Blog rasmi SH Network Media | Internet Marketing Malaysia by shahroll




As salam & hello readers...

Alhamdulillah, sempat lagi aku update blog disini untuk update tentang sedikit perkembangan tentang business aku di SH Network Media. Syukur Alhamdulillah, sudah masuk tahun ketiga, nama 'SH Network Media' ini aku bawa dan 'dijaja' dimerata tempat aku pergi untuk memperkenalkan 'brand' aku tu.


logo SH Network Media

Tanpa menoleh ke belakang lagi, aku terus memecut kehadapan dengan membawa 1001 tekad yang baharu bersama SH Network Media. Bermula dengan pengukuhan ekosistem di online, membantu para usahawan Malaysia khususnya usahawan kecil dan sederhana bagi merancakkan jualan dan brand awareness mereka di dalam online.

Blog rasmi SH Network Media: Internet Marketing Malaysia

Dengan itu, aku wujudkan blog rasmi SH Network Media sebagai salah satu cabang atau channel untuk para client dan juga bakal client yang baharu untuk merujuk perkembangan team SH Network Media dari segi aktiviti, kelas dan juga perkhidmatan-perkhidmatan yang baharu aku laksanakan.

Sebagai contoh;

Pengiklanan di Google (Google Ads)

Perkhidmatan terbaharu adalah mengenai pengiklanan di Google. Aku dah start guna platform iklan kat Google pada akhir bulan December 2017, yang mana masa itu, ada satu client dari Johor Bahru inginkan pengiklanan di Google sebagai salah satu cabang marketing online mereka. Dan sejak dari itu, aku study hard pasal ni dan sekarang Alhamdulillah dah boleh buka services ini kepada usahawan yang lain.

Dan mereka masih ON kontrak dengan SH Network Media menyelenggara (maintenance) pengiklanan mereka di Google!

Perkembangan yang lain, aku juga aktif membuat kelas secara kecil-kecilan untuk mereka yang inginkan ilmu online marketing. Kelas aku simple sahaja, aku bagi fundamental asal, dan sedikit pengalaman yang aku dha ada aku cmapurkan dan aku bagi pada mereka yang datang ke kelas. Contohnya kelas FBAds dan juga Google Ads.

Kedua-dua platforms ini aku sudah mahir dan boleh memberikan tunjukajar kepada mereka yang memerlukan yang baharu dalam dunai pemasaran online. Yang mana dari offline expert mahu jump ke online marketing pun, aku snagat alu-alukan kehadiran anda.


Kelas Google Ads

Itulah serba sedikit update tentang business aku di SH Network Media bagi edisi 2018. Berbaki lagi 3 bulan untuk melabuhkan tirai 2018, aku juga telah melancarkan promosi Online Marketing Workshop @ Sabah untuk bulan Mac 2019! Orang Sabah boleh menyertai kelas aku di Kota Kinabalu Taipan nanti ya!


Happy weekend.



Tepung pedas terbaik dari Tepung Berempah My Lesung




As salam, hello readers...

Syukur Alhamdulillah, dapat lagi aku update blog. Walaupun tak sekerap dulu, insyaAllah akan ada update panjang-panjang untuk tatapan korang ok? Alright, hari ni aku nak share dengan korang semua pasal tepung. Tepung??? Ah, serius la??

Tepung Berempah dari My Lesung

Sebenarnya, aku teringin nak buat Chicken Fillet tu sebelum aku terjatuh sakit sebab backpain lagi. Alhamdulillah, selepas beberapa hari berehat, aku dah OK sikit. Sebelum tu nak bangun pun tak boleh! pheww~ Ok, lepas aku balik dari klinik untuk checking progress aku, terus ke Giant Jalan Kebun untuk dapatkan bahan-bahan nak buat ayam goreng.

Tepung Berempah My Lesung ni boleh di dapati di supermarket Giant ye!

Carian di rak Giant, yesss!! jumpa pun... haha!!

2 bahan ni je, cukup dah nak buat chicken fillet aku, hehe!!

Berat tepung ni dalam 250gram yang mana, cukup untuk korang buat satu bekas daging ayam yang aku beli tu. Kalau korang jenis goreng daging ayam ketul-ketul, dalam 8 sampai 10 ketul untuk satu beg tepung tu ye. Cara goreng kena betul, meh aku tunjuk meh....


penyediaan sebelum menggoreng Chicken Fillet

Daging ayam dibasuh-basuh dan diletakkan dalam pinggan macam gambar kat atas ni. Lepas tu, ambil tepung My Lesung dan buat 1 pinggan untuk campur dengan air, satu lagi yang kering. Korang akan salut tepung yang basah dulu lepas tu baru yang kering. 

Tak paham? nanti boleh tengok video eh!

sementara tunggu minyak panas, hehehe...

proses menggoreng, yeayy!~

Aku sedang menyalut daging ayam dengan tepung yang basah dan salut balik dengan tepung yang kering. Lepas tu, baru masuk dalam kuali. Yeayhhh!! Nak tengok hasil kejadian Chicken Fillet aku tak? Jangan terliur ehhh...

Hermmmm~ dapppnyaaaaa.. (sedapnya!!)

Sejujurnya, masa menggoreng bau dia dah naik sedap dah. Lepas tu, pedas-pedas dia takde la menyengat sangat. Just nice orang kata. Rasa herbs sikit sebab ada jintan, nice taste for me!

fuhhh ini macam, buat makan-makan open house pun terbaik juga....


Bagi yang suka bervideo, aku sediakan 1 video untuk korang dna lepas tu, boleh la subscribe channel aku tu ye! haha, tak pun korang sebarkan dalam Facebook taw!! hehehee...


Korang dah teruja nak try Tepung Berempah My Lesung ni, boleh terjah mana-mana Giant yang dekat dengan korang ye. Dan boleh juga lihat senarai Giant tu di Facebook page Tok Mama Kitchen kat sini: https://www.facebook.com/TokMamaKitchenRempahRatus/

Korang ada pilihan samada nak beli secara online di Lazada atau pun di Facebook page dorang ye?


selamat mencuba!!


jemput makan ye.. Bismillah.. krupp kruppp!!




Selamat mengundi, Malaysia!




As salam, hello readers...

Tak sampai 24 jam lagi, seluruh rakyat Malaysia akan membuang undi di saluran masing-masing. Selepas 11 hari berkempen oleh parti-parti yang bertanding, maka esok adalah penentu untuk rakyat memilih siapa yang layak menerajui negara yang tercinta, Malaysia.

 PRU14/GE14

Secara peribadi, kali ni aku mengundi untuk kali kedua, ditempat yang sama. Walaupun aku duduk di Parlimen Shah Alam, aku tetap mengundi di parlimen Klang dan DUN Pandamaran. Undi? Rahsia! hehe...

Rata-rata bila aku bersembang, Pilihan Raya 14 (PRU14) ni sengit, banyak penjuru dan sukar untuk diramal. Memang betul, dengan berbagai analisa, kajian dan Prof-Prof bijaksana yang menganalisis kerusi yang bakal dimenangi oleh parti-parti politik, sememangnya bukan tugas yang mudah.

Mana yang dikata kubu kuat sesebuah parti, mungkin kali ini sudah ditembusi oleh parti yang lainnya. Jika di sebelah sana kata begini, disebelah sini juga kata begitu. Itulah politik demokrasi yang terbuka di Malaysia.


Tidak kira apa 'warna' anda, selamat mengundi dan pilihan di tangan anda! The power in your hand!


SELAMAT MENGUNDI, MALAYSIAN!

 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...