Bagaimana mentransformasi kecantikan bersama NUZ Beauty? by shahroll




As salam, hello readers...

Alhamdulillah, semalam sempat pergi ke area Puchong Jaya atau lebih tepat ke Bandar Kinrara untuk bertemu dengan pengasas produk kecantikan NUZ Beauty iaitu Cik Nur Uyun Zainuddin. Perjalanan kami (yes, datang bersama my wife) dari Shah Alam ke sana lebih kurang 18 minit tanpa sesat! huhu, thanks bantuan dari Google Map.

sesi penerangan tentang produk NUZ Beauty

Kami di sambut mesra oleh Puan Jauriah, Pengarah bagi NUZ Beauty yang menerangkan tentang bagaimana bermulanya NUZ Beauty dari segi product range, packaging yang dahulu dan juga pelan pemasaran yang telah dibuat dan yang akan datang. 

Manakala Cik Uyun menerangkan bagaimana menggunakan produk mereka, dari segi formula dan kesesuaian produk untuk kulit wanita Asia.

Antara product range NUZ Beauty

Dalam NUZ Beauty, ada brand story dia. Kenapa rama-rama ada dalam flyer tu? Ahaa, ini agak menarik ye. NUZ Beauty ini mengambil inspirasi dari kitaran hidup rama-rama yang bermula dari Larva bertukar menjadi kepompong seterusnya menjadi seekor rama-rama yang sangat cantik.

Begitulah juga dengan perjalanan perniagaan oleh NUZ Beauty. Mereka bermula dari 1 set produk dan seterusnya berkembang dengan mempunyai beberapa set produk yang lain.


Apakah set-set produk NUZ Beauty?

Terdapat 3 set yang ada di dalam NUZ Beauty iaitu Melissa, Alexandra dan Sylphina. Jom tengok dibawah set-set yang disediakan;

set Melissa- Facial Bar Soap range

set Alexandra- Liquid range

 set Sylphina-Cosmetic range

Jika dilihat, set-set yang ditawarkan adalah lengkap dengan facial soap sehingga lah ke set penjagaan wajah. Perfume NUZ Sylphina tu berbau citrus, freshing je bila pakai, best! 

My wife berkenan dengan NUZ Sylphina Lip Gloss (Raspberry Fuchsia) pun best juga. Bila korang makan ke minum, lip gloss tu tak melekat sangat.

NUZ Beauty set range

Dari segi harga, korang jangan risau. Aku tengok harganya berpatutan dan mampu dimiliki oleh segenap lapisan umur. Harga berpatutan, produk berkualiti tinggi. Produk-produk mereka berasaskan bahan-bahan herba (organic) dan TANPA PENGAWET

Ini yang aku suka sebab NUZ Beauty educate korang guna bahan-bahan yang selamat untuk menjaga wajah korang yang gebus gebas tu! hehe!!

bersama pengasas dan pengarah NUZ Beauty 

Now NUZ beauty sedang mengembangkan sayapnya untuk memasarkan produk-produk mereka di seluruh Malaysia dengan membuka peluang menjadi agen bagi produk mereka. Setiap agen bakal menerima harga yang istimewa dari mereka dan juga layak menerima reward, sekiranya mencapai sales yang telah ditetapkan.

Bagi korang yang berminat, boleh hubungi NUZ Beauty di bawah;

NUZ Natural Beauty
Whatsapps: +6019 689 8327
Office: 03-80801884
email: jufiyunedar@gmail.com



Kari Kepala Ikan power @ seksyen 21 Shah Alam by shahroll




As salam, hello readers...

Alhamdulillah, dapat juga aku update blog ni buat sekian lama. Berhabuk ye dak? ahaaa! Busy benar rasanya tahun ni. Ok lah, untuk edisi kali ni, aku nak share dengan korang tempat makan tengahari aku makan Kari Kepala Ikan power yang ada di seksyen 21, Shah Alam.


Kari Kepala Ikan Power @ Shah Alam 

Bagi korang yang tak biasa dengan Shah Alam, kedai ni terletak berhampiran dengan kilang gula CSR tu. Kedai makan ni takde signboard pun. Tapi tersembunyi sesuatu menu yang perghhhhh merecik hawau!. kalau tak jumpa jugak, cuba cari station minyak Petron memang dekat dah tu dengan kedai Kari Kepala Ikan Power ni.

Hari tu aku dikenakan RM17 untuk hidangan Kari Kepala Ikan, Nasi putih+belacan+sayuran ulam2 dan Teh Ais. Ikan dia macam gambar diatas, penuh satu pinggan.

Jom layan video review aku dibawah ni;


Memang tak rugi korang bawak 1 family layan kari kepala ikan power kat sini. Harga berpatutan. Korang kena mintak kat owner untuk makan berapa orang, nanti dia sediakan dalam pinggan. Kalau korang ambil sendiri di tempat lauk, apa yang tinggal je lah. So, request!


Happy weekend guys!





Lemonex: Kenali Master Ejen @ Gurun, Kedah




As salam, hello readers...

Alhamdulillah, masih berkesempatan nak update dalam blog untuk tatapan pembaca semua. Moga korang semua diberikan kesihatan yang baik sepanjang tahun ni, ye. Tapi bagi mereka yang masih tercari-cari produk yang boleh bantu menurunkan berat badan, meh baca celoteh abam arini.

Lucy Honey

Tak kenal siapa Lucy Honey? Ok abam kenal kan, Lucy Honey berasal dari Gurun, Kedah dan mempunyai masalah berat badan yang agak ketara. Dari pelbagai produk yang dah di cuba, dengan Lemonex, Alhamdulillah dah turun 8 kilogram sebulan! Orangnya comey lotey macam gambar kat bawah ni;

Master Ejen Lemonex area Gurun, Kedah

Ampa taw dak (alamak, guna slang kedah! hehe) Lucy Honey sedang mencari ejen-ejen dan dropship seluruh Malaysia? Ada SPECIAL OFFER lagi tu! Kalau ampa tak percaya, boleh whatsapps Lucy Honey: 019-7698797

orang yang sama, bentuk saja berbeza!

Banyak lagi testimoni yang korang boleh jumpa dalam Facebook Lucy Honey tu ye. Jangan kata abang tak payung pulak, dah terang-terang produk Lemonex ni bagus untuk membantu korang nak menurunkan berat badan sampai ke tahap yang ideal. Bukan jenis sembang punya taw! hehe...

"Hang lambat, hang tinggai"

Whatsapps: 019-7698797

Facebook: Lucy Honey



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...