cari artikel blog disini

Loading...

Feb 26, 2015

Respond pembaca blog shahrulhairydotcom dari Brunei? by shahroll




As salam, hello readers...

*pending entry ni*

Baru je habis study dan baca slideshow untuk jam 9 pagi nanti di Dewan OIA, Pusat Inovasi, UiTM Shah Alam. Aku dalam mode exam sebenarnya untuk kenaikan pangkat Penolong Pegawai Perpustakaan (S27), doakan yang terbaik untuk aku eh semua? *grin*

Ok lah, disebabkan aku pun tak boleh nak tido, aku update sikit entry ni dan publish. Right now, aku dapat beberapa soalan-soalan dari Facebook Pages aku di shahrulhairydotcom dan membawa sampai aku menulis dalam blog aku, mesti ada cerita yang menarik kan? HEHE!

*klik gambar*

Terima kasih atas kesudian korang semua yang datang dan jenguk blog aku yang tak seberapa ni. Walaupun info-info yang aku tulis tak se-details macam portal berita, aku harap sedikit sebanyak dapat membantu korang mencari jawapan/pengalaman yang sama untuk digunakan bersama. Kebanyakkan info yang aku tulis berdasarkan pengalaman sendiri saja. Mungkin berbeza dengan pendapat-pendapat ilmiah ataupun blog lain.

Bila aku tengok statistik audiens blog aku, macam tak percaya pon ada. Datang dari India, Singapore, Poland, Indonesia, Brunei, German entah apa yang dicarinya. Nak kata aku tulis dalam bahasa English, ada 2-3 entry je kot? HUHU! Mungkin dorang nak jalan-jalan ke Malaysia kot. HAHA!

Apa pun, kalau korang yang sedang membaca blog aku ni nak ber-interaksi dengan aku untuk tujuan bertanyakan soalan yang sama dengan apa yang aku lalui, boleh roger aku di Facebook Pages kat atas tu ye. 

enjoy!



Feb 22, 2015

Production Laila Crispy Chips & Taste bertambah banyak? by shahroll




As salam, hello readers...

Alhamdulillah, siap segala kerja berkenaan dengan quotation perkahwinan. Orang sekarang nak kawin, tak payah susah-susah, search je dalam Google photographer macam mana dorang nak. Semua ada. Ikut pada bajet korang siapa yang mampu untuk diupah. HEHE...

Aku nak bercerita pasal kerepek pisang tanduk LCCT aku ni. Bukan pasal service fotograpi. Next time aku cerita pasal gambar.

Production kerepek aku, syukur Alhamdulillah berjalan lancar sejak hari Jumaat lepas. Now stock kerepek LCCT mencecah 18 kilogram dan 12 kilogram darinya telah pun ditempah oleh agen kami di Bukit Jelutong, Shah Alam


Untuk production kali ini, memang "ngam-ngam" dapat 12kilogram. Al-maklumlah, tempat yang lebih besar sedang diusahakan untuk membuat stock yang lebih banyak, lebih dari apa yang ada sekarang. Jika ada tempat baru yang lebih luas, tambahan modal serta tambahan mesin, InsyaAllah bekalan kerepek kami boleh diluaskan lagi oleh agen-agen dibawah kami, aminnn!

Usaha ke arah memperbesarkan kerepek ini ada, cuma perlu banyak buat kertas kerja dan beberapa perkara yang masih 'sangkut' di tengah jalan. Mudah-mudahan Allah memberikan jalan yang muda serta lurus kepada kami sebagai pengeluar kerepek pisang tanduk yang paling laris di Klang!

enjoy!


Feb 19, 2015

(FOOD) Nasi Lemak Pak Musa, Banting yang awesome? by shahroll




As salam, hello readers...

Ahad lepas aku berkesempatan pergi ke Banting bersama abah aku untuk membeli bekalan kerepek disana. Aku bukan nak beli kerepek pisang, cuma memenuhi permintaan rakan baru aku iaitu Tuan Zack yang sedang mencari kerepek Maruku, Rempeyek dan Bawang. Kami di LCCT tak buat kerepek lain, makanya ke Banting la kita....

Sebelum pergi ke tempat yang dituju, bersarapan dulu di salah sebuah kedai Nasi Lemak yang dikatakan popular sekitar Banting.

Kedai yang berhadapan dengan parit besar, tidak sama sekali mengundang bau yang tidak enak semasa menjamah makanan. BEST!

Apa nama kedai tu?

Warisan Pak Musa
Nasi Lemak Sotong


Nasi Lemak Pak Musa, kerap kali nama itu terpacul jika anda ke Banting dan mendapat rekemen yang tinggi dari peng-review makanan. Maka dengan itu, aku pun nak le try. Betul ke sedap nyer tu?

Sebenarnya kedai yang ada disini banyak. Pak Musa punya kedai penuh dengan pelanggan. Kalau duduk di tempat kedai lain, makanya tak dapat nak makan nasi lemak Pak Musa la. Makan kedai lain punya nasi lemak, tetap nasi lemak sotong

Secara keseluruhannya, nasi lemak Pak Musa bagi aku sama saja dengan tempat lain, cuma dia present sotong tu kat pinggan kecil yang lain. Tak campur dengan pinggan nasi lemak. Nasinya tak terlalu lembik dan agak bertabur (abah aku suka!) dan sambalnya yang ummmphh!! Itu yang lazat kalau jual nasi lemak, sambal kena power!

enjoy!

p/s: sorry tiada gambar nasi lemak, sebab dah habis makan baru teringat nak snap! gosshhh...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ini adalah blog peribadi Shahrul Shaharuddin. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah hak cipta terpelihara..Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan shahrul hairy shaharuddin. Anda boleh menyiarkan semula artikel atau info di laman blog, di laman forum atau di laman sosial yang lain namun, sila pastikan anda membuat backlink/kredit/citation kepada blog ini sebagai tanda penghargaan dan sokongan.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau pelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut garis panduan undang-undang Malaysia.