kelemumur,gatal kulit kepala 
4) Membantu meminimumkan 'Stretch Mark' bagi ibu mengandung 
5) Sesuai untuk kulit melecur akibat terkena api atau air panas. 
6) Sesuai utk kegunaan bayi untuk urutan badan, kembung perut serta disapukan selepas mandi 
7) Merawat ruam lampin bagi kanak kanak 
8) Sesuai digunakan untuk cuaca terlalu sejuk bagi menghindarkan kulit dari kering & membantu mengawal suhu  badan daripada kesejukan 
9) Membantu melembapkan kulit ketika berada didalam cuaca panas seperti cuaca di Mekah 
10) Diperkaya dengan vitamin C & E untuk memberikan keanjalan & kelembapan kepada kulit

 tempah parcel anda sekarang!

Jika korang memang tercari-cari produk yang bagus untuk selesaikan masalah yang korang alami seperti yang aku tulis kat atas, boleh direct terus kepada Habibi Oil seperti dibawah;


Telefon : 019-7973633 (Habibi HQ)
Instagram : @habibioil



Antara lain untuk rujukan korang, boleh lawat blog yang bagi review terhadap Habibi Oil yang dapat dalam pencarian Google (top review!)

Bicara Mummy- Azlindaalin
Mommylin- Allene
Nina Mirza


enjoy!






Facebook Ads tutorial- Bagaimana mahu setting Facebook Ads? by shahroll




As salam, hello readers...

Siapa kata berniaga online ni, senang aje? pernah dengar kan, orang kata camtu. Lebih kurang macam ni, "kau jual je dalam Facebook tu, free je. Tak payah bayar" part FREE tu memang aku setuju sebab Mark Zuckerberg bagi FREE platform yang dia cipta.

Tapi korang kena ingat, benda FREE tak selalunya FREE dan berguna untuk business korang. Sebab FB adalah company tech yang buat duit. Dan FB pun berniaga di pasaran saham (IPO) kan? maka, dah terang-terang dia buat duit dari Advertising yang korang buat dengan FB.

FB adalah tools yang hebat untuk masa ini disebabkan jaringan antara manusia sangat meluas! Oleh sebab itulah, FB salah satu platform yang business owner kena catch-up.

Case Study SH Network Media

FBads dari Laila Crispy Chips & Taste- Perniagaan Kerepek

Ini merupakan case study oleh SH Network Media yang menguruskan akaun Facebook page untuk business di atas. Terus terang aku cakap, bajet adalah sangat minima iaitu RM3.33 untuk di belanjakan selama 3 hari (RM10.00 sahaja) secara total. Kalau ada bajet yang lebih, korang boleh belanja FBAds RM2000 atau lebih untuk sehari.

Untuk setting apa semua, aku boleh tunjuk secara jelas bila korang buat sesi personal coaching dengan aku k? (iklan jap!)

Ok, tengok gambar kat atas aku ada buat petak merah dan kuning, betul? Ok, kat situ merupakan bagaimana korang perlu buat iklan yang simple, tak semak mata memandang bila nak buat FBAds tu. Sebab sesetengah FBads sangat lah semak copywriting tah pape, semua benda nak letak dalam long description (walaupun dia long, orang nak baca sangat ke? Oh!)

KOTAK MERAH ( ayat pendek untuk menjual/mencari)

1) Tulis headline dengan jelas seperti diatas "AGENT WANTED" atau lain-lain ayat, terserah kat korang. Sampaikan dengan jelas, apa yang korang mahukan. Kalau nak cari pemborong, letak situ "AKU NAK PEMBORONG!" pun boleh. Nothing wrong kalau dalam marketing ni.

2) Bagi basic description. Aku memang tak suka buat copywriting panjang-panjang, melainkan kalau owner sendiri tulis, aku bubuh je dalam iklan dia. Tapi aku lebih gemarkan yang pendek tapi padat. Itu penting.

3) Disebabkan FB dah boleh pakai hastag macam #lailacrispychipstaste korang gunakan hastag korang secara konsisten untuk bakal pembeli korang keep track apa yang dah korang update dalam FB.

4) Letak margin untung terus untuk menarik minat bakal ejen. Part ini kena bincang dengan owner, berapa margin profit yang boleh diberikan. Setelah dapat green light, letak je dalam description korang. Biar yang datang kat korang tu, dah tahu berapa dia dapat untuk jual 1 items. Mudah kan?

KOTAK KUNING ( tindakan segera/ Call To Action)

1) Dalam kotak yang ni, adalah sambungan dari kotak merah. Bila dah buat ayat-ayat cinta untuk menjual/mencari ejen, korang kena selitkan ayat-ayat tindakan segera macam kat atas tu. Paling kurang, letak nombor whatsApps business. Email tak payah, sebab nak leads bakal pembeli dalam database WhatsApps korang je.

2) Kata-kata "Hanya 10 orang sahaja diperlukan" sangatlah efektif baq ang! Sebab apa? dapat encourage orang yang baca tu, untuk buat keputusan yang cepat bila dah baca FBads korang ni. So, korang create lah kata-kata yang boleh orang tak senang duduk nak join korang, ok?

3) Bila dah setel, selitkan doa kepada Allah SWT dan tawakal. InsyaAllah!

selamat ber-FBads


enjoy!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...