cari artikel blog disini

Loading...

Jul 26, 2014

CPLUS: Rangkaian pengiklanan online terbaru! by shahroll




As salam, hello readers...

Beberapa hari lepas, aku ada menerima masuk 1 email daripada syarikat pengiklanan yang memperkenalkan kepada aku namanya CPLUS dari Click Communication. Aku meneliti apa yang disampaikan dan YA, aku berminat menjadi salah seorang publisher untuk meletakkan iklan dalam blog aku.

Macam mana nak join CPLUS?


Apabila mendaftar dengan CPLUS, anda akan menerima email "approval" dengan link yang telah disediakan oleh pihak CPLUS. Mudah, tepat dan padu kerana email yang seterusnya membantu anda meletakkan ads unit.

Sistem khidmat pelanggan mereka cukup pantas membalas email anda!

Boleh lihat di link ini: CPLUS website

Sekarang pihak CPLUS sedang melancarkan peraduan untuk setiap publisher yang berkongsikan link mereka dalam social media anda, setelah anda mendaftarkan diri dalam sistem mereka. Dengan hadiah berupa 1 UNIT SAMSUNG GALAXY TAB 7 INCI, pasti menjadi rebutan ramai!


Untuk menyertai peraduan tersebut, boleh layari laman web CPLUS disini: Peraduan CPLUS

enjoy!


Jul 23, 2014

Raya 2014 yang HAMBAR! by shahroll




As salam, hello readers...

Detik melangkah ke bulan Syawal kali ini cukup pantas. Sepantas berapa kau jogging di tasik Shah Alam dalam 3 jam tu. Aku baru nak rasa "nikmat" kepenatan puasa, terawih dan lain-lain yang aku rasa tak akan dapat dalam bulan-bulan yang lain. sungguh.

Tapi masa tetap terus berlalu dan pergi. Itulah tanda besar kekuasaan Allah yang kau tak boleh halang. Kau semakin tua dan tua, sedar-sedar masuk dalam van jenazah! huhuhu...

Kenapa aku rasa HAMBAR?

entah. "kosong" sangat tahun 1435 hijrah ni. Nak kata banyak masalah, yes memang banyak! Bukan masalah diri sendiri, tapi melibatkan masalah-masalah negara Malaysia ku terchenta kena pelbagai musibah di peringkat antarabangsa.

Allah menguji Malaysia.

Walaupun tidak tuju secara langsung kepada diri, tetapi masalah seperti kehilangan MAS MH370, lepas tu MH17 yang ditembak di Ukraine cukup membuatkan aku bimbang. Lagi, dengan penculikan di Pulau Mabul, tembak mati dan sebagainya bertambah-tambah lagi aku risau.

Dugaan apakah ini?

Jika disorot kembali, track rekod Malaysia selaku negara Islam yang moden tidak terlalu teruk. Boleh dikatakan Malaysia negara islam moden contoh kepada negara OIC yang lain. Mungkin ada yang membantah kenyataan aku, tapi inilah pendapat peribadi aku...

Semoga Malaysia dalam lindungan Allah sentiasa! Aminn...


selfie from shahroll blogger!

enjoy!


Jul 19, 2014

N'Dah Catering "cut budget" jamu berbuka puasa? by shahroll




As salam, hello readers...

Agenda berbuka puasa bersama-sama rakan sekerja telah dibuat seminggu awal. Memang excited gila semua orang nak pergi berbuka puasa di N'Dah Catering yang terletak di belakang bangunan Lorenzo dan berhadapan dengan DEMC Shah Alam.

Harga untuk seorang berbuka secara buffet dan dibeli di Groupon Malaysia adalah RM35 (harga sebenarnya RM48+-)

Dengan kapasiti kawasan yang boleh dikatakan luas, kami semua diberi meja dibahagian belakang sekali dengan nombor 14 & 15. Ini kerana meja dibahagian depan diberi keutamaan untuk majlis bersama artis. Ok, memang tak dinafikan ramai sangat orang masa tu.

sempat snap sebelum balik

Makanan yang disediakan memang cukup banyak. Banyak lauk-pauk seperti sayur-sayuran, ikan, udang, siput sedut dan lain-lain yang biasa kita lihat di kedai restoren Melayu Kelantan. Kambing panggang ada hanya 1 ekor walhal ramai lagi yang nak makan ni?

Antara makanan yang sempat aku snap

Aku datang je terus terjah tempat pemanggang kambing. Nasib tak ramai orang sangat. Lepas Mahgrib baru ramai orang beratur. Mungkin sangkaan mereka lepas Mahgrib dah surut kot ternyata sangkaan itu meleset sama sekali. Ada yang komplen, "Belum sampai jam 8 malam makanan dah habis!" adakah berbaloi bayar dengan harga yang agak mahal tetapi makanan dah habis?

Dari segi pertambahan air minuman aku puji, memang dorang tambah dalam bekas air tu, tapi dari segi makanan, N'Dah Catering seakan 'cut budget' untuk untung lebih? Mana boleh macam tu, orang sekali je la datang tempat kau kan?

Satu lagi berkenaan pembahagian tempat untuk majlis-majlis bersama artis dan untuk orang perseorangan macam kitorang ni dah la bawak boss besar makan, letak meja jauh ke belakang. Setidaknya berikan tempat-tempat yang jauh sikit dari majlis artis-artis tu, tak lah terganggu sangat. Mohon N'Dah Catering ambil perhatian untuk ini.

Tepat solat disediakan di dalam bangunan itu juga. Terima kasih menyediakan tempat solat yang cantik macam tempat pelamin pengantin. Lain-lain ok saja.

enjoy!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ini adalah blog peribadi Shahrul Shaharuddin. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah hak cipta terpelihara..Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan shahrul hairy shaharuddin. Anda boleh menyiarkan semula artikel atau info di laman blog, di laman forum atau di laman sosial yang lain namun, sila pastikan anda membuat backlink/kredit/citation kepada blog ini sebagai tanda penghargaan dan sokongan.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau pelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut garis panduan undang-undang Malaysia.